Obamacare korvataan Trumpin hallinnon järjestelmällä - "Meillä on tarvittavat äänet"

Presidentti Donald Trumpin äänestäjilleen lupaaman terveydenhuoltouudistuksen uusi versio etenee tänään äänestykseen Yhdysvaltain kongressissa.

Ulkomaat to 04.05.2017 07:32

Edustajainhuoneen on määrä äänestää tänään järjestelmästä, joka korvaisi pitkälti edellisen presidentin Barack Obaman nimeä kantavan Obamacare-terveydenhuoltouudistuksen. Edustajainhuoneen republikaanijohtaja Kevin McCarthy ilmoitti keskiviikkoiltana paikallista aikaa republikaanipuolueella olevan kasassa riittävästi ääniä uudistuksen läpiviemiseen, kertoo IltaSanomat.

"Meillä on tarvittavat äänet. Se menee läpi", McCarthy totesi illalla The New York Timesin mukaan.

Obamacaren kumoaminen mahdollisimman nopeasti kuului presidentti Donald Trumpin tärkeimpiin vaalilupauksiin. Ensimmäiset kaksi yritystä epäonnistuivat, kun republikaanit eivät olleet yksimielisiä muutoksen sisällöstä, vaan toivat keskeneräisiä ehdotuksia.

Tällä viikolla republikaanit työstäneet uuden ehdotuksen, jonka voivat tuoda äänestykseen saakka. Keskiviikkona kaksi republikaaniedustajaa, Michiganin Fred Upton ja Missourin Billy Long, ilmoittivat tukevansa tätä Obamacaren korvaavaa ehdotusta. He ilmoittivat tukensa sen jälkeen, kun lakiesitykseen lisättiin kahdeksan miljardin dollarin tuet auttamaan niiden amerikkalaisten sairausvakuutusmaksuja, joiden on jo todettujen sairauksiensa takia vaikea tai mahdoton saada vakuutusta.

Republikaanien on saatava edustajainhuoneen äänestyksessä 216 ääntä, jotta esitys Obamacaren korvaajasta menee läpi. Se tarkoittaa, että puolueella on varaa vain 22 riveistä karkaavalle äänestyksessä.

Obamacare on saanut osakseen arvostelua erittäin kalliina ja tehottomana järjestelmänä.

Jukka Rahkonen to 04.05. 07:32

Kommentit: 1

Juha. to 04.05.2017 15:10 0

"Timber" kuuluu taas metsästä. Obamacarea puskettiin kaiketi sen 8 vuotta. Donald Trumh heiluu kuin heinämies, mutta kotoinen valtamediamme ei huomaa mitään positiivista tapahtuvan. Täytyy sanoa, että takavuosien umpi-kommunistitkaan eivät voineet olla kovapäisempiä kuin YLE ja kumpp. Luulisi tämmöisella tavalliselle ihmiselle ainakin riitävän se, että Eurooppa uppoaa kuin Titanic, josta ei edes ammuta hätäraketteja. Vielä Amerikan Yhdysvallatkin pitäisi saada saman teloituskomppaniean eteen. Mikään ei ole niin kyltymätön olento kuin ihminen. Sille ei riitä mikään, kuten ei Roope Ankallekaan.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Luoja varjele meitä Jussien todellisuudelta

Klo 10:37.

Vieraskynä

Länsimaisen sivilisaation voittokulku

pe 23.03. 19:57

Timo Vihavainen

Kulttuurin arvo ja merkitys

pe 23.03. 18:24

Professorin Ajatuksia

SDP näytti rehellisesti karvansa

pe 23.03. 18:23

Olli Pusa

Islamin vaara

pe 23.03. 15:03

videot