Feministit ujuttivat omat sukupuolikäsityksensä Harvardin yliopiston julkaisemaan esitteeseen

Psykiatrit: Sukupuolen näkeminen sosiaalisena konstruktiona on syntynyt feministisen liikkeen vaikutuksesta

Ulkomaat ke 03.05.2017 07:31

Harvardin yliopiston BGLTQ- yhteisö on julkaissut kampuksen uudistusoppaan ja siinä opiskelijoita kehotetaan taistelemaan transfobiaa vastaan ja saamaan faktoja sukupuolen moninaisuudesta, kertoo Christian News.

Oppaassa julistetaan, että ”on enemmän kuin kaksi sukupuolta” ja ”sukupuoli on jatkuvasti muuttuva”. Lisäksi sukupuoli-identiteetin voi todeta ja ilmaista monella tavalla. Monille cis- ja transsukupuolinen ilmaisu, identiteetti ja sukupuolensa ymmärtäminen voi muuttua päivästä toiseen”, pamfletissa väitetään.

Monet tekijät vaikuttavat biologiseen sukupuoleen, kuten sisäiset ja ulkoiset sukupuolielimet, hormonit ja kromosomit, esitteessä luetellaan.

Sukupuoli voidaan kuitenkin aistia ja ilmaista eri tavoin, aina pukeutumisen ja ehostamisen eri tavoista erilaisiin puhetyyleihin ja maneereihin.

Kampus tiedotti useiden opiskelijoiden ilmaisseen huolensa, että koulun varoja käytettiin tällaisen materiaalin tulostamiseen, mutta eivät uskaltaneet julkisesti kommentoida asiaa mahdollisten kielteisten vaikutusten takia.

Lehtinen on saanut muutamia muitakin raapimaan päätään. Yksi heistä on Heat Streetin toimittaja Ian Miles Cheong, joka letkautti, että ”poika tänään, tyttö huomenna ja sadepäivinä biseksuaali".

Kaikki muutkaan eivät suinkaan ole sitä mieltä, että sukupuoli-identiteettinsä kanssa kamppailevia tulisi kannustaa elämään vastakkaisena sukupuolena tai identifioitumaan sekoitukseksi molemmista.

Viime elokuussa Johns Hopkins -yliopiston psykiatrit, tohtori Lawrence Mayer ja tohtori Paul McHugh kirjoittivat kiistellyn selvityksen seksuaalisuudesta ja sukupuolesta: biologisia, psykologisia ja yhteiskuntatieteellisiä tutkimustuloksia ja löytöjä, jonka julkaisi The New Atlantis.

Lääkärien mielestä syntymisestä "väärään ruumiiseen" ei ole olemassa todisteita tai että kaikki lapset, jotka ilmentävät epätyypillistä sukupuolen ilmaisua ja tunteita tai käyttäytymistä pitäisi yllyttää transsukupuoliseksi. Pikemminkin he toteavat, että kysymyksessä on "filosofia", jossa sukupuoli on ”sosiaalinen konstruktio” ja se on syntynyt ja kasvanut feministisen liikkeen vaikutuksesta.

”Tämä ajatus on ollut tärkeä osa feministiliikkeen uudistamiseksi ja perinteisten sukupuoliroolien kumoamiseksi”, Mayer ja McHugh kirjoittivat osoittaen väitteidensä tueksi useita feministisiä kirjallisia tuotoksia.

Heidän mukaansa vaikka epätyypillistä käyttäytymistä esiintyykin esimerkiksi silloin, kun tytöt käyttäytyvät kuin poikatytöt tai pojat leikkivät tyttöjen leluilla, ei se muuta henkilön todellista sukupuolta.

”Perustana oleva miehuus ja naisellisuus on ero sukupuolten lisääntymisrooleissa. Nisäkkäillä kuten ihmisillä, naiset kantavat jälkeläiset ja miehet tekevät raskaaksi naiset siittämällä. Tämä käsitteellinen perusta sukupuolirooleille on kaksinainen ja vakaa. Lisääntymisjärjestelmän perusteella se antaa meille mahdollisuuden erottaa miehet naisista, vaikka nämä henkilöt käyttäytyisivät kuinka epätyypillisesti miehinä tai naisina.”

Tytti Salenius ke 03.05. 07:31

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Putinin puolueet eduskunnassa

ma 18.03. 12:06

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

Olli Pusa

YLEN häveliästä

pe 02.02. 14:01

videot