Poliisien laillista työtä estänyt ja provosoinut seurakuntapastori karkaa Suomesta rasismin takia

"Toiveeni oli saada kotiini joku komea nuori mies, muslimi"

Kotimaa to 20.04.2017 15:42
Kuva: twitter

Laittomasti maassa oleskelevien turvapaikanhakijoiden puolustaja ja palautuslentoja vastaan innokkaasti taistellut Oulunkylän seurakunnan pastori Marjaana Toiviainen kertoo Facebook-päivityksessään jättävänsä Suomen.

Ihmeissään oleville ihmisille hän Facebookin kommenttiketjussaan kertoo muuttavansa Tansaniaan: "Muutan sinne."

Hän on asunut maassa aiemminkin ja puhuu sujuvaa swahilia.

Turvapaikanhakijoiden kotimajoitusta organisoivan Refugees Welcome -kansalaisverkoston  perustaja on nyt päättänyt lyödä hanskat tiskiin ja karata ulkomaille Suomessa esiintyvän rasismin takia.

Rasimiksi hän määrittelee oman itsekkään "valkoisen naisen" ja "eriväristen ystäviensä" pelot, joita ei hänen kotiinsa asennettu "hälytysjärjestelmäkään ja piippaava nappi, jolla saa paikalle apua" poista. Anarkistipapin mielestä "kukaan ei auta ja poliisi sanoo, ettei mitään ole tehtävissä".

Toiviainen on pettynyt Suomen hallitukseen ja poliisien lainvalvontatoimenpiteisiin.

"En voi asua tässä maassa enää. Muutan pois ensi kuussa. Terveiset hallitukselle: voititte."

Hänen mielestä turvapaikanhakijoiden käännytyspäätöksiä ja palautuslentoja toteuttavien poliisien laillista työtä pitää häiritä ja provosoida. Toiviainen itsekin yritti viimeksi huhtikuun alussa estää afganistanilaisten turvapaikanhakijoiden palautuslentoa Kabuliin ja oli eturintamassa vastustamassa poliisien virkatoimia ja poliisiautojen liikkumista.

Toiviaisen toiminnasta on tehty Helsingin hiippakunnan tuomiokapituliin tähän mennessä jo 26 kantelua.

Toiviainen ei näe omassa toiminnassaan mitään väärää tai laitonta ja onkin sanonut, että "kaikki lähtee tottelemattomuudesta."

"Monet todella pahat asiat maailmassa ovat johtuneet siitä, että ihmiset ovat kuunnelleet yhteiskunnan, vallanpitäjien tai vaikkapa ystäviensä ääntä. Joskus tottelemattomuus on välttämätöntä."

Hän paheksuu Facebook-julkaisussaan myös kaasutuksia rautatientorilla, polttopulloja ja "uusnatseja", jotka seuraavat hänen ystäviään, mutta ei tarkemmin osaa yksilöidä keitä tarkoittaa.

"Tai mitä he ovatkaan vainoavat heitä, kun he saavat satoja ja tuhansia tappouhkauksia."

Toiviaisen valinta Naistoimittajien Kellokkaaksi vuonna 2016 perusteltiin hänen merkittävällä ihmisoikeustyöllään "sotaa pakenevien auttamiseksi ja suvaitsevaisuuden lisäämiseksi".

Toiviainen haluaa kaikki uskonnot mukaan ja näkyville. Hän kertoi muutamia syitä, miksi hän itse on majoittanut turvapaikanhakijoita kotiinsa.

”Minun toiveeni oli saada kotiini joku komea nuori mies, muslimi, jolla on ainakin kaksi älypuhelinta.”

Tytti Salenius to 20.04. 15:42

Kommentit: 3

Pertti to 20.04.2017 18:49 1

No mukava, että pastorilla on takataskussa maailmankolkka, jossa ihmisarvo on kunniassa. Toivottavasti matka järjestyy ilman turhia viivytyksiä.

Juha. to 20.04.2017 20:19 1

Terve menoa vain. Toivotan menestystä uudessa kotimaassa. Kristitty pappi, joka haluaa muslimiehen. Voi Jeesus!!! Tuntien sikäläistä (Tansania) "kulttuuria", voi tuo sähäkkä nainen tulla jalat edellä takaisin, jos nyt näin "rasistisen" maan multiin haluaakaan. En edes ole normaalia ilkeämpi, en ilkikurinen, en vihaavainen. Olen jopa kirjoittanut Toiviaisesta positiivisesta näkökulmasta olevan kirjoituksenkin tälle "palstalle". Olisiko sittenkin hänen pitänyt tehdä "väyryset" eli nukkua edes yhden yön yli. Pakeneminen ei ole mikään ratkaisu vastoinkäymisten kohdatessa. Hän otti tietoisesti oman voimakkaan kantansa suhteessa muslimimiehiin ja heidän puolustamiseen Suomen lakia ja sen laillista järjestyvaltaa valvovia poliiseja ja maahanmuuttoviranomaisia vastaan hyläten oman maansa kristityt ja etenkin muslimimaissa tuhansien ja taas tuhansien kristittyjen marttyyrikuoleman ja ne hirvittävät kärsimykset, joita Suomessa olevat ihmiset eivät edes pysty kuvittelemaankaan. Naisten innon selittää luonnollisesti, että kyseessä olevat pakolaiset olivat parhaassa iässä olevia sotakuntoisia miehiä parhaassa miehuudessaan, eikä väkäleukaisia kuolaavia pappoja. Luulisin, että se olisi herättänyt valtavaa läpi yhteiskunnan menevää paheksuntaa ja yrjöämistä, jos suomalaiset miehet olisivat viettäneet laumassa aikaansa thaimaalaisten nuorten sirojen tyttöjen keskuudessa "kolmen markan hevosen" näköisenä. Olisin toki ollut siellä itsekin, mutta sehän olisi loppunut lyhyeen. kuin kanan lento, siitä olisivat suomi-kanat pitäneet huolen". Ja mehän jo olisimme ravinnoittamassa jylhää suomalaista mäntymetsää.

Olli Pusa la 22.04.2017 09:14 0

Katsotaan nyt ensin lähteekö hän mihinkään. Ettei vain kyse ole yrityksestä kerjätä sääliä heittäytymällä marttyyriksi.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Jukka Hankamäki

Mehiläinen pisti - Sosiaalipolitiikka metsään menossa

su 27.05. 15:18

Timo Vihavainen

Ajoituskysymyksiä

su 27.05. 15:17

Professorin Ajatuksia

Tyhmyys pilasi neljän ihmisen elämän

su 27.05. 15:16

Arto Luukkanen

Wanha suola janottaa: SDP ja kokkarit?

la 26.05. 16:30

Reijo Tossavainen

Orpo iloitsee siitä, että sinäkin saat maksaa etelän pankkien ongelmista

la 26.05. 11:16

videot