Poliisi: "Ei ollut viisasta asiasta uutisoida silloin, syksy 2015 ja kevät 2016 olivat arkaa aikaa"

Kahdeksalla irakilaisella turvapaikanhakijoilla oli mielessä varkaudet, pahoinpitelyt ja raiskaukset sekä oikeusprosessin välttäminen

Kotimaa to 20.04.2017 15:55
Kuva: twitter

Turvapaikanhakijoiden rikolliset aikeet Kuopion alueella onnistuttiin estämään joulukuussa 2015, mutta poliisi ei tiedottanut tapauksesta julkisuuteen, koska kyse oli "yksittäistapauksesta ja julkinen keskustelu siihen aikaan oli tulenarkaa", kertoo Iltalehti.

Poliisi sai tietää kahdeksan irakilaisen turvapaikanhakijan suunnitelmista erilaisten tiedustelutietojen ja yhteistyökumppaniensa avulla. Turvapaikanhakijajoukko oli poliisin mukaan puhunut varkauksista, näpistyksistä, pahoinpitelyistä, jopa raiskauksista ja vielä uskonut välttävänsä oikeusprosessin lähtemällä takaisin kotimaahansa heti rikokset tehtyään.

Itä-Suomen poliisin apulaispoliisipäällikkö Seppo Korhonen sanoo Iltalehdelle, ettei mitään rikosta tapahtunut, vaan turvapaikanhakijoiden teot jäivät "puheen asteelle".

Turvapaikanhakijoita ei siis tuomittu eikä tuomita mistään, koska rikostutkintaakaan ei olla tehty.

Rangaistukseksi päätettiin riittävän Kuopion alueelle sijoitettujen turvapaikanhakijoiden henkilöllisyyksien selvittäminen ja heidän hajauttaminen asumaan eri puolille Suomea.

Asiasta tiedottamatta jättäminen heti joulukuussa 2015 perustellaan nyt syksyn 2015 ja kevään 2016 "aralla ajalla".

"Mediakeskustelujen, kantasuomalaisten kommenttien ja turvapaikanhakijoita käsittelevien uhkakuvien vuoksi katsottiin, ettei ole viisasta tämmöisestä asiasta uutisoida."

Kuitenkaan kyseisten turvapaikanhakijoiden olinpaikasta tai "myöhemmistä vaiheista" ei poliisilla ole mitään tietoa, vaikka Korhonen korostaa poliisin toimintakykyä ennaltaehkäistä rikollisuutta.

Tytti Salenius to 20.04. 15:55

Kommentit: 7

HTK to 20.04.2017 18:06 0

Miten tuleekaan mieleen ne n. 70 yksittäistapausta Helsingissä, missä etupäässä mamuista koostuvat joukkiot ryöstelivät etupäässä kantasuomalaisia nuoria.

Olisikohan poliittinen poliisimme noudattanut samaa tiedotuslinjaa, jos kyse olisi ollut "rasistiporukasta"? Poliisi kommentoi aikoinaan hanakasti Odinin poikien kävelyjä kaupungin kaduilla, vaikkeivat he tiettävästi syyllistyneet kävelyillään mihinkään laittomaan.

Juha. to 20.04.2017 20:37 0

On siinä kaksi klanipäätä. Pamput ovat vain sitä varten, että niillä hakataan suomalaisia kansallismielisiä. Aivan kuten Arto Mikkosenkin tapauksessa hänet tappaneet irakilaismiehet olivat siirretty muista Vokeista murhapaikkakunnalleen, koska nuo "väkivaltaa pakoon lähteneet" kivitalon kokoiset tappokoneet olivat aiheuttaneet vakavia järjestyshäiriöitä ja puukon kanssa heilumisia Vokeissaan. Heidät siirrettiin kaikessa hiljaisuudessa "muihin" Vokkeihin, eikä SPR:n rahanpesulaitos edes tehnyt ilmoitusta polisille (aivan sama vaikkei tehnyt). Arpa suosi Arto Mikkosta, jonka henki ei ollut kuin lyhyen sivulauseen ja YLE:n sekavan mutinan arvoinen. Ajatelkaa, jos irakilaisten sormesta olisi kynsinauhakin katkennut... Suomen poliisi on kunnoton ja tunnoton, joka ei huolehdi Suomen kansalaisten turvallisuudesta, niiden, jotka maksavat heidän palkkansa saadakseen siitä hyvästä vatulointia, kettuilua, vihapuhetta, syytöksiä, pelottelua, uhkaamista "vihapuheesta", jota ei ole edes Suomen Lakiin määritelty mitenkään. Suomen poliisilaitos voisi nykyisellään harrastaa vain heittokalastusta ja kantapäiden karstaamista paksuuntumista. Kiitos ja näkemiin.

Alcibiades pe 21.04.2017 08:53 0

Poliisin kommentti aiheesta oli outo: "Olosuhteisiin nähden kyseessä oli yksittäistapaus."

Siis kun kahdeksan miestä suunnittelee rikosaaltoa, kyseessä on yksittäistapaus?

Vai viitataanko olosuhteilla siihen että heitä oli kuitenkin vain pieni osa turvapaikanhakijoista? Yksittäistapaus asia lakkaisi olemasta vasta jos yli 50% turvapaikanhakijoista olisi osallistunut suunnitelmaan?

Miksei samaa logiikkaa noudateta myös toisen maailmansodan natsien kanssa? Koska Saksan kansallissosialistiseen puolueeseen kuului 8,5 miljoonaa jäsentä, ja näistä vain pienen pieni osa osallistui mihinkään murhakampanjaan, on väärin syyllistää kaikkia jäseniä pienen vähemmistön tekosista. Olihan natsien joukossa jopa Oscar Schindlerin kaltaisia kiistämättömiä ihmisystäviä. #notallnazis! 🐸

HTK pe 21.04.2017 13:14 0

"Siis kun kahdeksan miestä suunnittelee rikosaaltoa, kyseessä on yksittäistapaus?"

Tuo on hyvä huomio ja kommentti. Ei voi välttyä vaikutelmalta, että poliisimme tekee ensin päätöksen, ja hakee sille sitten "sopivat" perustelut. Oletan, että tänä päivänä kaikki sanotunlainen on poliisissa julkaisukiellon alaista, ja lupa asian julkaisuu on haettava poliisin keski- tai jopa ylimmältä johdolta. Ylin johto on selvästi politisoitunut eli valtapolitiikka ohjaa sen toimintaa. Ja sama prosessi on ilmeisesti tapahtunut myös keskijohdossa.

Ei käy kateeksi niitä miehiä ja naisia, jotka istuvat tehtäviin nähden mitättömällä palkalla partioautoissa. He joutuvat kohtaamaan kaiken tämän ikävän. Heille nostan hattua.

Risto Jääskeläinen la 22.04.2017 08:02 1

Onhan tässä tietenkin positiivista se, että tuo suunniteltu laumarikos saatiin torjuttua. Koska yksittäisistä lauman jäsenistä ei ole poliisillakaan tietoa, ei voitane olla varmoja, että hajauttaminen olisi täysin ehkäissyt rikollisuutta.

Saara la 22.04.2017 17:10 0

Luulen poliisien kommentoineen Soldiers of Odinin kävelyjä paljon lähinnä vain siitä syystä, että toimittajat ovat nimenomaan heistä kyselleet.

Osa poliiseista on varmasti myös valtamedian unelmahöttö-aivopesun uhreja siinä mielessä, etteivät ole uskaltaneet julkistaa tiettyjä asioita, mikä on ikävää.

Äärioikeistokaan ei kuitenkaan voita mitään sillä, jos he tekevät saman tyhmyyden kuin vasemmistoanarkistit, jotka vastustavat poliisia ja koko valtiota julkisesti. Valtio ei pysy kasassa, jos omat kansalaiset eivät arvosta sen järjestystä ja turvallisuutta ylläpitäviä tahoja.

Saara la 22.04.2017 17:13 0

Pitää aina muistaa median rooli - painotuksilla ja kysymyksillä toimittajat saavat tuotua asiat esiin haluamallaan tavalla.

Vasemmistomedian tavoitteet eivät ole pulmuisen puhtaita. Ylekin jättää ikäänkuin tarkoituksella vasemmistoanarkistien teot tuomitsematta ja tuo esille asioita, jotka asianesitystyylin kanssa yhdessä lietsovat äärioikeistossakin poliisivihamielisyyttä.

Yleinen poliisi- ja armeijavastaisuus sopivat erinomaisesti "No borders, no nations" -porukalle.

Isänmaallisten ihmisten etu on tukea virkavaltaa. Virkavalta, armeija ja poliisi pitävät maatamme kasassa. Heitä ei kannata mollata vaan parasta on edistää ko. instanssien kunnioitusta ja positiivisesti kannustaa & rohkaista poliiseja tekemään työnsä hyvin.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Professorin Ajatuksia

Kotouttamisen haaveet

Klo 18:27.

Reijo Tossavainen

Punavihreän agendajournalismin kesäteatteri

ke 20.06. 21:15

Jukka Hankamäki

Kultaranta-keskustelut: paljon puhetta, vähän asiaa

ke 20.06. 17:44

Juha Ahvio

Amerikkalaiset konservatiiviset kirkkokunnat Soros-solutuksen kohteina

ke 20.06. 17:42

Timo Vihavainen

Enkeleitä on

ke 20.06. 17:40

videot