14 loukkaantui laittomasti maahan tulleiden mellakassa tiistaina Ranskassa

Pormestari tuomitsi mellakan "inhimillisen kurjuuden hyväksikäytöksi poliittisiin tarkoituksiin" ja vihjasi samalla, että mellakan olivat organisoineet vasemmistoaktivistit

Ulkomaat la 22.04.2017 09:56
Kuva: Youtube

Noin 200 laittomasti maahan tulleen afrikkalaisen joukko rynnäköi Alfortvillen kaupungintalolle tiistaina aamupäivällä. Mellakoijat vaativat hallitusta höllentämään lainsäädäntöään niin, että he voisivat saada helpommin oleskeluoikeuden maassa.

Laittomat maahantulijat valloittivat kaupungintalon noin tunniksi, säikäyttäen kaikki asiakkaat sekä henkilökunnan, joka joutui perääntymään lukittuihin toimistotiloihinsa.

Maahan tunkeutuneet, jotka työskentelevät Rungis International Marketin, maailman suurimman ruokatukun tiloissa, alkoivat tunkeutua kaupungintalon sisätiloihin 8.30 aikoihin. Henkilökunta ei huomannut heidän aikomustaan ennenkuin "oli liian myöhäistä", kertoo Le Parisien.

Kun viranomaiset tulivat hajoittamaan mellakkaa ja evakuoimaan kaupungintaloa, heidän täytyi käyttää kyynelkaasua, koska noin neljänkymmenen laittoman maahantunkeutujan joukko esti poliisia pääsemästä läpi. Le Parisien kertoo, että seuranneessa yhteenotossa neljälletoista jouduttiin antamaan ensiapua ja kolme täytyi viedä sairaalahoitoon.

“Tämä laiton valtaus esti Alfortvillen asukkaita saamasta julkisia palveluitaan aamupäivän aikana ja aiheutti pelkoa henkilökunnassa sekä perheissä, jotka olivat paikalla asiakkaina", kunnan pormestari Luc Carvounas sanoi lausunnossaan.

“Vaikka henkilökunta otti mellakoijat vastaan ja kuuntelivat heidän vaatimuksiaan, kukaan joukosta ei halunnut osallistua keskusteluun vaan jatkoivat vain hallituksen politiikan arvostelua.”

Pormestari tuomitsi mellakan "inhimillisen kurjuuden hyväksikäytöksi poliittisiin tarkoituksiin" ja vihjasi samalla, että mellakan olivat organisoineet vasemmistoaktivistit.

Carvounas väitti, että on vasemmistoaktivisteilta järjetöntä kohdistaa mellakka hänen kaupungintaloaan vastaan, “koska Lokakuussa 2015 Alfortville oli Ranskan ensimmäisiä kuntia, jotka toivottivat maahanmuuttajat tervetulleiksi.”

 

Breitbart

Jukka Rahkonen la 22.04. 09:56

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot