Yhdysvallat valmistelee syytteitä Julian Assangen vangitsemiseksi

Juliania syytetään tiedustelutietojen vuodosta jota on syytteiden mukaan tapahtunut vuodesta 2010 lähtien.

Ulkomaat pe 21.04.2017 07:24

Yllättävässä tiedotteessa, jonka CNN eilen julkaisi, kerrotaan Yhdysvaltojen viranomaisten valmistelleen syytteet ja hakevat nyt WikiLeaksin perustajan Julian Assangen pidätysmääräystä. Juliania syytetään tiedustelutietojen vuodosta jota on syytteiden mukaan tapahtunut vuodesta 2010 lähtien.

Oikeuslaitoksen tutkinta ulottuu erityisesti juuri vuoteen 2010, jolloin Assange ja WikiLeaks paljastivat koko maailmalle tiedot tuhansista tiedostoista, jotka oli syytteen mukaan saatu entiseltä Yhdysvaltojen armeijan tiedusteluasiantuntijalta Chelsea Manningilta.

Usean vuoden ajan Yhdysvaltojen oikeusoppineet ovat vääntäneet siitä, estääkö perustuslaki Assangen syyttämisen. Julian Assange julkaisi vähän aikaa sitten artikkelin Washington Postissa, jossa hän puolustaa oikeuttaan tuoda julki tietoja ja että hänen motiivinsa ovat täysin samat kuin The New York Timesin tai The Postin.

Barack Hussein Obaman hallinnon aikana yleinen syyttäjä Eric Holder ja oikeusministeriön viranomaiset päättelivät, että on vaikeaa nostaa syytteitä Julian Assangea vastaan koska hän ei ollut ainoa joka julkaisi Manningin varastamia dokumentteja. Useat sanomalehdet kuten The New York Times julkaisivat niitä myös.

CNN:n lähteet uskovat, että nämä samat syyttäjät ovat nyt löytäneet keinot edetä. Hyvin todennäköistä kuitenkin on, etteivät The New York Timesin journalistit tule saamaan samoja pidätysmääräyksiä.

Jukka Rahkonen pe 21.04. 07:24

Kommentit: 1

Juha. pe 21.04.2017 13:21 0

Julian Assange on sankari, joka astui rikollisen amerikkalaisen tiedustelupalveluorganisaatioiden ja demokraattisen puolueen sekä Barak Obaman varpaille. CIA vakoilee kaikkea Euroopassa ja Suomessakin, läheisimpiä liittolaisiaan, käyttäen likaisia temppuja, jos vain USA:n omat edut vaativat tai muutoin järjestelevät ilmiselvää kiusaa ja sekaannusta kautta maailman jokaisessa maassa, josta sille on "uhkaa". CIA on valtio valtiossa, jonka toimintaa ei kukaan valtion viranomainen pysty valvomaan, eivätkä ne saa edes nähtäväksi kaikkia tärkeinpiä papereita ja käynnissä olevia salahankkeita. Jo J.F. Kennedyn marraskuussa 22 pvä, 1963 salamurhan takana hääräsi CIA johtajanaan isä-Bush viraston silloisena johtajana. Mutta CIA ei ollut ainoa, vaan varaprsidentti Lyndon Johnson oli salaliitossa mukana raivatakseen Kennedyn pois tieltä presidentin virasta, jota Johnson itse himosi vallanhimoisena miehenä. Johnson oli jo siihen astisen poliittisen uransa aikana raivannut lukuisia kilpailijoita salamurhaamalla heidät ja näin varmistaen itselleen vallan porras portaalta. Vähän samaa "maata" kuin Clintonitkin. Siis nämä "pyhimykset".Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Jälkidemokraattinen maailma

ma 21.05. 11:11

Professorin Ajatuksia

Miten marjanpoiminnasta saisi kiinnostavaa?

ma 21.05. 11:10

Reijo Tossavainen

Yle-veron tilalle mediavero lisäämään sananvapautta

su 20.05. 17:02

Heikki Porkka

Aku Louhimies Yleisradion maalitauluna

la 19.05. 17:26

Vieraskynä

Länsimainen media vastuussa Hamasin nostamisesta Gazan mellakoiden voittajaksi

la 19.05. 12:53

videot