Ennuste: Macron on Ranskan seuraava presidentti

Macron sai ennusteen mukaan äänistä 65,1 prosenttia ja Marine Le Pen 34,9

Ulkomaat su 07.05.2017 21:20

Ensimmäisten tulosennusteiden mukaan globalisti Emmanuel Macron on Ranskan tasavallan seuraava presidentti. Hän on päihittämässä vastaehdokkaansa Marine Le Penin selvästi.

Macron sai ennusteen mukaan äänistä 65,1 prosenttia ja Le Pen 34,9.

Lukuisten ehdokkaista tehtyjen analyysien perusteella voidaan sanoa, että globalismi ja Macronin populistiset puheet voittivat näissä vaaleissa ja ranskan kansa sekä ranskalaisuus hävisivät. Tulos on linjassa viikolla tehtyjen mielipidetutkimusten kanssa.

Eurooppa on jakaantumassa kansoihin ja eliitteihin. 

"Todellinen pommi kytee kuitenkin Ranskan parlamenttivaaleissa. Alahuoneen eli kansalliskokouksen jäsenet valitaan jo kesäkuussa heti presidentinvaalien jälkeen.", kirjoitimme aiemmassa artikkelissamme maaliskuulta.

“On hienoa tulla valituksi presidentiksi. Mutta sillä ei ole juuri merkitystä, jos sinulla ei ole enemmistöä parlamentissa ohjelmasi toteuttamiseksi”, kirjoitti Politico.

Macron voi saada uusia kannattajia muiden puolueiden edustajista, mutta myös Le Penillä ja Front Nationalilla on mahdollisuus kasvattaa edustajiensa lukumäärää huomattavasti ja muodostaa vahva oppositio parlamenttiin.

Le Penin ohjelmassa oli tavoitteena muun muassa kansalaisaloite, joka johtaa sitovaan kansanäänestykseen. Samanlainen järjestelmä kuin Sveitsissä, jossa kansalla on huomattavasti valtaa myös vaalien jälkeen ja kansalaiset voivat estää haitallisten hankkeiden edistämisen.

 

21.42 Marine Le Pen onnitteli Macronia ja sanoi, että Ranska on äänestänyt "ennallaan jatkumisen puolesta"

22.30 Pääministeri Sipilä iloitsee Macronin voitosta ja siitä, että EU:ta kehitetään liittovaltion suuntaan, jolla olisi yhteiset puolustusvoimat.

22.34 Presidentti Sauli Niinistö iloitsee Macronin voitosta ja sitä seuraavasta EU:n liittovaltiokehityksestä. "Niinistön mukaan Emmanuel Macronin valinta presidentiksi voi tarkoittaa EU:n integraation tiivistyvän.", kertoo Yle.

22.45 Tyhjiä ääniä annettiin vaaleissa enemmän kuin koskaan, lähes 12 prosenttia.

23.00 Macron totesi puheessaan ilmeisen asian, että Ranska on vahvasti jakaantunut. Hän vetosi yhtenäisyyden puolesta, mutta yhtenäisyys tulee jäämään haaveeksi, mikäli Le Penin kannattajien todellisiin huoliin ja Ranskan vakaviin ongelmiin ei vastata. Ja Macronilla ei ollut kampanjansa aikana mitään konkreettisia vastauksia juuri merkittävimpiin maata jakaviin kysymyksiin.

23.36 Yli 11 miljoonaa ranskalaista kannatti Le Peniä. Se on valtava määrä. Kansallismielisten ja EU-kriittisten edustajien kannatukset ovat olleet huimassa kasvussa Euroopassa. 

23.51 France 24 vaalivalvojaisissa osa asiantuntijoista kuvaili Macronia keinotekoiseksi tuotteeksi, jolle jyrättiin massiivisella kansainvälisellä kampanjalla noin 40 prosentin kannatus. Loput 25 prosenttia olivat ovensuukyselyjen perusteella ääniä "Le Peniä vastaan".

 

Jukka Rahkonen su 07.05. 21:20

Kommentit: 4

HTK su 07.05.2017 21:45 1

Sääli. Mutta on piderrävä mielessä kriittisten äänestäjien kasvava määrä, niin Ranskassa kuin Hollannissakin.

Gideon su 07.05.2017 21:57 1

Parlamenttivaalit ovat vielä tulossa ja FN voi saada niissä vielä edustajia lisää parlamenttiin ja rajoittaa Macronin valtaa

Juha. su 07.05.2017 22:01 1

Kuinka tuo häiskä olisi edes onnistunut häviämään sellaisilla taustajoukoilla joilla on a) vaikutusvaltaa b) rahaa c) median tuki takanaan. Ja sitä paitsi kohtalon Herra määrää tahdin kuten ennen WWII ja sen alkupuolella siunaten Adolf Hitlerin valtaannousun ja hänen armeijansa aseet. En edes halua olla jälkiviisas, mutta tiesin sisimmissäni, että Le Pen tulee häviämään oli hän sitten kuinka hyvä tavallisen EU kansalaisen kannalta hyvänsä. Hyvät herrat ja narrit. Tämä tietää sotaa.

Jaakko Hynninen su 07.05.2017 23:39 0

Ranskalaiset ei anna jostain syystä paljoa arvoa turvallisuudelle. Niin paljon inhosivat Le Peniä, että on parempi tulla kuorma-auton yliajamaksi, ammutuksi tai räjäytetyksi. Tietysti sen "rauhan uskonnon" islamin nimissä. Rajat auki, vaikka henki lähtisi.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Jukka Hankamäki

Mehiläinen pisti - Sosiaalipolitiikka metsään menossa

su 27.05. 15:18

Timo Vihavainen

Ajoituskysymyksiä

su 27.05. 15:17

Professorin Ajatuksia

Tyhmyys pilasi neljän ihmisen elämän

su 27.05. 15:16

Arto Luukkanen

Wanha suola janottaa: SDP ja kokkarit?

la 26.05. 16:30

Reijo Tossavainen

Orpo iloitsee siitä, että sinäkin saat maksaa etelän pankkien ongelmista

la 26.05. 11:16

videot