Ranska valitsi Emmanuel Macronin -globalistin ja Hollanden kopion

Ranska haluaa tilanteensa muuttuvan samaan suuntaan ja samalla tavalla kuin Hollandenkin kaudella. Seuraavaksi tulevat Ranskan parlamenttivaalit.

Ulkomaat ma 08.05.2017 07:19

Emmanuel Macron sai 66,06 prosenttia äänistä, kun Euroopan unionia ja haittamaahanmuuttoa vastustavan Le Penin osuus oli 33,94 prosenttia. 

Macron edustaa samaa poliittista jatkumoa kuin presidentti François Hollande, mutta Macron aikoo tiukentaa Euroopan unionin liittovaltiokehitystä entisestään. Macron on ajamassa unionille yhteistä taloushallintoa ja budjettia sekä puolustusvoimia. Macron on myös uhkaillut kovilla rangaistuksilla jäsenvaltioita, jotka eivät ota Euroopan unionin määräämiä siirtolaisten taakanjakoja vastaan.

Ranskan Presidentti Emmanuel Macron on kommenteissaan ollut erittäin passiivinen Ranskassa riehuvaa terrorismia ja siirtolaisten rikosaaltoa sekä mellakointeja kohtaan. Hänen mielestään se on osa tätä päivää ja siihen tulee kaikkien vain tottua.

Ranskan talousvaikeudet ja vaikea työttömyystilanne ovat olleet ratkaisemattomia ongelmia Macronin itse ollessa Hollanden talousministerinä, joten hyvin todennäköisesti samat ongelmat jatkuvat ja yhä vaikeutuvat Macronin jatkaessa samaa linjaa kuin Hollande. Vallitsevasta tilanteesta ongelmineen hyötyvät aina jotkut eturyhmät ja heille aito muutos ei olisi hyvä uutinen.

Jos ja kun Macron ei kykene tuomaan korjauksia Ranskan vaikeisiin siirtolais- ja talousongelmiin, se kasvattaa Le Penin ja Front Nationalin suosiota kesäkuun parlamenttivaaleissa. Presidentti tarvitsee vahvan edustuksen parlamenttiin voidakseen vaikuttaa maansa politiikkaan käytännössä.

Jukka Rahkonen ma 08.05. 07:19

Kommentit: 1

Juha. ma 08.05.2017 10:41 0

Au revoir Ranska.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Jukka Hankamäki

Mehiläinen pisti - Sosiaalipolitiikka metsään menossa

su 27.05. 15:18

Timo Vihavainen

Ajoituskysymyksiä

su 27.05. 15:17

Professorin Ajatuksia

Tyhmyys pilasi neljän ihmisen elämän

su 27.05. 15:16

Arto Luukkanen

Wanha suola janottaa: SDP ja kokkarit?

la 26.05. 16:30

Reijo Tossavainen

Orpo iloitsee siitä, että sinäkin saat maksaa etelän pankkien ongelmista

la 26.05. 11:16

videot