Obamacare korvataan Trumpin hallinnon järjestelmällä - "Meillä on tarvittavat äänet"

Presidentti Donald Trumpin äänestäjilleen lupaaman terveydenhuoltouudistuksen uusi versio etenee tänään äänestykseen Yhdysvaltain kongressissa.

Ulkomaat to 04.05.2017 07:32

Edustajainhuoneen on määrä äänestää tänään järjestelmästä, joka korvaisi pitkälti edellisen presidentin Barack Obaman nimeä kantavan Obamacare-terveydenhuoltouudistuksen. Edustajainhuoneen republikaanijohtaja Kevin McCarthy ilmoitti keskiviikkoiltana paikallista aikaa republikaanipuolueella olevan kasassa riittävästi ääniä uudistuksen läpiviemiseen, kertoo IltaSanomat.

"Meillä on tarvittavat äänet. Se menee läpi", McCarthy totesi illalla The New York Timesin mukaan.

Obamacaren kumoaminen mahdollisimman nopeasti kuului presidentti Donald Trumpin tärkeimpiin vaalilupauksiin. Ensimmäiset kaksi yritystä epäonnistuivat, kun republikaanit eivät olleet yksimielisiä muutoksen sisällöstä, vaan toivat keskeneräisiä ehdotuksia.

Tällä viikolla republikaanit työstäneet uuden ehdotuksen, jonka voivat tuoda äänestykseen saakka. Keskiviikkona kaksi republikaaniedustajaa, Michiganin Fred Upton ja Missourin Billy Long, ilmoittivat tukevansa tätä Obamacaren korvaavaa ehdotusta. He ilmoittivat tukensa sen jälkeen, kun lakiesitykseen lisättiin kahdeksan miljardin dollarin tuet auttamaan niiden amerikkalaisten sairausvakuutusmaksuja, joiden on jo todettujen sairauksiensa takia vaikea tai mahdoton saada vakuutusta.

Republikaanien on saatava edustajainhuoneen äänestyksessä 216 ääntä, jotta esitys Obamacaren korvaajasta menee läpi. Se tarkoittaa, että puolueella on varaa vain 22 riveistä karkaavalle äänestyksessä.

Obamacare on saanut osakseen arvostelua erittäin kalliina ja tehottomana järjestelmänä.

Jukka Rahkonen to 04.05. 07:32

Kommentit: 1

Juha. to 04.05.2017 15:10 0

"Timber" kuuluu taas metsästä. Obamacarea puskettiin kaiketi sen 8 vuotta. Donald Trumh heiluu kuin heinämies, mutta kotoinen valtamediamme ei huomaa mitään positiivista tapahtuvan. Täytyy sanoa, että takavuosien umpi-kommunistitkaan eivät voineet olla kovapäisempiä kuin YLE ja kumpp. Luulisi tämmöisella tavalliselle ihmiselle ainakin riitävän se, että Eurooppa uppoaa kuin Titanic, josta ei edes ammuta hätäraketteja. Vielä Amerikan Yhdysvallatkin pitäisi saada saman teloituskomppaniean eteen. Mikään ei ole niin kyltymätön olento kuin ihminen. Sille ei riitä mikään, kuten ei Roope Ankallekaan.Kommentoidaksesi sinun
täytyy ensin kirjautua:


Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit liittyä joukkoomme ostamalla kommentointioikeuden:
Oikea Kommentointi 6kk, 19,90 €
Voit halutessasi kommentoida nimimerkillä.

Pääuutiset

blogit

Jessica Vahtera

Surusta vihaan ja pelon seurassa kotiin

Klo 09:27.

Reijo Tossavainen

Presidentti Sauli Niinistö puhui "muunneltua totuutta" maahantulijoista

Klo 06:22.

Matti Viren

Työvoiman tarjonta kasvaa vain palkkojen myötä

ti 22.08. 13:10

Timo Vihavainen

Armotonta menoa

ti 22.08. 12:32

Heikki Porkka

Vastuulliset esiin, hallituksella ei ole muuta vaihtoehtoa kuin ero

ti 22.08. 11:09

videot