Macron ei pidä islamisteja uhkana - protesti- ja kiukkuäänet voivat kääntyä Le Penin eduksi

"Ranskan islamistit" ovat suurin ongelma, mutta siitä ei edes keskustella

Ulkomaat to 04.05.2017 22:28

Mistä Ranskan presidentinvaalikampanjassa todella on kysymys, pohtii Gatestone Institute.

Ranskan presidentinvaalit on viimeinen mahdollisuus ravistella perusteellisesti valtaapitävien politiikkaa. Sosiaalidemokraattinen Parti Socialiste - ja keskustaoikeistolainen Les Républicains -puolueet ovat hallinneet viimeiset neljäkymmentä vuotta, mutta on nyt äänestetty ulos kisasta.

Ranska on murtunut maa. Kulttuuriset, sosiaaliset ja taloudelliset erimielisyydet ovat aiheutuneet globalisaatiosta ja massamaahanmuutosta. Tuloksena tästä sotkusta on se, että Ranska yhtenä maana ei ole enää olemassa.

Le Peniä äänestäneet näyttävät kokevan paitsi menettäneensä työpaikkansa, myös olevan tulossa ulkomaalaisiksi ​​omassa maassaan. Macronin äänestäjät taas edustavat suurkaupunkeja ja paikkoja, joissa on paremmat työpaikat.

Näin kertoo Christophe Guilluy, maantieteilijä ja Le Crépuscule de la France d'en haut (The Twilight Elite France) kirjoittaja.

Guilluy jatkaa:

"Ensimmäistä kertaa historiassa työtätekeviä ei enää elää siellä, missä työpaikkoja ja vaurautta luodaan."

Guillyn mukaan monikulttuurinen yhteiskunta luo kulttuurista turvattomuutta kehittyneissä maissa ja ruokkii levottomuutta työväenluokan ympäristöissä.

Kysymys on nyt siitä, seuraako tästä turhautumisesta ja suuttumuksesta ​​globalisaatiota ja maahanmuuttoa vastaan päätös äänestää Le Peniä.

Tätä turhautumista ei ainakaan kevennetä luokattoman huonotasoisella keskustelulla. Presidentinvaalikampanjan aikana mediassa on keskitytty ainoastaan poliittisiin skandaaleihin, kuten oletettuihin François Filloniin liittyviin "valetyöpaikkarikoksiin". Järjestäytynyttä tai ei, nämä väitteet ohitetaan ilman mitään keskustelua todellisista ongelmista Ranskassa, Gatestone Institute painottaa.

Kaikkein suurin ongelma, "Ranskan islamistiongelma" pysyy muuttumattomana ja siitä ei keskustella. Kahden vuoden jatkuvien terrori-iskujen, viiden vuoden yhtäjaksoisen muslimimaahanmuuton ja kymmenien muslimien mellakoiden jälkeen niin isoilla kuin pienilläkin suurkaupunkien esikaupunkialueilla miljoonat ranskalaiset odottivat muutosta - tai ainakin julkista keskustelua. Mutta tahallista tai ei, näitä kysymyksiä välteltiin mediassa.

Emmanuel Macron on Ranskan "teknopiirin tuote" ja Kanadan pääministeri Justin Trudeaun "klooni", jonka odotetaan voittavan, mutta joka ei anna mitään toiveita puuttua pelottaviin kysymyksiin muslimimaahanmuutosta, muslimien no-go-alueista (joita on yli sata) ja salafismin leviämisestä musliminuorten keskuudessa.

Macron välttää puhumasta näistä ongelmista. Hänen mielestä islamistit eivät ole ongelma, vaan he sen sijaan uudistavat työmarkkinoita ja muka ratkaisevat kaikki Ranskan ongelmat.

Ensimmäisen kierroksen tulokset 23. huhtikuuta osoittivat, että noin 45% annetuista äänistä olivat protesti- ja kiukkuääniä globalisaatiota ja Ranskan kansakunnan itsemääräämisoikeuden heikentämistä vastaan Euroopan unionin sisällä. Vasemmiston Jean-Luc Mélenchon (19% äänestäjistä) kieltäytyi antamasta tukensa Macronille tulevassa toisessa äänestyksessä.

Ensimmäisen kierroksen suuren häviäjäpuolueen Les Républicainsin huomattava prosenttiosuus äänistä voi sekin kääntyä Le Penin hyväksi.

 

Tytti Salenius to 04.05. 22:28

Kommentit: 1

Juha. la 06.05.2017 01:11 0

Macron on pöyhkeilevä Gallian Kukko, joka tiettää, ettei hänen päätään katkaista "lauloi" hän sitten miten sattuu.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Luoja varjele meitä Jussien todellisuudelta

Klo 10:37.

Vieraskynä

Länsimaisen sivilisaation voittokulku

pe 23.03. 19:57

Timo Vihavainen

Kulttuurin arvo ja merkitys

pe 23.03. 18:24

Professorin Ajatuksia

SDP näytti rehellisesti karvansa

pe 23.03. 18:23

Olli Pusa

Islamin vaara

pe 23.03. 15:03

videot