Ranska: Äärivasemmistolaiset polttivat poliisin vappumielenosoituksessa

Mellakkapoliisi paloi soihtuna Pariisissa. Häntä oli heitetty Molotovin cocktaililla. Hänen kollegansa yrittivät sammuttaa liekkejä suojautuen niiltä ja samalla myös heitetyiltä esineiltä

Ulkomaat la 06.05.2017 10:09

AFP:n valokuvaajan ottama kuva on levinnyt ympäri maailmaa, New York Timesista espanjalaiseen El Paísiin, ilmestyen myös Financial Timesissa ja The Irish Timesissa. “Tapauksesta on melkein puhuttu enemmän ulkomailla, kuin täällä meillä. Näyttää siltä, että poliiseihin kohdistuva väkivalta, vaikka se olisi kuinka dramaattista, ei kiinnosta kovin monia”, valittaa Loïc Lecouplier Alliance-ammattiliitosta.

Tapaus sattui vappumielenosoitusten yhteydessä, vähän jälkeen klo 15.00. Mielenosoituskulkue oli tuskin lähtenyt liikkeelle, kun jo havaittiin järjestyshäiriöitä reitin varrella, erityisesti place de la Bastille’in lähikaduilla. Beaumarchais-bulevardilla mellakoijat ja Black Blocin jäsenet – antifasistiset radikaalimilitantit – irrottivat kiviä erään rakennuksen seinästä heittääkseen niillä poliiseja. Muut olivat täyttäneet selkäreppunsa jo ennen paikalle tuloaan erilaisilla heitettäväksi sopivilla esineillä. Katukiviä, pulloja, Molotovin cocktaileja. Rauhallisesti käynnistynyt mielenosoitus muuttui yhteenotoksi. Poliisi vastasi kyynelkaasulla. Useat mielenosoittaja kertoivat poliisin ampuneen myös Flash-Ball -aseella kumikuulia.

Kolmannen asteen palovammoja

Kuusi poliisia loukkaantui, kaksi heistä vakavasti. Yksi Pariisin prefektuurin CSI-komppanian jäsen loukkasi pahasti kätensä käsitellessään Sting-Ball -kranaattia. Tappiot olivat kuitenkin pahimmat Orléans’in lähelle Saraniin sijoitetulla CRS 51 -komppanialla. Kolme poliisia joutui sairaalaan. Yksi heistä oli kuvassa oleva mies. Hän sai kolmannen asteen palovammoja käteensä ja kaulaansa, ja toisen asteen palovammoja kasvojensa alaosaan. Hän on 41-vuotias, naimisissa ja yhden lapsen isä. Hänet on sijoitettu sotilassairaalaan. “Hän ei menettänyt missään vaiheessa tajuntaansa tai ollut hengenvaarassa, kuten eilen sanottiin, mutta hänen tilansa on hyvin vakava”, täsmensi eräs henkilö hänen lähipiiristään. Hänen tulenkestävät varusteensa olivat ainakin suojanneet hänet muuta kehoaan.

Kollegojensa mukaan hän on “hyvin ammattimainen” ja “hyvin rauhallinen”. Hän oli liittynyt komppaniaan viime vuonna. Hänellä oli jo melkein 17 vuoden kokemus, erityisesti useista kaupunkipoliisin yksiköistä. “Olemme shokissa, sanoo yksi heistä. Oletteko nähneet kuvia, voitteko kuvitella näkevänne oman kolleganne siinä tilanteessa?” Myös kaksi muuta poliisia loukkaantui: Yksi sai palovammoja pohkeeseen ja toinen kärsii räjähdyksen aiheuttamasta tinnituksesta.

Miehen paluustaan takaisin tehtäviinsä ei voi olla puhetta kuukausiin. “Hän on yhä hoidossa. Häntä ei ole vielä leikattu ja lääkärit pohtivat ihonsiirron tarvetta. Sitten hän joutuu pitkään kuntoutusvaiheeseen ennen mahdollista paluuta tehtäviinsä.”

Viisi miestä on pidätetty

Sisäministeri on luvannut, että nämä “teot eivät jää rankaisematta”. Ammattiliitot ovat kuitenkin skeptisiä. “On ensin tunnistettava henkilö, joka heitti Molotovin cocktailin”, huudahti Loïc Lecouplier. Maanantaina otettiin kiinni viisi miestä, joista kaksi on edelleen pidätettynä.

 

Jarkko Jaakola, Kansalainen.fi

Jukka Rahkonen la 06.05. 10:09

Kommentit: 3

Alcibiades la 06.05.2017 11:37 0

Antifa on julistettava terroristijärjestöksi ja antifa-uniformuun, eli mustiin housuihin ja mustaan huppariin ja mustaan naamioon pukeutuminen on julistettava terrorismin tukemiseksi. Sitä se nimittäin on, sillä uniformun tarkoituksena on tehdä vaikeaksi väkivaltaan syyllistyneiden tunnistaminen muiden samoin pukeutuneiden joukosta. Ne jotka eivät tee, toimivat tietoisesti ihmiskilpenä niille jotka toimivat, joten rauhanomaisia ihmisiä ei kyseisestä joukosta löydy.

Eli jos antifa vahingoitaa jotakuta tai jotakin, poliisilla pitää olla valta pidättää kaikki vastaavaan uniformuun pukeutuneet ja tuomita heidät kuin he olisivat tehneet teon henkilökohtaisesti.

Itse toki poliiseina ampuisin kovilla, jos joku heittäisi minua kivillä ja polttopulloilla.

Juha. la 06.05.2017 14:19 0

Missä ovat ne kuuluisat vesitykit? Tai arvaanpa itsekin. Eihän niitä sovi käyttää "parempaa väkivaltaa" vastaan, sillä nehän ovat "rauhaomaisia" maailmanparantajien peijaisia. En seuraa suomalaista valtamediaa, koska se ei ole hyvä verenpaineelleni, mutta oletan ettei YLE:llä tai Helsingin Sanomissa ole liikoja revitelty aiheesta. Saksassa vuosi puolitoista sitten tapahtuneesta vassareiden aiheuttamista väkivaltaisuuksista Helsingin Sanomat kertoivat kuvitus kuvalla vahvistettuna kuvassa olevan kyseessä "äärioikeiston" järjestämästä mielenosoituksesta ja tuhot olivat kauhiaa luokkaa. Tämä tökerö "totuuden puhuja" oli väärentänyt tosiasiat päälaelleen, sillä saman kuvan alla luki Saksalaisessa laatu sanomalehdessä olleen nimenomaisesti kyseessä vasemmisto-anarkistien järjestämästä väkivaltaisuuksista suurin aineellisin ja henkilövahingoin. Nämä vassari-anarkistit ovat globalistien, Soroksen ja EU-eliitin suojeluksessa organisaatio, jota Soros rahoittaa niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin. Heillä teetetään likainen työ kansallismielisiä ja EU:n vastustajia kohtaan poliisin "katsoessa toisaalle" tai he korjaavat putkaan kansallismielisen, jonka päälle vassari rotta on raukkamaisesti karannut kasvot peitettynä. Kuuleman mukaan nämä "aktivistit" ainakin saksalaisen tutkimuksen mukaan ovat varsinaisia mamman poikia, sillä nämä asuvat vielä Mutin kanssa saman katon alla vetäen päähänsä ilmeisesti Pilttiä montaa sorttia.

Alcibiades la 06.05.2017 19:45 0

Nythän sähköpostivuodossa kävi ilmi että nuo mellakoijat toimivat CIA:n rahoituksella. Eli eihän liittolaismaan agentteja sovi ampua.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Jukka Hankamäki

Mehiläinen pisti - Sosiaalipolitiikka metsään menossa

su 27.05. 15:18

Timo Vihavainen

Ajoituskysymyksiä

su 27.05. 15:17

Professorin Ajatuksia

Tyhmyys pilasi neljän ihmisen elämän

su 27.05. 15:16

Arto Luukkanen

Wanha suola janottaa: SDP ja kokkarit?

la 26.05. 16:30

Reijo Tossavainen

Orpo iloitsee siitä, että sinäkin saat maksaa etelän pankkien ongelmista

la 26.05. 11:16

videot