Yhdysvallat valmistelee syytteitä Julian Assangen vangitsemiseksi

Juliania syytetään tiedustelutietojen vuodosta jota on syytteiden mukaan tapahtunut vuodesta 2010 lähtien.

Ulkomaat pe 21.04.2017 07:24

Yllättävässä tiedotteessa, jonka CNN eilen julkaisi, kerrotaan Yhdysvaltojen viranomaisten valmistelleen syytteet ja hakevat nyt WikiLeaksin perustajan Julian Assangen pidätysmääräystä. Juliania syytetään tiedustelutietojen vuodosta jota on syytteiden mukaan tapahtunut vuodesta 2010 lähtien.

Oikeuslaitoksen tutkinta ulottuu erityisesti juuri vuoteen 2010, jolloin Assange ja WikiLeaks paljastivat koko maailmalle tiedot tuhansista tiedostoista, jotka oli syytteen mukaan saatu entiseltä Yhdysvaltojen armeijan tiedusteluasiantuntijalta Chelsea Manningilta.

Usean vuoden ajan Yhdysvaltojen oikeusoppineet ovat vääntäneet siitä, estääkö perustuslaki Assangen syyttämisen. Julian Assange julkaisi vähän aikaa sitten artikkelin Washington Postissa, jossa hän puolustaa oikeuttaan tuoda julki tietoja ja että hänen motiivinsa ovat täysin samat kuin The New York Timesin tai The Postin.

Barack Hussein Obaman hallinnon aikana yleinen syyttäjä Eric Holder ja oikeusministeriön viranomaiset päättelivät, että on vaikeaa nostaa syytteitä Julian Assangea vastaan koska hän ei ollut ainoa joka julkaisi Manningin varastamia dokumentteja. Useat sanomalehdet kuten The New York Times julkaisivat niitä myös.

CNN:n lähteet uskovat, että nämä samat syyttäjät ovat nyt löytäneet keinot edetä. Hyvin todennäköistä kuitenkin on, etteivät The New York Timesin journalistit tule saamaan samoja pidätysmääräyksiä.

Jukka Rahkonen pe 21.04. 07:24

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot