Ranskan presidenttiehdokas Macron: terrorismi tulevina vuosina osa päivittäistä elämäämme

Tämän hetkinen suosikki Ranskan presidenttikisassa, Emmanuel Macron, sanoi terrorismia tekijäksi, mikä tulee olemaan osana päivittäistä elämäämme tulevina vuosina.

Ulkomaat pe 21.04.2017 20:38

En Marche! -liikkeen sosialistikandidaatti Emmanuel Macron puhui Ranskan radion haastattelussa The Guardianin mukaan lähes samoilla sanoilla kuin pääministeri Manuel Valls Nizzan rekkaiskun jälkeen 2016, jolloin tunisialainen siirtolainen niitti maahan 434 ihmistä – miehiä, naisia, lapsia – tappaen 87 ihmistä.

“Ajat ovat muuttuneet ja meidän täytyy oppia elämään terrorismin kanssa,” Valls sanoi tuolloin. Hänen kommenttinsa tuomittiin julkisesti, ja hänen sanomisensa käytännössä tekivät hänen presidenttiehdokkuutensa mahdottomaksi.

Macron kertoi Ranskan radiolle: “Tämä uhka, tämä ongelma on osa päivittäistä elämäämme tulevina vuosina.”

Kansallisen Rintaman johtaja Marine Le Pen puolestaan painotti vaaliväittelyssä juuri ennen eilistä Pariisin Kalashnikov-iskua, että keskustelu rikollisuudesta ja turvallisuudesta on loistanut poissaolollaan koko vaalikampanjan ajan.

“Kyseessä on erittäin tärkeä aihe, jota kukaan ei ole ottanut esille,” hän valitti. “Meidän täytyy palauttaa kansallisten rajojemme hallinta jotta tiedämme, keitä tänne tulee. Meidän täytyy järjestellä uudelleen tiedustelupalvelu, vahvistaa poliisin ja santarmien toimintaa sekä iskeä pahan – kommunitarismin ja islamistisen fundamentalismin – juurille.”

Näytä kuva Twitterissä

Marine Le Pen sanoi myös, että tullessaan valituksi Ranskan presidentiksi hän karkottaisi välittömästi tarkkailulistalla olevat ulkomaiden kansalaiset.

“Selittäkää minulle, miksi meidän pitäisi ottaa heidän täällä pitämisestä johtuva riski,” hän sanoi kilpailijoilleen.

18. huhtikuuta pitämässään puheessa hän sanoi, että “massamaahanmuutto ei ole ollut Ranskalle tilaisuus, vaan tragedia”.

Marine Le Pen vannoi tuolloin irrottavansa Ranskan avoimien rajojen Schengen-sopimuksesta, jota aiempi Interpolin päällikkö Robert Noble on sanonut “kansainväliseksi terroristien passivapaaksi alueeksi”.

Marine Le Pen lupasi Ranskan kansalaisille: “Minä suojelen teitä”.

Entinen eliittipankkiiri, sosialisti Emmanuel Macron oli aiemmin väistyvän sosialistipresidentin Francois Hollanden hallituksessa talousministerinä. Francois Hollande sanoi vain hieman ennen eilistä Kalashnikov-iskua – joka oli vain viimeisin maata kohdanneiden islamististen iskujen sarjassa: “Jätän maan seuraajalleni paljon paremmassa kunnossa kuin se oli saadessani sen käsiini”.

Breitbart

Aritkkeli julkaistu Kansalainen.fi:stä luvalla.

Jukka Rahkonen pe 21.04. 20:38

Kommentit: 1

Juha. la 22.04.2017 10:40 3

Kuten YLE säännön mukaisesti säännön mukaisia terrori-iskuja käsittelee: Sanotaan kuinka monta kuoli ja loukkaantui ja nauretaan päälle.Kommentoidaksesi sinun
täytyy ensin kirjautua:


Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit liittyä joukkoomme ostamalla kommentointioikeuden:
Oikea Kommentointi 6kk, 19,90 €
Voit halutessasi kommentoida nimimerkillä.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Oldies but goldies 10, Miksi Viro?

Klo 17:21.

Petteri Hiienkoski

Suomea integroidaan Euroopan yhteiseen puolustukseen millä mandaatilla?

Klo 10:51.

Professorin Ajatuksia

Bussikuskit jälleen lakossa

Klo 10:48.

Reijo Tossavainen

Matkailuautolla Malagaan, 19. päivä: Toscanan Siena on hieno kaupunki

Klo 07:31.

Matti Viren

Vihapuhe mallia DDR

ke 20.09. 14:02

videot