Yle: Yhdysvaltain edustajainhuone hyväksyi Obamacaren purkamisen

Esityksen eteneminen oli tärkeä erävoitto presidentti Donald Trumpille. Lakiesityksen käsittely jatkuu seuraavaksi senaatissa.

Ulkomaat to 04.05.2017 22:12
Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies Paul Ryan

Yhdysvaltain edustajainhuone on hyväksynyt tiukassa äänestyksessä lakiesityksen, joka tähtää entisen presidentin Barack Obaman tähtihankkeen terveydenhuoltouudistuksen purkamiseen, kertoo Yle.

Äänestystulos on tärkeä erävoitto presidentti Donald Trumpille, jonka yksi vaalilupauksista oli kaataa Obamacare-nimellä tunnettu terveydenhuoltouudistus. Nyt hyväksytty lakiesitys merkitsee Obamacaren kumoamista ja korvaamista uudella Trumpin hallinnon laatimalla järjestelmällä.

Republikaanit saivat edustajainhuoneen äänestyksessä 217 ääntä esityksensä taakse. Esityksen läpimenoon tarvittiin 216 ääntä. Yksikään demokraatti ei äänestänyt esityksen puolesta.

Lakiesitys menee seuraavaksi Yhdysvaltain senaatin käsittelyyn, jossa on vielä odotettavissa demokraattien kampitusyrityksiä.

Äänestystulos oli voitto myös edustajainhuoneen puhemiehelle Paul Ryanille. Hän onnistui yhdistämään republikaanien rivit ja kokoamaan tarvittavan enemmistön äänestykseen.

TrumpCare antaa yrityksille ja kansalaisille takaisin ennen Obamacarea vallinnutta vapautta päättää enemmän omista sairausvakuutuksista ja niiden tasosta. Se on myös hallitukselle edullisempi järjestely ja sen odotetaan kannustavan pieniä ja keskisuuria yrityksiä luomaan lisää työpaikkoja. 

Jukka Rahkonen to 04.05. 22:12

Kommentit: 0Kommentoidaksesi sinun
täytyy ensin kirjautua:


Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit liittyä joukkoomme ostamalla kommentointioikeuden:
Oikea Kommentointi 6kk, 19,90 €
Voit halutessasi kommentoida nimimerkillä.

Pääuutiset

blogit

Jessica Vahtera

Surusta vihaan ja pelon seurassa kotiin

Klo 09:27.

Reijo Tossavainen

Presidentti Sauli Niinistö puhui "muunneltua totuutta" maahantulijoista

Klo 06:22.

Matti Viren

Työvoiman tarjonta kasvaa vain palkkojen myötä

ti 22.08. 13:10

Timo Vihavainen

Armotonta menoa

ti 22.08. 12:32

Heikki Porkka

Vastuulliset esiin, hallituksella ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ero

ti 22.08. 11:09

videot