Kaliforniassa kolme kuolonuhria - epäilty ei pitänyt "valkoihoisista" ja huusi "Allahu Akbar"

Kori Ali Muhammad avasi raivoisasti tulen Fresnon keskustassa ja ampui 16 laukausta minuutissa satunnaisia ihmisiä kohti

Ulkomaat ke 19.04.2017 09:07

Kolme ihmistä on surmattu Kalifornian Fresnossa tiistaina ja epäillyllä on yhteys viimeviikkoiseen motellitappoon, uutisoi Fresno Bee.

39-vuotias epäilty Kori Ali Muhammad avasi raivoisasti tulen Fresnon keskustassa ja ampui 16 laukausta minuutissa satunnaisia ihmisiä kohti.

Ensin hän ampui sahkölaitoksen ajoneuvossa olevan matkustajan, jonka kuski ajoi pois paikalta Fresnon poliisin päämajaan.

Muhammad jatkoi kävelyä ja ampui seuraavaa vastaantulijaa, mutta ei osunut. Seuraavaan hän sitten osuikin kuolettavasti.

Sitten hän jatkoi katolilaisen kirkon alueelle ja hyväntekeväisyysjärjestön parkkipaikalla ampui taas hengiltä ihmisen. Pian tämän jälkeen poliisin taklatessa häntä maahan epäilty oli huutanut "Allahu Akbar".

"Kaikki kuusitoista laukausta ammuttiin alle minuutissa neljässä eri paikassa", poliisipäällikkö Jerry Dyer sanoi.

Muhammad on tällä hetkellä syytettynä neljästä murhasta, tämän viikon tiistain ampumisistaan ja viime torstaina Blackstone Avenue Motel 6:ssa tapahtuneesta vartijan surmaamisesta sekä kahdesta muusta murhayrityksestä.

Uhrit näyttivät olevan satunnaisia ja provosoimattomia hyökkäyksiä, Dyer sanoi.

Muhammadin on kerrottu ilmoittaneen sosiaalisessa mediassa, että ”hän ei pidä valkoisista ihmisistä ja hänellä on hallituksen vastaisia ​​tunteita".

Kaikki ammutut olivat valkoihoisia.

Fresnon islamilaisen kulttuurikeskuksen Imaami Seyed Ali Ghazvini kiirehti irtisanoutumaan väkivallasta ja tuomitsemaan hyökkäyksen. Hän väitti, että tekijä ei ollut tunnettu heidän yhteisössään ja pyysi lainvalvontaviranomaisia tutkimaan syitä ja motiiveja henkilöstä itsestään. Lisäksi hän vakuutteli, että hyökkäys on vastoin islaminuskoa ja selitti, että "Allahu Akbaria" käytetään vain rukousten aikana, mutta valitettavasti sama ilmaisu on "ääriainesten ja terroristien pahassa käytössä heidän yrittäessä antaa jonkinlainen oikeutus teolleen".

Myös Egyptissä on lähellä Pyhän Katariinan luostaria yksi poliisi kuollut ja kolme haavoittunut, kun aseistetut miehet avasivat tulen.

Äärijärjestö Isis on ottanut iskun nimiinsä ja uhannut tehdä niitä lisää Egyptin kristittyjä vastaan. Egyptin 90-miljoonaisesta väestöstä noin kymmenen prosenttia on kristittyjä, joten ääri-islamistien vainon takia uhreja tulee varmasti lisää hyvinkin pian.

Vain yhdeksän päivää sitten palmusunnuntaina Egyptissä koptikristittyihin suunnatussa iskussa kuoli 45 ihmistä.

Tytti Salenius ke 19.04. 09:07

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot