Tarja Halonen ja Erkki Tuomioja romuttivat Suomen tiedustelun

IL: "Suomalaisen sotilastiedustelun takamatkaan on kaksi syytä: Tarja Halonen ja Erkki Tuomioja, kirjoittaa Olli Ainola."

Kotimaa ke 19.04.2017 07:28

IltaLehti kertoo artikkelissaan: "Puolustusvoimien mukaan Suomen sotilastiedustelun työkalut ovat ruostumassa."

"Muut maat ovat pidemmällä. Me olemme noin 15 vuotta myöhässä tässä asiassa. Se on totuus", apulaistiedustelupäällikkö Kari sanoi Jyväskylässä tammikuussa IltaLehden mukaan.

Kuinka on mahdollista, että sodissa elintärkeäksi osoittautunut signaalitiedustelu on päässyt näin pahasti rappeutumaan? Kaiken lisäksi tämän on annettu tapahtua Suomessa, joka on ollut tietoliikenneteknikan kärkimaita.

Takamatkaan on Olli Ainolan mukaan kaksi syytä. Tarja Halonen ja Erkki Tuomioja.

"Halonen presidentti-ylipäällikkönä ja Tuomioja ulkoministerinä estivät tiedustelun uudistamisen; siinä samalla suomalaisten viranomaisten soluttautumisen Venäjän asevoimien käyttämiin kaapeleihin ja kuituihin. Jos kauniisti sanotaan, presidentti ja ulkoministeri eivät nähneet tarvetta edistää tällaisen tiedustelutoiminnan sallivaa lainsäädäntöä.", kirjoittaa Olli Ainola.

Suomen sotilaallinen tiedustelu oli vielä kartalla 1990-luvulla. Tiedustelu perustui juuri radiotiedusteluun ja signaalianalyysiin. Suomella oli hyvä kuva lähialueiden tapahtumista. 1990-luvun lopulla Venäjä uudisti järjestelmiään ja radioviestintä korvautui valokuituyhteyksin. Vanhentunut lainsäädäntö ei antanut oikeuksia tiedustella valokuidun kautta tapahtuvaa liikennettä. Tarja Halonen ja Erkki Tuomioja vastustivat tarvittavia lakimuutoksia IltaLehden mukaan. 

Suomen tiedustelutaitojen romahtaessa Suomi menetti myös pohjoismaisessa sotilasyhteistyössä tarvittavan tärkeän kauppatavaran. Ruotsin oma tiedustelu osoittautui käytännössä paremmin asioista perillä olevaksi kuin Suomen. 

Ruotsi muunmuassa paljasti Suomen hallitukselle, että ulkoministeriömme verkko on hakkeroitu. Ensimmäiseksi suomalaiset epäilivät ruotsalaisia itseään.

Nyt pikaisessa valmistelussa olevat muutokset tiedustelulakiin vaikutavat jättävän jälleen yhden olennaisen aukon tiedusteluoikeuksiin. "Toimittajien lähdesuojaa, asianajajatoiminnan luottamuksellisuuden suojaa tai pappien rippisalaisuutta eivät tiedusteluvirkamiehet saa loukata viestejä lukiessaan.". Tämä saattaa kuulostaa kohtuulliselta, mutta entä kun samaa sovelletaan imaameihin:

"Jos imaami hoitaa sielua, siihen liikenteeseen ei saa koskea, mutta jos imaami esimerkiksi kehottaa räjäyttämään eduskuntatalon, siihen liikenteeseen saa koskea.", Puolustusvoimien apulaistiedustelupäällikkö, eversti Martti J. Kari vääntää artikkelissa rautalangasta.

Miten tiedustelu pystyy varmistamaan, ettei kaikki terroritekoihin liittyvä viestintä tapahdu juuri "sielunhoidollisten" keskustelujen yhteydessä? Sitä artikkeli ei kerro.

Jukka Rahkonen ke 19.04. 07:28

Kommentit: 5

Olli Pusa ke 19.04.2017 07:57 2

Kuinka sattuikaan, että samat Tarja Halonen ja Erkki Tuomioja vakavasti vahingoittivat Suomen puolustuskykyä mm. poistamalla jalkaväkimiinat Suomen armeijan käytöstä. Venäjällä ne edelleen ovat käytössä.

Kuinka sattuikaan, että Tarja Halonen ja Erkki Tuomioja olivat avainasemassa, kun EU päätti, ettei sen toimialaan kuulu maiden ulkoinen turvallisuus. EU-sopimuksiin haluttiin sisällyttää turvallisuuslausekkeita, mutta kyseiset henkilöt nimenomaan sabotoivat sen.

Miksiköhän heidän toiminnastaan herää jatkuvasti yhä synkempiä epäilyjä?

Gideon ke 19.04.2017 09:48 2

Niinkauan kuin yhtä merkittävimmistä turvallisuusongelmista ei pystytä nimeämään, ongelmaan ei pystytä tehokkaasti puuttumaan. Jos ei suoraan sanota että islam on turvallisuusongelma, niin imaamit löytävät keinoja uskonnonvapauden ja "sielunhoidon" verukkeilla edelleen suojautua tältä tiedustelulta! Jälleen oman kansan urkintavapaudet laajenevat, mutta islamille jätetään alueita, jonne tiedustelu ei ulotu.

Juha. ke 19.04.2017 11:38 2

Nämä DDR:n kasvatit ovat muutoinkin mädättäneet Suomen läpikotaisin. Sanomattakin on selvää, että tämä Setalainen presidentti sai 12-vuodessa sellaista jälkeä aikaan, että kuuluisa "Malli Cajanderkin" on tullut ansainneeksi täyden rehabisoimisen kaikista naurunpyskähdyksistään, jota tuo hieman yksinkertainen poliitikko sai kasvoilleen saada. Tarja Halonen ja Erkki Tuomioja ovat varsinainen "Dynamic Duo", joiden oikea paikka olisi ollut turvasäilössä koko Suomen lähihistorian ajan. Etenkin tyhmimmänkin miehen ymmärtämän teon vahingollisuuden käsittäen hulluin ja konkreettisin teko oli jalkaväkimiinojen käytöstä luopuminen sosialistisista syistä, jotka ovat ne maaailman huonoin syy. Sosialistipasifisti tappaa eniten omia sotilaitaan kuin konsanaan se varsinainen vihollinen ollenkaan. Se, että Suomen Sotilastiedustelu on myös alennustilassa ei suoranaista konkreettista tietoa ole tavallisella jampalla ollut paitsi viitteitä antavaa on ollut se, että Suomen tärkeimpien "putiikkien" tietojärjestelmiin tullaan kuin "hollitupaan". Mitä tulee Erkki Tuomiojaan hänhän on itse "herra vuoto", joka Presidentti Urho Kaleva Kekkosellekin aiheutti "harmaista hiuksia" - jos olisi ollut - Zavidovo vuodon aikaan saamassa ulkopoliittisessa kriisissä. Ja Erkin Grand Mother Hella Wuolijoki olikin sota-aikana vakoilija, joka teki työtä Neuvostoliiton hyväksi ja oli siitä tuomittuna vankilassa. Sodan loputtua hänet "nostettiin" Neuvostoliiton vaatimuksesta ja uuden "Rauhan ohjelman" koordinaattoriksi Yleisradion pääjohtajaksi suoraan kaltereiden takaa. Ei tuhon voi olla paljoa lisää sanottavaa, se on turhaa koska "teot" puhuvat puolestaan. Tarja Halosen patsastelu Islamin tunkeutumisen edistäjänä Suomeen on sitä samaa vastenmielistä ja suomalaisia syyllistävää linjaa, jota tuo punikki on aina harjoittanut tukevana feministinä ja "rauhan aktivistina". Hän ei merkitse tuossakaan asemassa sen puhtaanpaa humanismia kuin muutkaan niskalaukaus-humanistit.

Saara la 22.04.2017 05:32 0

Kappas, Tarja Halonen ja Erkki Tuomioja - nuo Ylen kestolemmikit ja poliittiset joka-asian-asiantuntijat vuodesta toiseen...

Ainakin Ylen luotto kaksikon kansansuosioon ja auktoriteettihahmojen purevuuteen näyttää jatkuvan vankkumattomana, kun heitä käytetään siellä jatkuvasti Suomen ns. oikean mielipiteen esiintuomisessa.

Taitaa kuitenkin olla niin, että heitä ja heidän aivoituksiaan kuuntelee, ihailee ja palvoo lähinnä vain se oma väki.

Saara la 22.04.2017 05:45 0

On todella suuri häpeä, millä tasolla Suomen tiedustelu on!

Muutenkin, suomalainen yltiöpäinen luottamus, sinisilmäisyys ja hölmöily turvallisuusasioissa ulkovaltojen suhteen on kyllä vertaansa vailla - valitettavasti.

Nyt sentään vihdoin onneksi on asiaan heräileviä päättäjiäkin. Aikaisemmin kaikki turvallisuusuhkista huolestuneet on leimattu vähintäänkin vainoharhaisiksi. Tämäkin oli turhan pitkään lähes kuoliaaksi vaiettu aihe!Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Professorin Ajatuksia

Kotouttamisen haaveet

Klo 18:27.

Reijo Tossavainen

Punavihreän agendajournalismin kesäteatteri

ke 20.06. 21:15

Jukka Hankamäki

Kultaranta-keskustelut: paljon puhetta, vähän asiaa

ke 20.06. 17:44

Juha Ahvio

Amerikkalaiset konservatiiviset kirkkokunnat Soros-solutuksen kohteina

ke 20.06. 17:42

Timo Vihavainen

Enkeleitä on

ke 20.06. 17:40

videot