Muslimi heilui aseiden kanssa Etelä-Dakotassa: "Pelätkää!"

Islamia vastaan esitetty kritiikki sai Ehab Abdulmutta Jaberin raivon valtaan ja tunkeutumaan aseistautuneena kristilliseen tapahtumaan.

Ulkomaat ti 25.04.2017 17:11

Vakava terroririkossyyte on jätetty muslimimiestä vastaan, joka hiljattain kuvasi itseään Facebook-livessä heiluttaen lukuisia aseita kristillisen tapahtuman ulkopuolella, kertoo Christian News.

Ehab Abdulmutta Jaber, 45 on syytettynä yhdestä terroristiuhasta, kun hän livahti kristilliseen Worldview Weekend -konferenssiin Yhdysvaltain Etelä-Dakotan Sioux Fallsissa aiemmin tässä kuussa.

Worldview Weekend -tapahtumaa oli protestoimassa noin 70 Sioux Fallsin islamilaisen keskuksen jäsentä. Mielenosoittajat uskoivat hengellisen kokoontumisen olevan islamofobinen, koska siellä esitettiin "argumentti" islaminuskoa vastaan.

Tapahtumassa kerrottiin entisen muslimin, Shahram Hadianin viesti: "Amerikan sabotaasi: Islam on marssi kohti yksinvaltiutta ja yliherruutta."

Shahram Hadian on entinen iranilaissyntyinen muslimi, joka on kääntynyt kristityksi. Hän on kristillisen Truth In Love Ministries -järjestön johtajapastori Washingtonin Spokanessa.

Ehab Jaber oli nähty kuvaamassa kännykällään tapahtumaa huoneen takaosassa ja vartija oli sanonut tallennuksen olevan kiellettyä. Facebookin suora video näyttää Jaberin kuvaamassa koraaninsa kantta ennen noin 500 henkilön pääsyä kameran kuvaan.

”Nimeni on John Smith”, Jaber kertoo vartijan lähestyessä häntä. ”Muslimien John Smith”, Jaber lisää.

Jaber poistettiin tapahtumasta, koska hän kantoi mukanaan myös ampuma-asetta. Hän kuitenkin tallensi heti myöhemmin myös toisen Facebookin suoran livevideon autossaan, jossa hän heristeli useita käsiaseita ja kiväärejä rienaten kristittyjä ja uhaten katsojia olemaan peloissaan.

”Siellä on luultavasti 400 ihmistä, ehkä 500. Ja nyt, jos haluat olla todella peloissasi, pelkää”, hän julisti ja kirosi pitämällä aseita yksitellen käsissään.

"Ole peloissasi. Ole kauhuissasi.”

Paikallinen televisioyhtiö KSFY haastatteli myöhemmin Jaberia ja hän kertoi toimittajille olleensa murheellinen nähdessään niin monta ihmistä siinä paikassa.

”He eivät näytä tulleen kristittyjen konferenssiin”, hän väitti. ”He ilmestyivät muslimivastaista mielenosoitusta varten.”

Jaber kiisteli ja väitti, että hänellä on aina aseita matkassa mukana.

”En ole aseistautunut tavallista kansalaista vastaan. En kristittyjä, juutalaisia, naisia tai lapsia vastaan. Tarvitsen aseita tyhmyyttä, sortoa ja alistamista vastaan”, hän sanoi.

Vaikka Sioux Fallsin poliisilaitos aluksi veti syytteen pois, jonka mukaan kaikki mitä Jaberin tekemiset olivat laillisia; Etelä-Dakotan oikeuskansleri Marty Jackley ja Lincolnin maakunnan Valtionsyyttäjä Tom Wollman päättelivät toisin ilmoittaen perjantaina, että Jaber oli pidätetty.

Video on vastoin valtion lakia, jossa kielletään väkivaltaiset rikosuhkaukset, pelottelut ja siviiliväestön pakottaminen.

Tutkimuksissa löydettiin myös metamfetamiinia hänen kotoaan ja Jaberia vastaan on nostettu syyte.

Tytti Salenius ti 25.04. 17:11

Pääuutiset

blogit

Tapio Puolimatka

Miksi lähdin ehdolle europarlamenttivaaleihin?

ti 23.04. 22:16

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

videot