Islam hiipii valtioiden lainsäädännössä aloitteesta toiseen

Iqra Khalidia on pyydetty joko poistamaan aloitteeseen ujuttamansa sana "islamofobia" tai edes selittämään mitä sillä täsmälleen tarkoitetaan.

Ulkomaat ti 18.04.2017 12:35

Liberaalien hallitsema Kanadan alahuone on hyväksynyt 24. maaliskuuta lakialoitteen, jonka pyrkimys on ”tukahduttaa kasvava vihan ja pelon ilmapiiri”, joka leijuu islamin ympärillä, kertoo Breitbart.

Kysymys on "islamofobian" vastaisesta aloitteesta, jonka alulle panija on liberaalipuolueen Iqra Khalid - pakistanilaissyntyinen muslimimaahanmuuttaja, joka nuorena muutti Iso-Britanniaan ja sieltä myöhemmin Kanadaan.

Päätöslauselmaesityksen tarkoituksena on ilmiselvästi ohjata hallitusta tuomitsemaan kaikenlainen "rasismi ja uskonnollinen syrjintä".

Muita uskontoja kuin islam ei siinä kuitenkaan ole mainittu, vaikka aloitteen oli tarkoitus kattaa kaikki uskonnot. Monet ovatkin pyytäneet Iqra Khalidia poistamaan sanan "islamofobia" aloitteestaan tai edes selittämään, mitä se itse asiassa tarkoittaa.

Sanamuoto on hyvin epämääräinen ja helposti tulkittavissa monella eri tavalla.

Meneillään olevaa jankaavaa sananvapauskeskustelua hallitsee tyypillisesti vasemmisto ja se tulkitsee sitä aina ihmisoikeuksiin vetoamalla. Se on sen keino suojella vähemmistöryhmien kykyä haastaa hallitseva kulttuuri, antaa heille oikeuden olla äänessä ja voimaannuttaa heitä, arvioi Theryn Meyer, eteläafrikkalainen politiikan toimittaja ja kulttuurikriitikko.

Mutta mikä LGBT-ihmisille on ”hallitseva kulttuuri”? Kuka on sortaja? Pizzapuoti pienessä keskilännen kaupungissa, joka ei tarjoile meidän häissä vai muslimisaarnaajat, jotka kehottavat seuraajiaan murhaamaan ja silpomaan meitä, kysyy Theryn Meyer, sananvapauden puolestapuhuja ja itsekin transsukupuolinen nainen.

Politiikassa yhä vain lisääntyvä islamin hiipiminen valtion lainsäädäntöön aloitteesta toiseen saa Theryn Meyerin huolestumaan. Eivätkö LGBT-ihmiset voi hekin oikeutetusti kokea "fobiaa" islamia kohtaan? 49 henkilön joukkomurha Floridan homoyökerhossa, transsukupuolisen miehen armoton puukotus Belgiassa ja transsukupuolisen naisen raaka murha Venäjällä esimerkkeinä maailmalta eivät pelkoa ainakaan hälvennä.

Meyer pelkää tuomioita, mitä voi seurata, kun hänen yhteisönsä rohkenee puhua ääneen ja haastaa keskustelua asioista.

Islam on selkeästi LGBT-vastainen ja sen juuret ulottuvat syvälle islamilaisten ajatusten, tapojen, historian ja kulttuurin ytimeen, mutta jonka Kanadan liberaalit haluavat aina tarkoituksellisesti sivuutettavan.

Valtion virkamiesten sitoutuminen ”tukahduttamaan” aitoja ja täysin oikeutettuja pelkoja islamia kohtaan aiheuttaa pelkoa monissa LGBT-yhteisön jäsenissä, koska he ovat ääri-islamilaisuuden uhreja.

Seksuaalivähemmistöjen vainoaminen, parjaus ja sulkeminen yhteiskunnan ulkopuolelle ovat olleet lähes universaali "normi" kautta historian, mutta länsimainen kulttuuri kuitenkin sallii yksilöille erottamattomat oikeudet ja vapaudet riippumatta ryhmän asemasta.

Theryn Meyer kirjoittaakin, miksi juuri LGBT-ihmisten pitäisi olla konservatiivisia. Hän korostaa, miten poikkeuksellisen riippuvainen LGBT-yhteisö on länsimaisista instituutioista ja arvoista. Juuri heidän, enemmän kuin kenenkään muun, pitäisi taistella säilyttääksemme nämä perinteet, koska ne takaavat heillekin vapauden olla keitä ovat. Vapaus ei ole itsestäänselvä luonnollinen tila. Sitä on suojattava ja turvattava jatkuvasti.

Tytti Salenius ti 18.04. 12:35

Kommentit: 4

Juha. ti 18.04.2017 16:03 0

Liberaalit, vasemmisto ja eniten kärsinyt etninen ryhmä rakastavat epäselvästi määriteltyjä lakeja tai kokonaan määrittelemättömiä. Koska tuollaiset lait ovat kuin tykkejä, joilla ammuitaan hyttystä. Suomessakin lainkirjaimistossa täysin tuntematon käsite: "Vihapuhe" on ryhmysauva, jolla lyödään kaikkia niitä, joilla ei ole "unelmaa" vaan he ajattelvat sillä hyytelökasalla, jonka perin "hakoteilla" oleva Jumala on meille luonut - tai sitten se on syntynyt kuten muslimien aivot - räjähtämällä. "Rasismin" kieltäminen merkitsee loppupäässä sitä, että muut rodut saavat tapaa valkoisia kuin torakoita ilman, että heitä edes otetaan kiinni. Nythän tilanne on tämä EU:ssa ja Suomessa, jossa poliisin antamat "tuntomerkit" ovat sanonko mitä? En sano, sillä haluan kirjoittaa tilini "tyhjäksi". Tällä menolla ja tällä kompanssilla Euroopan valkoisen väestön kohtalo tulee olemaan täysin sama kuin Etelä-Afrikassa ja Zimbavessa, jossa heidän arkensa on kuolla siten, että he ovat maailmalla pienenä palasina kuin entisen pojan leipä. Tästä ei Yhdysvaltain juutalaismedia kerro mitään, Ei Suomen YLE, EI Suomen kirkko. EI SPR. EI YK. Eikä mikään muukaan taho, koska se ei ole muotia nostaa meteliä kun musta kommunistisen puolueen jäsen tappaa valkoisia ihmisiä. Naisia, lapsia, vanhuksia ja miehiä, joista ei ole niin väliä.

MSK ti 18.04.2017 21:53 1

Juuri "islamofobia" teemaan suhtautumisessa menee se raja miksi kristinusko ja islam eivät voi olla samassa maassa ilman että toinen sortaa toista. "Minä olen tie, totuus ja elämä", sanoi Jeesus. Jeesuksen totuus on selkeä ja looginen, toisin sanoen ymmärrettävissä oleva ja avoin. Toisin on islamissa. Siellä totuus on vastaan väittämistä, vaikenemista, jälkien peittelyä, vihapuheesta rankaisemisella pelottelua. Sellaista on tavattu sanoa valehtelemiseksi.

Vapauteen Kristus vapautti meidät. Valitettavasti sitä vapautta ei enää oikein ole silloin kun "Jeesuksen" totuuden julki sanomisesta rangaistaan. Ja toisaalta muslimeista varmaan tuntuu kovin huonolta kyseinen kristittyjen vapaus. Heidän uskonsa nimikin kun kertoo alistumisesta. Tosin palkaksi alistumisesta he saavat olla myös alistajia. Jos yritämme tuota heidän alistajina toimimista estää, niin yhteiskuntamme sortaa heitä.

Näyttäisi siltä, että avointen ovien politiikka pyrkii jyräämäänään uskonnot jalkoihinsa. Uskonto voittaa kyllä aina lopulta, niin on aina ollut ja tulee aina olemaan. Siten voidaan sanoa avointen ovien politiikan olevan pohjimmiltaan varsin vihamielinen ideologia. Ja se suurin kysymys lienee lopulta se, että kumpi noista kahdesta vie voiton.

Saara la 22.04.2017 16:16 0

Meillä länsimaissa - myös nimikristityillä ja ateisteilla (niin vaikealta kuin se heistä tuntuukin) - kulttuurin juuret ovat syvällä kristillisyydessä ja sitä kautta myös juutalaisuudessa. On loogista niputtaa juutalais-kristilliset arvomme yhteen nippuun ja puolustaa niitä.

Radikaalin äärioikeistonkin kannattaisi ymmärtää, että juutalaisia sortamalla ja syyttelemällä - sen enempää kuin vanhoillisia oikeasti uskovaisia kristittyjä vainoamallakaan - eivät oikeiston ajamat asiat etene.

Marine Le Pen oli ja on viisas tässäkin suhteessa. Hän erotutti puolueestaan lukuisia selviä antisemitistejä - jopa oman isänsä - ja irtisanoutui täysin juutalaisvihamielisyydestä.

Ylen Ulkolinjassa tuli juuri dokumentti, jossa yritettiin leimata FN edelleen antisemitistiseksi. Ilmeisesti dokumentti oli valmistettu ranskalaisia katsojia varten pudottamaan Marine Le Penin kannatuslukemia. Jos ranskalaiset uskovat dokumentin väitteeseen, niin kannatus ei tule riittämään presidentiksi asti.

Theryn Meyer tuntuu ymmärtävän tästä enemmän kuin moni muu hänen yhteisössään. LGBT-yhteisössä, kuten natseissakin, useinkin yritetään jostain syystä hankkiutua eroon varsinkin kristityistä ja juutalaisista ollenkaan ymmärtämättä, että siinä on juuri se ainut taho, joka vielä tiukassa paikassakin sentään puolustaa heidänkin ihmisarvoaan ja henkikultaansa.

Siinä vaiheessa, kun radikaalimuslimien mestauskampanjat alkavat, luulen liberaalien ja vasemmistoanarkistien miettivän vain omaa selviämistään.

MSK on oikeassa. Islamia ja kristinuskoa, kahta maailman suurinta uskontoa, ei voi sivuuttaa eikä niitä voi asettaa samanarvoisiksi samaan kategoriaan.

Politiikkaa tehdessä tulisi aina muistaa myös kumman ryhmän ääniä kannattaa tavoitella. Eikä juutalaisvastaisuuden merkitystä politiikassa pidä väheksyä - kunnon kristityt eivät koskaan äänestä antisemitistejä vaan ennemmin he riskeeraavat jopa isänmaansa.

Saara la 22.04.2017 16:34 0

Vielä korostan sitä, että kristityt sankoin joukoin kannattavat kovempia rangaistuksia antisemitismin harjoittamisesta. Moni EU-maa on jo allekirjoittanut lain, jossa lobbareiden päätarkoitus on ollut nimenomaan antisemitismin kitkentä.

Tunnettu fakta on, että suurin antisemitistinen vaara löytyy muslimien seasta, ja he omalla vallallaan tietysti yrittävät muuttaa myös näitä lakialoitteita lähinnä itseään ja omaa sortavaa kulttuuriaan suojelevaksi.

Kanadassa tilanne taitaa olla toinen. Uutisista päätellen se on nopeasti lähitulevaisuudessa lähinnä islamin suojapesäke.

Eurooppa menetetään jollei oikeisto ja konservatiivit pysty yhdistymään ja saa koottua rivejään. Äärioikeisto on tuomittu häviämään, ellei se pysty irtisanoutumaan juutalaisvastaisuudestaan.Nyt valmisteilla olevat lait tulevat hävittämään kaikki antisemitistisiksi tulkittavat julkaisut.

Olisi syytä miettiä omaa sananvapauden käyttöä - tuhlaako sen lyhyessä kananlennossa joutavaan juutalaisia vastustavaan löpinään vai yrittääkö esimerkiksi edistää asiallisen radikaali-islamismia koskevan kritiikin sallimista.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Jälkidemokraattinen maailma

ma 21.05. 11:11

Professorin Ajatuksia

Miten marjanpoiminnasta saisi kiinnostavaa?

ma 21.05. 11:10

Reijo Tossavainen

Yle-veron tilalle mediavero lisäämään sananvapautta

su 20.05. 17:02

Heikki Porkka

Aku Louhimies Yleisradion maalitauluna

la 19.05. 17:26

Vieraskynä

Länsimainen media vastuussa Hamasin nostamisesta Gazan mellakoiden voittajaksi

la 19.05. 12:53

videot