Kaliforniassa kolme kuolonuhria - epäilty ei pitänyt "valkoihoisista" ja huusi "Allahu Akbar"

Kori Ali Muhammad avasi raivoisasti tulen Fresnon keskustassa ja ampui 16 laukausta minuutissa satunnaisia ihmisiä kohti

Ulkomaat ke 19.04.2017 09:07

Kolme ihmistä on surmattu Kalifornian Fresnossa tiistaina ja epäillyllä on yhteys viimeviikkoiseen motellitappoon, uutisoi Fresno Bee.

39-vuotias epäilty Kori Ali Muhammad avasi raivoisasti tulen Fresnon keskustassa ja ampui 16 laukausta minuutissa satunnaisia ihmisiä kohti.

Ensin hän ampui sahkölaitoksen ajoneuvossa olevan matkustajan, jonka kuski ajoi pois paikalta Fresnon poliisin päämajaan.

Muhammad jatkoi kävelyä ja ampui seuraavaa vastaantulijaa, mutta ei osunut. Seuraavaan hän sitten osuikin kuolettavasti.

Sitten hän jatkoi katolilaisen kirkon alueelle ja hyväntekeväisyysjärjestön parkkipaikalla ampui taas hengiltä ihmisen. Pian tämän jälkeen poliisin taklatessa häntä maahan epäilty oli huutanut "Allahu Akbar".

"Kaikki kuusitoista laukausta ammuttiin alle minuutissa neljässä eri paikassa", poliisipäällikkö Jerry Dyer sanoi.

Muhammad on tällä hetkellä syytettynä neljästä murhasta, tämän viikon tiistain ampumisistaan ja viime torstaina Blackstone Avenue Motel 6:ssa tapahtuneesta vartijan surmaamisesta sekä kahdesta muusta murhayrityksestä.

Uhrit näyttivät olevan satunnaisia ja provosoimattomia hyökkäyksiä, Dyer sanoi.

Muhammadin on kerrottu ilmoittaneen sosiaalisessa mediassa, että ”hän ei pidä valkoisista ihmisistä ja hänellä on hallituksen vastaisia ​​tunteita".

Kaikki ammutut olivat valkoihoisia.

Fresnon islamilaisen kulttuurikeskuksen Imaami Seyed Ali Ghazvini kiirehti irtisanoutumaan väkivallasta ja tuomitsemaan hyökkäyksen. Hän väitti, että tekijä ei ollut tunnettu heidän yhteisössään ja pyysi lainvalvontaviranomaisia tutkimaan syitä ja motiiveja henkilöstä itsestään. Lisäksi hän vakuutteli, että hyökkäys on vastoin islaminuskoa ja selitti, että "Allahu Akbaria" käytetään vain rukousten aikana, mutta valitettavasti sama ilmaisu on "ääriainesten ja terroristien pahassa käytössä heidän yrittäessä antaa jonkinlainen oikeutus teolleen".

Myös Egyptissä on lähellä Pyhän Katariinan luostaria yksi poliisi kuollut ja kolme haavoittunut, kun aseistetut miehet avasivat tulen.

Äärijärjestö Isis on ottanut iskun nimiinsä ja uhannut tehdä niitä lisää Egyptin kristittyjä vastaan. Egyptin 90-miljoonaisesta väestöstä noin kymmenen prosenttia on kristittyjä, joten ääri-islamistien vainon takia uhreja tulee varmasti lisää hyvinkin pian.

Vain yhdeksän päivää sitten palmusunnuntaina Egyptissä koptikristittyihin suunnatussa iskussa kuoli 45 ihmistä.

Tytti Salenius ke 19.04. 09:07

Kommentit: 1

Juha. ke 19.04.2017 12:10 0

"Mielenterveysongelmaisia" tuntuu riittävän. Ilman näkemättä YLE:n uutisointia. "Mies ampui ihmisiä Fresnossa Yhdysvaltain Kaliforniassa. Tapausta tutkitaan mahdollisena terroritekona." Haluamme korostaa tässä vaiheessa, ettei mistään tiedetä vielä mitään. Ja sitten kun tiedetään. Emme kerro siitä mitään kuinka asiat olisvat, vaan siten kuin MEIDÄN mielestämme niiden OLISI pitänyt OLLA. Sitten sää ja urheiluruutu." Lukekaa Nostraduksen ennustukset, mielestäni olen velvollinen sen tekemään. Ja jos ei sitä. Pyydän. Katsokaa ympärille ihmiset kuin kauriit laitumella. Meistä on tullut "osa luontoa" yhdessä hetkessä. Impivaaralaiset juntit ovat hävinneet taistelunsa, nyt me olemme "kansainvälisiä" ja "Kulttuuri on saapunut Suomeen."Kommentoidaksesi sinun
täytyy ensin kirjautua:


Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit liittyä joukkoomme ostamalla kommentointioikeuden:
Oikea Kommentointi 6kk, 19,90 €
Voit halutessasi kommentoida nimimerkillä.

Pääuutiset

blogit

Henna Kajava

#Me NOT

pe 20.10. 17:57

Jessica Vahtera

Me too - valkoinen huora

pe 20.10. 11:19

Reijo Tossavainen

Soinismeja Soinille

pe 20.10. 11:02

Professorin Ajatuksia

Huhtasaari sallisi kaikille sananvapauden

pe 20.10. 10:11

Vieraskynä

Logiikan halveksuntaa: Hamasin ja Fatahin sovinto johtaa rauhaan

to 19.10. 22:07

videot