Ennuste: Macron on Ranskan seuraava presidentti

Macron sai ennusteen mukaan äänistä 65,1 prosenttia ja Marine Le Pen 34,9

Ulkomaat su 07.05.2017 21:20

Ensimmäisten tulosennusteiden mukaan globalisti Emmanuel Macron on Ranskan tasavallan seuraava presidentti. Hän on päihittämässä vastaehdokkaansa Marine Le Penin selvästi.

Macron sai ennusteen mukaan äänistä 65,1 prosenttia ja Le Pen 34,9.

Lukuisten ehdokkaista tehtyjen analyysien perusteella voidaan sanoa, että globalismi ja Macronin populistiset puheet voittivat näissä vaaleissa ja ranskan kansa sekä ranskalaisuus hävisivät. Tulos on linjassa viikolla tehtyjen mielipidetutkimusten kanssa.

Eurooppa on jakaantumassa kansoihin ja eliitteihin. 

"Todellinen pommi kytee kuitenkin Ranskan parlamenttivaaleissa. Alahuoneen eli kansalliskokouksen jäsenet valitaan jo kesäkuussa heti presidentinvaalien jälkeen.", kirjoitimme aiemmassa artikkelissamme maaliskuulta.

“On hienoa tulla valituksi presidentiksi. Mutta sillä ei ole juuri merkitystä, jos sinulla ei ole enemmistöä parlamentissa ohjelmasi toteuttamiseksi”, kirjoitti Politico.

Macron voi saada uusia kannattajia muiden puolueiden edustajista, mutta myös Le Penillä ja Front Nationalilla on mahdollisuus kasvattaa edustajiensa lukumäärää huomattavasti ja muodostaa vahva oppositio parlamenttiin.

Le Penin ohjelmassa oli tavoitteena muun muassa kansalaisaloite, joka johtaa sitovaan kansanäänestykseen. Samanlainen järjestelmä kuin Sveitsissä, jossa kansalla on huomattavasti valtaa myös vaalien jälkeen ja kansalaiset voivat estää haitallisten hankkeiden edistämisen.

 

21.42 Marine Le Pen onnitteli Macronia ja sanoi, että Ranska on äänestänyt "ennallaan jatkumisen puolesta"

22.30 Pääministeri Sipilä iloitsee Macronin voitosta ja siitä, että EU:ta kehitetään liittovaltion suuntaan, jolla olisi yhteiset puolustusvoimat.

22.34 Presidentti Sauli Niinistö iloitsee Macronin voitosta ja sitä seuraavasta EU:n liittovaltiokehityksestä. "Niinistön mukaan Emmanuel Macronin valinta presidentiksi voi tarkoittaa EU:n integraation tiivistyvän.", kertoo Yle.

22.45 Tyhjiä ääniä annettiin vaaleissa enemmän kuin koskaan, lähes 12 prosenttia.

23.00 Macron totesi puheessaan ilmeisen asian, että Ranska on vahvasti jakaantunut. Hän vetosi yhtenäisyyden puolesta, mutta yhtenäisyys tulee jäämään haaveeksi, mikäli Le Penin kannattajien todellisiin huoliin ja Ranskan vakaviin ongelmiin ei vastata. Ja Macronilla ei ollut kampanjansa aikana mitään konkreettisia vastauksia juuri merkittävimpiin maata jakaviin kysymyksiin.

23.36 Yli 11 miljoonaa ranskalaista kannatti Le Peniä. Se on valtava määrä. Kansallismielisten ja EU-kriittisten edustajien kannatukset ovat olleet huimassa kasvussa Euroopassa. 

23.51 France 24 vaalivalvojaisissa osa asiantuntijoista kuvaili Macronia keinotekoiseksi tuotteeksi, jolle jyrättiin massiivisella kansainvälisellä kampanjalla noin 40 prosentin kannatus. Loput 25 prosenttia olivat ovensuukyselyjen perusteella ääniä "Le Peniä vastaan".

 

Jukka Rahkonen su 07.05. 21:20

Pääuutiset

blogit

Tapio Puolimatka

Miksi lähdin ehdolle europarlamenttivaaleihin?

ti 23.04. 22:16

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

videot