Sir Malcom Rifkind: "erittäin vahva usko" siihen, että Yhdysvallat onnistui sabotoimaan Korean ohjuskokeen

Sir Malcolm sanoi myös, että epäonnistuneesta ohjuksen laukaisusta voidaan syyttää myös huonoa ohjusteknologiaa.

Ulkomaat ti 18.04.2017 08:02
Sir Malcolm Rifkind, brittien entinen ulkoministeri. Kuva: Pinterest

Entinen Ison-Britannian ulkoministeri Sir Malcolm Rifkind, lausui sunnuntaina, että Yhdysvallat oli Pohjois-Korean epäonnistuneen ohjuskokeen taustalla. Sir Malcolm sanoi uskovansa Yhdysvaltojen kyberhyökkäyksen sabotoineen ohjusta aiheuttaen sen räjähtämisen sekunteja laukaisun jälkeen.

"Se (ohjuksen koelaukaisu) saattoi epäonnistua, koska järjestelmä ei ole tarpeeksi toimiva, mutta on olemassa erittäin vahva usko siihen, että Yhdysvallat - käyttäen kyberhyökkäyksen menetelmiä - on onnistunut jo useamman kerran keskeyttämään tämän tyyppiset ohjuskokeet aiheuttamalla kokeen epäonnistumiseen johtavan vian", kertoi entinen ministeri BBC:lle IBT:n mukaan.

Hän jatkaa: "Mutta tästä ei pidä liikaa innostua. Pohjois-Korea on myös onnistunut useissa koelaukaisuissaan. Pohjois-Korealla on teknistä osaamista kun katsotaan heidän ydinaseohjelmaansa. Se on silti tosiasia - ikävä tosiasia".

Jukka Rahkonen ti 18.04. 08:02

Kommentit: 2

Juha. ti 18.04.2017 11:06 0

Jos kyseessä on todellakin sabotaasi, se saa lukuisat ydinasevallat "riemun valtaan". Jos homma menisi putkeen, voisi USA pamautella kerta toisensa jälkeen Kimin lelut taivaan tuuliin. Lopulta Pohjois-Korealta loppuisi rahat ja materiaali varsinkin, jos tuo maa asetettaisiin saartoon kuten Fidel Castron Kuuba v. 1962 Ohjuskriisin aikana, jolloin maaiman yksiselitteisesti pelasti J.F. Kennedyn terävä päänuppi. USA:n armeijan kenraalit eli "sotahaukat" sadattelivat kuin pikku-pojat purkka-automaatin nielaisemaa senttiä, etteivät päässeet "tositoimiin" kylvämään rautaa, joka olisi tuottanut kylmäävää satoa perin lyhyessä ajassa.-

foobar to 20.04.2017 08:04 0

Pentagonin terminologiassa tällaisten toimien nimi on "left of launch." Näillä viitataan yleensä mahdollisimman huomaamattomiin sabotaaseihin esimerkiksi polttoaineen, materiaalien tai testiproseduurien osalta ennen laukaisua, mutta myös laukaisun aikana ja välittömästi sen jälkeen (ennen ballistisia nopeuksia) tehtäviin esim. radioteknisiin tai muihin sähkömagneettisiin häirintäkeinoihin. Verkkotietoliikenteellä ei ole välttämättä toimissa osaa eikä arpaa.

Niin Venäjän Bulava-tyypin risteilyohjusten kuin Pohjois-Korean ohjusongelmankin koelaukaisujen ongelmien takana on epäilty olevan Obaman hallinnon aikana lisääntyneen pyrkimyksen left of launch -strategian hyväksikäyttöön. Mitään näyttöä tästä ei tietenkään ole, ja näin haluttaneen asian jatkuvankin.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Jälkidemokraattinen maailma

ma 21.05. 11:11

Professorin Ajatuksia

Miten marjanpoiminnasta saisi kiinnostavaa?

ma 21.05. 11:10

Reijo Tossavainen

Yle-veron tilalle mediavero lisäämään sananvapautta

su 20.05. 17:02

Heikki Porkka

Aku Louhimies Yleisradion maalitauluna

la 19.05. 17:26

Vieraskynä

Länsimainen media vastuussa Hamasin nostamisesta Gazan mellakoiden voittajaksi

la 19.05. 12:53

videot