Feministit ujuttivat omat sukupuolikäsityksensä Harvardin yliopiston julkaisemaan esitteeseen

Psykiatrit: Sukupuolen näkeminen sosiaalisena konstruktiona on syntynyt feministisen liikkeen vaikutuksesta

Ulkomaat ke 03.05.2017 07:31

Harvardin yliopiston BGLTQ- yhteisö on julkaissut kampuksen uudistusoppaan ja siinä opiskelijoita kehotetaan taistelemaan transfobiaa vastaan ja saamaan faktoja sukupuolen moninaisuudesta, kertoo Christian News.

Oppaassa julistetaan, että ”on enemmän kuin kaksi sukupuolta” ja ”sukupuoli on jatkuvasti muuttuva”. Lisäksi sukupuoli-identiteetin voi todeta ja ilmaista monella tavalla. Monille cis- ja transsukupuolinen ilmaisu, identiteetti ja sukupuolensa ymmärtäminen voi muuttua päivästä toiseen”, pamfletissa väitetään.

Monet tekijät vaikuttavat biologiseen sukupuoleen, kuten sisäiset ja ulkoiset sukupuolielimet, hormonit ja kromosomit, esitteessä luetellaan.

Sukupuoli voidaan kuitenkin aistia ja ilmaista eri tavoin, aina pukeutumisen ja ehostamisen eri tavoista erilaisiin puhetyyleihin ja maneereihin.

Kampus tiedotti useiden opiskelijoiden ilmaisseen huolensa, että koulun varoja käytettiin tällaisen materiaalin tulostamiseen, mutta eivät uskaltaneet julkisesti kommentoida asiaa mahdollisten kielteisten vaikutusten takia.

Lehtinen on saanut muutamia muitakin raapimaan päätään. Yksi heistä on Heat Streetin toimittaja Ian Miles Cheong, joka letkautti, että ”poika tänään, tyttö huomenna ja sadepäivinä biseksuaali".

Kaikki muutkaan eivät suinkaan ole sitä mieltä, että sukupuoli-identiteettinsä kanssa kamppailevia tulisi kannustaa elämään vastakkaisena sukupuolena tai identifioitumaan sekoitukseksi molemmista.

Viime elokuussa Johns Hopkins -yliopiston psykiatrit, tohtori Lawrence Mayer ja tohtori Paul McHugh kirjoittivat kiistellyn selvityksen seksuaalisuudesta ja sukupuolesta: biologisia, psykologisia ja yhteiskuntatieteellisiä tutkimustuloksia ja löytöjä, jonka julkaisi The New Atlantis.

Lääkärien mielestä syntymisestä "väärään ruumiiseen" ei ole olemassa todisteita tai että kaikki lapset, jotka ilmentävät epätyypillistä sukupuolen ilmaisua ja tunteita tai käyttäytymistä pitäisi yllyttää transsukupuoliseksi. Pikemminkin he toteavat, että kysymyksessä on "filosofia", jossa sukupuoli on ”sosiaalinen konstruktio” ja se on syntynyt ja kasvanut feministisen liikkeen vaikutuksesta.

”Tämä ajatus on ollut tärkeä osa feministiliikkeen uudistamiseksi ja perinteisten sukupuoliroolien kumoamiseksi”, Mayer ja McHugh kirjoittivat osoittaen väitteidensä tueksi useita feministisiä kirjallisia tuotoksia.

Heidän mukaansa vaikka epätyypillistä käyttäytymistä esiintyykin esimerkiksi silloin, kun tytöt käyttäytyvät kuin poikatytöt tai pojat leikkivät tyttöjen leluilla, ei se muuta henkilön todellista sukupuolta.

”Perustana oleva miehuus ja naisellisuus on ero sukupuolten lisääntymisrooleissa. Nisäkkäillä kuten ihmisillä, naiset kantavat jälkeläiset ja miehet tekevät raskaaksi naiset siittämällä. Tämä käsitteellinen perusta sukupuolirooleille on kaksinainen ja vakaa. Lisääntymisjärjestelmän perusteella se antaa meille mahdollisuuden erottaa miehet naisista, vaikka nämä henkilöt käyttäytyisivät kuinka epätyypillisesti miehinä tai naisina.”

Tytti Salenius ke 03.05. 07:31

Kommentit: 2

Alcibiades ke 03.05.2017 08:47 1

Feministit tuntuvat sekoittavan tässä käsitteitä melkoisen kovalla kädellä.

Ensin he tuntuvat luokittelevan sukupuolet karikatyyreihinsä. Kun joku eroaa näistä naurettavista yksiulotteisista karikatyyreistä, he yrittävät vääntää tätä uudeksi sukupuoleksi. Sukupuoli on todellakin sosiaalinen konstruktio, mutta sen ovat konstruoineet nimenomaan feministit.

Mies, joka haluaa pukeutua naiseksi, ei ole uutta sukupuolta, vaan MIES joka haluaa pukeutua naiseksi. Mies joka ei halua seurata urheilua, ei ole uutta sukupuolta, vaan MIES joka ei halua seurata urheilua. Nainen joka nauttii voimaurheilusta ei ole uutta sukupuolta, vaan NAINEN joka nauttii voimaurheilusta. Nainen, joka himoitsee naisia ei ole uutta sukupuolta, vaan homoseksuaali nainen.

Makuasiat eivät ole sukupuolia. Se, että minä en halua tehdä jotain kliseisen miehistä, ei tee minusta vähemmän miestä. En ole tällöin "jossain puolivälissä", vaan mies, joka ei halua tehdä jotain mitä joku feministi on keksinyt että minun pitäisi tehdä jotta olisin "täysin mies".

Edes kaksineuvoiseksi kehityshäiriön takia syntyneet eivät ole "molempia sukupuolia", vaan he ovat joko miehiä joille on kehityshäiriön takia kasvaneet myös naisen sukupuolielimet, tai he ovat naisia joille on kehityshäiriön takia kasvanut miehen sukupuolielimet. Käsittääkseni yleensä ensimmäisiä kivesten hormonituotannon takia.

Nämä asiat ovat lopultakin todella yksinkertaisia. Joidenkin tavoitteena on vain esittää älykästä keksimällä täysin pähkähulluja ideoita ja sitten erittämällä että vain he ovat tarpeeksi älykkäitä tajutakseen pähkähulluutensa nerokkuuden.

Traagista tämä on heille jotka lähtevät mukaan tähän hulluuteen ja yrittävät parantaa sisäistä pahaa oloaan leikkelemällä itseään muistuttamaan vastakkaista sukupuolta. Tuonkaltainen sisäinen paha olo on parannettava keskustelemalla psykiatrin kanssa, sillä parikymmenkertainen itsemurhariski leikkauksen läpikäyneille riittää osoittamaan ettei mieli parane ruumista leikkelemällä.

Juha. ke 03.05.2017 20:16 1

Olisikohan nyt niin, että nämä "psyatrit" ovat karanneita potilaita jostain "opinahjosta"? Tähän on olemassa hoitokeino, mutta se on kova ja armoton. Nimittäin nälänhätä! Itse aion jatkaa ns. housuihin katsomis-koulukunnan mukaisella linjalla, luottaen perusvaistoihini ja kulloiseenkin hormonaaliseen myllerrys-sykliin perustuvaan maailmankuvaan, joka korreloituu siitä kuinka vähän tai paljon on tullut otettua... mitä milloinkin. Luomakunta ei vastaa mahdollisista erehdyksistä, koska jo mahdollinen vesisuoni sotkee käppyrät-.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Yhdysvaltain ja Meksikon rajan ylittäneistä häkkilapsista, Trumpista ja valemediasta

Klo 20:01.

Matti Viren

Wir schaffen das!

ma 25.06. 01:52

Timo Vihavainen

Kansalaistottelemattomuus

su 24.06. 22:00

Professorin Ajatuksia

Li Anderssonin usko Homo sovieticukseen

su 24.06. 21:59

Reijo Tossavainen

Kansallinen päätöksenteko ottaa niskalenkin EU-uskoisista

su 24.06. 19:04

videot