Vasemmistoaktivisti Binar Mustafa: suurmoskeijalla ei mitään tekemistä uskonnonvapauden kanssa

Sheikh Mohammed Khair Tarshan: "moskeija on uskonnollisten tieteiden opetuslaitos ja jihadin kasvattamisen lähde"

Kotimaa ke 19.04.2017 09:36
Binar Mustafa, vasemmistoaktivisti

"Usein suurmoskeijaan vedotaan uskonnonvapauden ja yhdenvertaisuuden nimissä. Käytännössä sillä ei ole mitään tekemistä näiden kanssa. Suurmoskeija on poliittinen hanke, jossa päällimmäisenä tavoitteena on tukea yhtä poliittisen islamin tavoitteista: pyrkimystä tuoda uskonnon symboleja näkyvämmin Eurooppaan. Juuri tämän vuoksi harvemmin kuullaan muslimien suurin joukoin tukevan hanketta. Kaikki suurmoskeijan puolustajat eivät tietenkään tue poliittista islamia ja saattavat vilpittömästi vastustaa sitä, mutta hankkeen onnistuessa voittaja on silti poliittinen islam", kirjoittaa kuntavaaliehdokkaana ollut vasemmistoaktivisti Binar Mustafa blogissaan.

Pääkaupunkiseudulla on jo kymmeniä pieniä moskeijoita, joita kutsutaan myös rukoushuoneiksi. Puuttuuko siis Suomesta uskonnonvapaus jos suurmoskeijaa ei ole? Saudi-Arabiassa on lukuisia suurmoskeijoita. Toteutuuko uskonnonvapaus paremmin Saudi-Arabiassa, jossa on suurmoskeijoita vai Helsingissä, jossa ei ole suurmoskeijoita?

"Maassa (Saudi-Arabia) ei toimi laillisia poliittisia puolueita. Helmikuussa 2001 aktivistit suunnittelivat puoluetta ja perustivat sille nettisivun, mutta heidät pidätettiin.
Hyvin tiukka, myös ulkomaalaisiin sovellettava islamilainen lainsäädäntö on käytössä. Islamin lain wahhabilaisesta tulkinnasta johtuen maan ihmisoikeustilannetta on pidetty yhtenä maailman huonoimmista. ... Muut uskonnot kuin islam eivät ole sallittuja, ja monia Saudi-Arabiaan ulkomailta saapuneita on vangittu ja karkotettu jopa yksityisestä kristinuskon harjoittamisesta", kertoo Wikipedia.

Binar kääntää blogiinsa tunnetun uskonoppineen Sheikh Mohammed Khair Tarshan perusteellisesti listaamiaan moskeijoiden tavoitteita viitaten islamilaisiin lähteisiin:

"Tarshan kertoo moskeijan yleisistä tavoitteista seuraavaa: moskeijan tärkeimpänä tehtävänä on kutsua ihmisiä mukaan moskeijan toimintaan, levittää uskonnon sanomaa ja luoda islamilaisen yhteiskunnan pohja. Moskeijan tavoitteena on levittää islamilaista ajattelutapaa, arvoa ja sielua. Tarshanin sanojen mukaan moskeija on uskonnollisten tieteiden opetuslaitos ja jihadin kasvattamisen lähde. Historiallisesti moskeijaa on käytetty kuin eduskuntaa, ja näin tulisi jatkaa. Moskeijoiden tulisi ohjeistaa mikä on oikein ja väärin.

Islamin opeissa muslimi on velvollinen rukoilemaan ainostaan perjantairukouksen moskeijassa. Kun rukouksissa on yleensä neljä rakatia (liikesarjaa), niin perjantairukouksessa on vain kaksi, jotta loput kaksi rakatia korvataan imaamin saarnalla. Perjantairukouksen jälkeen imaami siis pitää saarnan. Saarnojen sisällöstä kiinnostuneet voivat esim. YouTubessa kuunnella esimerkkejä imaamien saarnoista ympäri maailman. Niissä tarjoutuu suora vastaus väitteelle, että moskeijassa ei radikalisoiduta."

 

Suurmoskeijan haitat koko maan yleiselle turvallisuudelle ovat ilmeiset. Poliittisen islamin asiantuntija, Alan Salehzadeh on todennut, että "Kalasatamaan kaavailtu suurmoskeija on muslimiveljeskunnan ajama projekti."

Ranska sulkee jo myös pienempiä moskeijoita vaarallisten poliittisten ideoiden levittämisen takia. Ranska on sulkenut jo 20 moskeijaa vuoden 2015 Pariisin terrori-iskujen jälkeen.

Jukka Rahkonen ke 19.04. 09:36

Kommentit: 1

Juha. ke 19.04.2017 10:01 2

Ns. "Moskeija -politiikka" on tullut muslimeille tärkeäksi vasta sitten kun Islamin uskoiset ovat levittäytyneet Länsimaihin Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin. Ne ovat eräänlaisia "kulttuurikeskuksia" ja integroitumisen estopaikkoja, joiden tarkoituksena on huoletia siitä, etteivät edes ensimmäisen saatika siitä eteenpäin muslimit pääse "hapattumaan" länsimaisista arvoista niin maallisessa kuin hengellisessä elämässä, vaan Islamin tiukka fundamentalistinen ja Koraaniin sidottu ote pysyy ja peräti lujittuu vahvemmaksi kuin konsanaan lähtömaissa, joissa ei ole tuota pelkoa ensinnäkään. Suur Moskeijat ovat yleis eurooppalaisesti muodostuneet vihasaarnapaikoiksi ja ISIS:ksen ja muiden vähemmän tunnettujen Islamististen terrorijärjestön rekrytointipaikoiksi ja syvän verenpunaisen vihan iskostamiseksi ympäröivää maailmaa kohtaan julistamalla "Pyhää sotaa" ja vääräuskoisten arvottomuutta ja saastaisuutta, jotka on yksiselitteisesti hävitettävä pois maan päältä keinoja kaihtamatta aina pienimmästä vääräuskoisesta vauvasta lähtien. Pahoin pelkään, että "Hyväukoiset idiootit" tulevat ajamaan tämänkin hankkeen läpi, sillä hulluudella ja humalalla ei ole taipumasta laantua niiden "nousuvaiheessa".Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Lapsikato on todellinen suomalainen ongelma

Klo 19:12.

Timo Vihavainen

Usko vastaan skepsis

Klo 15:42.

Professorin Ajatuksia

Ranskan afgaanilinja säästää Suomessa selvää rahaa

Klo 15:34.

Heikki Porkka

Ähläm Sähläm - Yle käyttää, mutta salliiko facebook?

Klo 11:04.

Arto Luukkanen

Venäläistä rähähtelyä ja Suomen päättömät päättäjät

ke 18.04. 16:29

videot