Yle: Yhdysvaltain edustajainhuone hyväksyi Obamacaren purkamisen

Esityksen eteneminen oli tärkeä erävoitto presidentti Donald Trumpille. Lakiesityksen käsittely jatkuu seuraavaksi senaatissa.

Ulkomaat to 04.05.2017 22:12
Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies Paul Ryan

Yhdysvaltain edustajainhuone on hyväksynyt tiukassa äänestyksessä lakiesityksen, joka tähtää entisen presidentin Barack Obaman tähtihankkeen terveydenhuoltouudistuksen purkamiseen, kertoo Yle.

Äänestystulos on tärkeä erävoitto presidentti Donald Trumpille, jonka yksi vaalilupauksista oli kaataa Obamacare-nimellä tunnettu terveydenhuoltouudistus. Nyt hyväksytty lakiesitys merkitsee Obamacaren kumoamista ja korvaamista uudella Trumpin hallinnon laatimalla järjestelmällä.

Republikaanit saivat edustajainhuoneen äänestyksessä 217 ääntä esityksensä taakse. Esityksen läpimenoon tarvittiin 216 ääntä. Yksikään demokraatti ei äänestänyt esityksen puolesta.

Lakiesitys menee seuraavaksi Yhdysvaltain senaatin käsittelyyn, jossa on vielä odotettavissa demokraattien kampitusyrityksiä.

Äänestystulos oli voitto myös edustajainhuoneen puhemiehelle Paul Ryanille. Hän onnistui yhdistämään republikaanien rivit ja kokoamaan tarvittavan enemmistön äänestykseen.

TrumpCare antaa yrityksille ja kansalaisille takaisin ennen Obamacarea vallinnutta vapautta päättää enemmän omista sairausvakuutuksista ja niiden tasosta. Se on myös hallitukselle edullisempi järjestely ja sen odotetaan kannustavan pieniä ja keskisuuria yrityksiä luomaan lisää työpaikkoja. 

Jukka Rahkonen to 04.05. 22:12

Kommentit: 0Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Jukka Hankamäki

Mehiläinen pisti - Sosiaalipolitiikka metsään menossa

su 27.05. 15:18

Timo Vihavainen

Ajoituskysymyksiä

su 27.05. 15:17

Professorin Ajatuksia

Tyhmyys pilasi neljän ihmisen elämän

su 27.05. 15:16

Arto Luukkanen

Wanha suola janottaa: SDP ja kokkarit?

la 26.05. 16:30

Reijo Tossavainen

Orpo iloitsee siitä, että sinäkin saat maksaa etelän pankkien ongelmista

la 26.05. 11:16

videot