Pertti Rönkkö: Erdoganin yksinvallalle on Saksassa vahvempi kannatus kuin Turkissa

Koko maassa Erdoganin uudistusta kannatti 63,9 % noin 1,4 miljoonasta äänioikeutetusta turkkilaisesta

Ulkomaat ma 17.04.2017 15:18
Saksan turkkilaisia Berliinissä juhlimassa Erdoganin diktatuuria. Kuva: Welt

Pertti Rönkkö kirjoittaa Havaintojaan Saksanmaalta: 

"Erdoganin yksinvallalle on Saksassa vahvempi kannatus kuin Turkissa. Tässä esimerkkejä:
Berliini 51,3%
Düsseldorf 70,9
Essen 75,9
Köln 65,8
München 65,4
Stuttgart 66,2
Karlsruhe 66,9
Koko maassa Erdoganin uudistusta kannatti 63,9 % noin 1,4 miljoonasta äänioikeutetusta turkkilaisesta. Äänestysprosentti oli mediatietojen mukaan noin 50."

Saksan yhteiskuntaan integroituneet Saksan turkkilaiset eivät äänestystulosten perustella arvosta vahvaa demokratiaa, vaan kannattavat diktatuuria jopa enemmän kuin Turkissa asuvat maanmiehensä. 

Asiasta raportoi myös saksalainen julkaisu Welt.

"Itävallan turkkilaisista sanoi 73% kyllä Erdoganille, Belgian turkkilaisista 75%.", Kronen Zeitungin mukaan.

Jukka Rahkonen ma 17.04. 15:18

Kommentit: 1

Juha. ma 17.04.2017 19:47 0

Erdoganin mielestä olemme kaikki "natseja", siis me kristityt eurooppalaiset. Jos näin olisi, olisimme niin kehnoja, että Adolf Hitler ammuttaisi meidät kaikki täysin kunnottomina vässyköina, joilla ei ole selkärankaa seistä suorassa, marssia katukivet raikaen ja kuunnel Wangnerin jyljimpiä säveliä katsellen julmasti ympäröivää maailmaa etsien lisää "lebenstarumia". Ainoa asia joka ei tuota raivonpurkauksien armoittetua taituria edes lohduta, syö lähes koko Eurooppa pelkkiä ituja. Isänmaallisimmat ja kotimaataan eniten rakastavat ihmiset asuvat ulkomailla siirtolaisina. Aivan kuten Amerikan suomalaiset, jotka säilyttävät lämpimät tunteensa ja kaihomielensä wanhaa kotimaataan kohtaan kuinnioittaen syvästi sen perinteitä ja kieltä sekä entisen maansa kultuuria ja arvopohjaa. Itse Suomen suomalaiset päinvastoin pyrkivät sanomaan: "Pure Jenkki" ja mennään Mäkkärille! Puhumattakaan häpeämättömän vihansa ja kaikin tavoin pyrittävän halveksuntansa osoittaminen oman synnyinmaansa pyhimpiä arvoja ja kulttuurisia perinteitä kohtaan kuten esim. Jungerin taannoisen toivomuksen suomenkielen dumppaamiseksi kokonaan pois englannin tieltä, joka "rikastuttaisi" kielipohjaamme ja olisi kansainvälinen. Tuollainen ajatus saa minut ajattelemaan Veikko Sinisalon kielikuvin mokomasta aivopierusta. Mutta onhan hän demari, eikä se ole edes asiaa lieventävä seikka.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Jälkidemokraattinen maailma

ma 21.05. 11:11

Professorin Ajatuksia

Miten marjanpoiminnasta saisi kiinnostavaa?

ma 21.05. 11:10

Reijo Tossavainen

Yle-veron tilalle mediavero lisäämään sananvapautta

su 20.05. 17:02

Heikki Porkka

Aku Louhimies Yleisradion maalitauluna

la 19.05. 17:26

Vieraskynä

Länsimainen media vastuussa Hamasin nostamisesta Gazan mellakoiden voittajaksi

la 19.05. 12:53

videot