Arkkipiispa Kari Mäkinen keskeytti puheen - mainittiin geneettiset orvot

Puheenjohtajana toiminut Mäkinen keskeytti Leif Nummelan puheen ja lopulta kielsi Nummelaa jatkamasta perusteluaan, jonka mukaan ehdotettu avioliiton merkityksen muuttaminen loukkaa lasten oikeuksia

Kotimaa pe 05.05.2017 23:09

Äskettäin pidetyssä kirkolliskokouksen istunnossa Leif Nummela pohti kirkon avioliittokäsitystä lapsen oikeuksien näkökulmasta. Hänen puheensa kuitenkin keskeytettiin, kun hän oli puhumassa yhteiskuntamme ristiriitaisesta asenteesta orpojen kokemaan isän tai äidin kaipuuseen. Seuraavassa lainaan katkelman Nummelan puheen kohdasta, jossa hänet keskeytettiin kahteen kertaan, kirjoittaa Tapio Puolimatka Seurakuntalainen.fi:ssä.

Me olemme käytännössä tukemassa geneettisten orpojen sukupolven syntymistä. Jos nyt kirkko toiminnallaan käytännössä antaa tukensa tällaiselle kehitykselle – tulevaisuuden lapsille tehty vääryys ja heidän kokemansa äidittömyyden ja isättömyyden tuska tulee helposti johtamaan myös yhteiskunnalliseen valtaideologiaan sitoutuneen kirkon halveksuntaan. Sellaisen kirkon, joka tuki totalitääriseltä haiskahtavaa yhteiskunnallista kehitystä jossa valtio aina on se joka lopullisesti vahvistaa äitiyden ja isyyden biologiasta riippumatta. Tämän keskustelun ytimessä on kysymys jokaisen lapsen luonnollisesta oikeudesta omaan biologiseen isään ja äitiin ja toisaalta jokaisen biologisen isän ja äidin vastuusta omasta lapsestaan.

”Yhteiskunnassamme ilmenee merkillinen ristiriita. Toisaalta meille vakuutetaan että sillä ei ole väliä kasvaako lapsi omien biologisten vanhempiensa, oman isänsä ja äitinsä, vai jonkun muun kasvattamana. Toisaalta katselemme TV-sarjoja joissa suurella vaivalla selvitetään mistä jonkun henkilön oma kadotettu biologinen isä tai äiti löytyy ja seuraamme liikuttuneina kun lapsi lopulta ensimmäisen kerran kohtaa oman biologisen isänsä tai äitinsä. Kohtaamista seuraa myös aina riipaiseva kysymys: ”Miksi sinä hylkäsit minut?”

Raamattu puhuu paljon orvoista. Se puhuu orvoista jotka on ”riistetty äitinsä rinnoilta” ja kehottaa meitä monin eri tavoin puolustamaan orpojen oikeuksia.”

Puheenjohtajana toiminut arkkipiispa keskeytti Leif Nummelan puheen ja lopulta kielsi Nummelaa jatkamasta perusteluaan, jonka mukaan ehdotettu avioliiton merkityksen muuttaminen loukkaa lasten oikeuksia. Toisen keskeytyksenä yhteydessä arkkipiispa toteaa: ”Siitä aiheesta ei varmaan tarvitse jatkaa, jotta se ei loukkaisi ketään.”

Avioliiton merkityksen muuttaminen vaikuttaa kaikkien lasten asemaan, koska sen mukana muuttuu käsitys äitiydestä ja isyydestä. Näin sukupuolineutraali avioliittolaki murentaa äidin-isän-lapsen kolmoissidosta, joka on sekä perheen jäsenten hyvinvoinnin että sen kautta myös koko korkeakulttuurin perusta, perustelee suomalainen kasvatustieteen professori Tapio Puolimatka. Hän toimii kasvatuksen teorian ja tradition professorina Jyväskylän yliopistossa.

 

Jukka Rahkonen pe 05.05. 23:09

Kommentit: 1

Juha. la 06.05.2017 01:46 0

Arkkipiispa Kari Mäkinen on kirkon Stalin, joka määrittää kaiken itsevaltaisesti maalliselta kannalta kosiskellen maailman kunniaa. Mutta tuollainen käytös ei ole lainkaan mikään yllätys, koska hän on ollut jo kirkkoherrana toimiessaan ollujt suuri herra, jonka puheille ei niin vain mennäkään ja hänen toimintansa on ollut aina omavaltaista ja ylimielistä muita seurakunnan työntekijöitä kohtaan. Lisäksi huhutaan, ettei Kari Mäkisen kotona Jumalaa mainita. Kuten tunnettua yleensäkin maine kiirii aina miehen edellä, varsinkin kun on ns. johtavassa asemassa olevasta henkilöstä kysymys. Leif Nummelan puhe oli sen sijaan papin puhetta, joka nojautui Raamattuun ja sen Sanaan sekä yleiseen humanistiseen käsitykseen ihmisen elämään vaikuttavista asioista. Hän on oikeassa ja Mäkinen väärässä. Kirkolliskokouksen henkeen täysin sopimattomasti keskeytetty täysivaltaisen kirkon viranhaltijan puhe ja oikeus mielipiteen esittämiseen tuossa elimessä, johon hänet on valtuutettu. Myös Kirkossakin kuten jo maallisessa yhteiskunnassa on kulttuurimarxismin aalto, joka määrittää mistä on lupa puhua ja mistä ei. Sekä äärimmäisyyteen menevä korrektiuden vaatimus siitä, että ketään ei saa "loukata" vaan kaikki pitää "suvaita", mikä merkitsee vain tosiasiallisesti vihervasemmiston diktatuuria, jossa vain heidän lausumat mielipiteet ovat hyväksyttyjä niin ehdottomasti, ettei siitä saa pilkkuakaan kyseenalaistaa. Jos teet niin, syyllistyt "vihapuheeseen".Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Professorin Ajatuksia

Aktiivimalli näyttäisi toimivan

Klo 12:12.

Heikki Porkka

Palautetta Louhimies-kirjoituksesta

ke 23.05. 21:11

Timo Vihavainen

Legaalisen marxismin perintö

ke 23.05. 16:48

Olli Pusa

Kojamo - rahastus ja kusetus

ke 23.05. 16:40

Arto Luukkanen

Sipilän "vihaan ihmisiä" hallitus?

ke 23.05. 12:28

videot