Islam hiipii valtioiden lainsäädännössä aloitteesta toiseen

Iqra Khalidia on pyydetty joko poistamaan aloitteeseen ujuttamansa sana "islamofobia" tai edes selittämään mitä sillä täsmälleen tarkoitetaan.

Ulkomaat ti 18.04.2017 12:35

Liberaalien hallitsema Kanadan alahuone on hyväksynyt 24. maaliskuuta lakialoitteen, jonka pyrkimys on ”tukahduttaa kasvava vihan ja pelon ilmapiiri”, joka leijuu islamin ympärillä, kertoo Breitbart.

Kysymys on "islamofobian" vastaisesta aloitteesta, jonka alulle panija on liberaalipuolueen Iqra Khalid - pakistanilaissyntyinen muslimimaahanmuuttaja, joka nuorena muutti Iso-Britanniaan ja sieltä myöhemmin Kanadaan.

Päätöslauselmaesityksen tarkoituksena on ilmiselvästi ohjata hallitusta tuomitsemaan kaikenlainen "rasismi ja uskonnollinen syrjintä".

Muita uskontoja kuin islam ei siinä kuitenkaan ole mainittu, vaikka aloitteen oli tarkoitus kattaa kaikki uskonnot. Monet ovatkin pyytäneet Iqra Khalidia poistamaan sanan "islamofobia" aloitteestaan tai edes selittämään, mitä se itse asiassa tarkoittaa.

Sanamuoto on hyvin epämääräinen ja helposti tulkittavissa monella eri tavalla.

Meneillään olevaa jankaavaa sananvapauskeskustelua hallitsee tyypillisesti vasemmisto ja se tulkitsee sitä aina ihmisoikeuksiin vetoamalla. Se on sen keino suojella vähemmistöryhmien kykyä haastaa hallitseva kulttuuri, antaa heille oikeuden olla äänessä ja voimaannuttaa heitä, arvioi Theryn Meyer, eteläafrikkalainen politiikan toimittaja ja kulttuurikriitikko.

Mutta mikä LGBT-ihmisille on ”hallitseva kulttuuri”? Kuka on sortaja? Pizzapuoti pienessä keskilännen kaupungissa, joka ei tarjoile meidän häissä vai muslimisaarnaajat, jotka kehottavat seuraajiaan murhaamaan ja silpomaan meitä, kysyy Theryn Meyer, sananvapauden puolestapuhuja ja itsekin transsukupuolinen nainen.

Politiikassa yhä vain lisääntyvä islamin hiipiminen valtion lainsäädäntöön aloitteesta toiseen saa Theryn Meyerin huolestumaan. Eivätkö LGBT-ihmiset voi hekin oikeutetusti kokea "fobiaa" islamia kohtaan? 49 henkilön joukkomurha Floridan homoyökerhossa, transsukupuolisen miehen armoton puukotus Belgiassa ja transsukupuolisen naisen raaka murha Venäjällä esimerkkeinä maailmalta eivät pelkoa ainakaan hälvennä.

Meyer pelkää tuomioita, mitä voi seurata, kun hänen yhteisönsä rohkenee puhua ääneen ja haastaa keskustelua asioista.

Islam on selkeästi LGBT-vastainen ja sen juuret ulottuvat syvälle islamilaisten ajatusten, tapojen, historian ja kulttuurin ytimeen, mutta jonka Kanadan liberaalit haluavat aina tarkoituksellisesti sivuutettavan.

Valtion virkamiesten sitoutuminen ”tukahduttamaan” aitoja ja täysin oikeutettuja pelkoja islamia kohtaan aiheuttaa pelkoa monissa LGBT-yhteisön jäsenissä, koska he ovat ääri-islamilaisuuden uhreja.

Seksuaalivähemmistöjen vainoaminen, parjaus ja sulkeminen yhteiskunnan ulkopuolelle ovat olleet lähes universaali "normi" kautta historian, mutta länsimainen kulttuuri kuitenkin sallii yksilöille erottamattomat oikeudet ja vapaudet riippumatta ryhmän asemasta.

Theryn Meyer kirjoittaakin, miksi juuri LGBT-ihmisten pitäisi olla konservatiivisia. Hän korostaa, miten poikkeuksellisen riippuvainen LGBT-yhteisö on länsimaisista instituutioista ja arvoista. Juuri heidän, enemmän kuin kenenkään muun, pitäisi taistella säilyttääksemme nämä perinteet, koska ne takaavat heillekin vapauden olla keitä ovat. Vapaus ei ole itsestäänselvä luonnollinen tila. Sitä on suojattava ja turvattava jatkuvasti.

Tytti Salenius ti 18.04. 12:35

Pääuutiset

blogit

Tapio Puolimatka

Miksi lähdin ehdolle europarlamenttivaaleihin?

ti 23.04. 22:16

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

videot