Tsekki haluaa ulos EU:n pakolaisten uudelleensijoitusohjelmasta

Tsekin sisäministerin mukaan maan tähän mennessä vastaanottamat 12 Euroopan unionin (EU) uudelleensijoitusohjelman pakolaista on tarpeeksi.

Ulkomaat ti 18.04.2017 16:53
Tsekin sisäministeri Milan Chovanec

Tsekin sisäministerin mukaan maan tähän mennessä vastaanottamat 12 Euroopan unionin (EU) uudelleensijoitusohjelman pakolaista on tarpeeksi, ja maa haluaa ulos ohjelmasta, vaikka se tarkoittaisikin rankaisutoimenpiteitä EU:n taholta.

Tsekin tasavalta ei tule täyttämään Euroopan unionin pakolaisten uudelleensijoitusohjelman asettamia tavoitteita. Maahan on tähän mennessä otettu kaksitoista uudelleensijoitettavaa pakolaista Kreikasta.

Sisäministeri Milan Chovanec sanoi Pravo-verkkolehdessä sunnuntaina, että “Tsekin tasavalta ei aio ottaa lisää pakolaisia.”

Riski sisäiselle turvallisuudelle

Chovanec sanoo syyksi sen, että Tsekin ei ole ollut mahdollista osallistua pakolaisten taustojen tarkistamiseen Italiassa ja Kreikassa, ja pitää pakolaisten ottamista uhkana Tsekin turvallisuudelle.

Hänen mukaansa pakolaisten ennakkotarkastaminen on ollut erittäin vaikeaa, sillä pakolaiset “eivät ole olleet halukkaita pysymään aloillaan tarkastusten ajan kreikkalaisilla ja italialaisilla leireillä.”

Ministeri tiedostaa sen, että EU uhkaa maata sakoilla, mutta kyse on hänen mukaansa vakavasta asiasta, joka on sakoilla uhkaamisen arvoista: “Emme saa päästä maahan näitä ihmisiä ilman tarkastuksia.”

Tsekin osuus Euroopan unionin pakolaisten uudelleensijoitusohjelmassa on 2 978 pakolaista. Tsekin, Unkarin, Romanian sekä Slovakian edustajat äänestivät 2015 EU:n laajuisia uudelleensijoitustavoitteita vastaan.

oe24.at

Artikkeli julkaistu Kansalainen.fi:n luvalla myös OM:ssä.

Jukka Rahkonen ti 18.04. 16:53

Kommentit: 1

Juha. ke 19.04.2017 12:20 0

Olen sen verran multikultti, että Paula Risikon voisi vaihtaa Milan Chovaneciin. Nimittäin Sisäministeri Paula Risikko kiirehtii riemumarssia morsettamaan Brysseliin, että otamme kaikki ne, "taakanjako" "itse ilkimykset", joita Itä-Euroopan introventit ja kampakeraamisella kaudella elävät rasistit eivät ota vastaan. "Suomessa on tilaa paljon, kyllä tänne mahtuu. Viikossa karkotamme kanta-asukkaat asunnoistaan kuutamolle. Kaikkeen siihen minulla ja alaisuudessani olevilla poliisilla kanttia ha intoa kyllä riittää." "Eihän se ole minulta pois.", sanoo Risikko.Kommentoidaksesi sinun
täytyy ensin kirjautua:


Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit liittyä joukkoomme ostamalla kommentointioikeuden:
Oikea Kommentointi 6kk, 19,90 €
Voit halutessasi kommentoida nimimerkillä.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Oldies but goldies 7, ministeri Orpon moraalista

ti 19.09. 20:48

Matti Viren

Vihapuhe mallia DDR

ti 19.09. 19:28

Vieraskynä

Tieteen, järjen ja kristinuskon kolmiyhteys

ti 19.09. 18:24

Professorin Ajatuksia

Touko Aalto paljastui höpöttelijäksi

ti 19.09. 10:31

Petteri Hiienkoski

Kuka oikeastaan on ekstremisti?

ti 19.09. 10:24

videot