Yle: Yhdysvaltain edustajainhuone hyväksyi Obamacaren purkamisen

Esityksen eteneminen oli tärkeä erävoitto presidentti Donald Trumpille. Lakiesityksen käsittely jatkuu seuraavaksi senaatissa.

Ulkomaat to 04.05.2017 22:12
Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies Paul Ryan

Yhdysvaltain edustajainhuone on hyväksynyt tiukassa äänestyksessä lakiesityksen, joka tähtää entisen presidentin Barack Obaman tähtihankkeen terveydenhuoltouudistuksen purkamiseen, kertoo Yle.

Äänestystulos on tärkeä erävoitto presidentti Donald Trumpille, jonka yksi vaalilupauksista oli kaataa Obamacare-nimellä tunnettu terveydenhuoltouudistus. Nyt hyväksytty lakiesitys merkitsee Obamacaren kumoamista ja korvaamista uudella Trumpin hallinnon laatimalla järjestelmällä.

Republikaanit saivat edustajainhuoneen äänestyksessä 217 ääntä esityksensä taakse. Esityksen läpimenoon tarvittiin 216 ääntä. Yksikään demokraatti ei äänestänyt esityksen puolesta.

Lakiesitys menee seuraavaksi Yhdysvaltain senaatin käsittelyyn, jossa on vielä odotettavissa demokraattien kampitusyrityksiä.

Äänestystulos oli voitto myös edustajainhuoneen puhemiehelle Paul Ryanille. Hän onnistui yhdistämään republikaanien rivit ja kokoamaan tarvittavan enemmistön äänestykseen.

TrumpCare antaa yrityksille ja kansalaisille takaisin ennen Obamacarea vallinnutta vapautta päättää enemmän omista sairausvakuutuksista ja niiden tasosta. Se on myös hallitukselle edullisempi järjestely ja sen odotetaan kannustavan pieniä ja keskisuuria yrityksiä luomaan lisää työpaikkoja. 

Jukka Rahkonen to 04.05. 22:12

Kommentit: 0Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Luoja varjele meitä Jussien todellisuudelta

Klo 10:37.

Vieraskynä

Länsimaisen sivilisaation voittokulku

pe 23.03. 19:57

Timo Vihavainen

Kulttuurin arvo ja merkitys

pe 23.03. 18:24

Professorin Ajatuksia

SDP näytti rehellisesti karvansa

pe 23.03. 18:23

Olli Pusa

Islamin vaara

pe 23.03. 15:03

videot