IL: Sotaveteraani Matti Lehtinen, 93, antoi tiukat terveiset Sipilälle - "Maamme kestokyky äärirajoilla"

"Maamme kestokyky on jo äärirajoilla, ei yhtään lisää pakolaisia, että selviämme oman maan kansalaisten menoista ja hoivasta"

Kotimaa la 22.04.2017 17:29
IltaLehden artikkeli 22.4.

Karjalan kannaksella Pajarin divisioonassa jalkaväessä palvellut sähköteknikko Matti Lehtinen, 93, tapasi pääministeri Juha Sipilän (kesk) Tammelantorilla ja antoi tiukkaa palautetta hallitukselle, kertoo IltaLehti.

"Vaadin kansaneläkkeen perusosan palatusta ja rintamalisään korjauksia elinkustannusindeksien mukaan", Tampereen vanhimpiin sotaveteraaneihin kuuluva Lehtinen sanoi Sipilälle.

Matti Lehtisen mukaan Suomi on kulujensa kanssa äärirajoilla, eikä pakolaismäärää tule enää kasvattaa.

"Maamme kestokyky on jo äärirajoilla, ei yhtään lisää pakolaisia, että selviämme oman maan kansalaisten menoista ja hoivasta", hän sanoi IltaLehden haastattelussa.

Hiljattain Vaasan yliopiston julkaiseman tutkimuksen mukaan suurin osa suomalaisista on veteraanin kanssa samaa mieltä.

"Kyselyn perusteella suomalaiset ovat valmiita auttamaan niitä, jotka apua tarvitsevat. Turvapaikkajärjestelmä perustuu vastaajien mielestä kuitenkin kansainvälisen suojelun tarpeeseen, ei paremman elämän etsimiseen ja niin sanottuun elintasopakolaisuuteen."

"Kansalaiskyselyn vastausten perusteella suomalaiset suhtautuvat hyvin kriittisesti niin sanottuihin paperittomiin eli kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneisiin, laittomasti maassa oleskeleviin henkilöihin. Heidät koetaan turvallisuusuhkana ja selvä enemmistä katsoo, että viranomaisten tulee poistaa maasta ne, jotka eivät lähde vapaaehtoisesti."

Tutkimukseen vastanneista 76 % oli joko eri mieltä tai vahvasti eri mieltä väitteestä, että kielteisen päätöksen saaneella turvapaikanhakijalla on oikeus jäädä oleskelemaan Suomeen.

78 % vastaajista puolestaan oli joko samaa tai vahvasti samaa mieltä siitä, että viranomaisten tulee palauttaa ne kielteisen päätöksen saaneet turvapaikanhakijat, jotka eivät poistu maasta vapaaehtoisesti.

Jukka Rahkonen la 22.04. 17:29

Kommentit: 4

Jukka P. la 22.04.2017 19:44 1

Nuoreniko Matti muuten silmissä kädenpuristuksen aikana? Kun Sipilän kädenpuristushan saa tunnetusti aikamiehetkin tuntemaan itsensä taas 17-vuotiaiksi.

Paavali la 22.04.2017 21:12 1

Mitä sille Sipilän kuuluisalle Kempeleen talolle kuuluu, joka piti yhdessä vaimon päätöksellä luovuttaa muslimisiirtolaisten käyttöön. Julkisuudessa en ole sen kohtalosta nähnyt puhuttavan.

HTK la 22.04.2017 22:35 0

Muistaakseni siitä on myyty aika kovaan hintaan murto-osa jollekin. Muistaako joku tarkemmin? Voihan olla tänä päivänä jo kokonaan muussa omistuksessa. Tai, mistä sen tietää ostajasta, se voi olla kovinkin läheinen, esim. suoraan tai välillisesesti omassa omistuksessa oleva yhtiö. Liekö saanut kauppahinnan verotta, eikö se ollut hänen kotinsa?

Juha. su 23.04.2017 08:26 0

Matti Lehtinen, 93 puhui täyttä järkeä. "Pakolaisille", jolla ei ole mitään tekemistä työperäisen maahanmuuton kanssa, kauhotaan rahaa kyllä kaksin käsin, mutta kansaneläkkeistä ja rintamieslisistä sekä muista pienituloisilta, työttömiltä kanta-asukkailta "nipistetään" löysät pois. Mielestäni jo valmiiksi anorektikko ei tarvitse "laihista". Ilman Matti Lehtistä ei puliveivari Sipiläkään kuten ei myöskään hänen nukke-hallituksensakaan olisi koskaan näkeneet päivänvaloa v. 2017 Tammertorilla. Tunties Sipilän hänen entisistä edesottamuksistaan ja Brysselin kirkonkylän palvojana tuo liberalisti ei korvaansa kallista tuonkaan sotaveteraanin sanoille. Kuten mustalainen (romani) tuumasi omasta ja perheensä nälästä ja kurjuudesta menneinä aikoina ja Jumalan "suhteesta" tilanteeseen: "Kyllä Jumala tietää, mutta se ei välitä". Samaa voi sanoa itse Juha Sipilästä ja koko hänen hallituksestaan eikäpä Suomen Eduskuntakaan ole "opposition" vastustamana sanonut poikkipuolista sanaa hallitsemattomaan pakolaisinvaasioon. Päinvastoin. On vain pyydetty löylyä lissää!Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Professorin Ajatuksia

Aktiivimalli näyttäisi toimivan

Klo 12:12.

Heikki Porkka

Palautetta Louhimies-kirjoituksesta

ke 23.05. 21:11

Timo Vihavainen

Legaalisen marxismin perintö

ke 23.05. 16:48

Olli Pusa

Kojamo - rahastus ja kusetus

ke 23.05. 16:40

Arto Luukkanen

Sipilän "vihaan ihmisiä" hallitus?

ke 23.05. 12:28

videot