Muslimien jokapäiväisestä vainosta kristittyjä kohtaan ei uutisoida - islam on vihan "moottori"

Islamilainen fundamentalismi sortaja numero yksi

Ulkomaat ma 17.04.2017 10:53

Monissa osissa maailmaa kristittyjen kokoontuessa juhlimaan Kristuksen ylösnousemusta he tietävät, että minä päivänä tahansa heidän uskonsa voi maksaa koko heidän elämänsä, kuten niin monille heidän tuhansille veljilleen ja sisarilleen on jo käynyt, kertoo Breitbart.

Palmusunnuntaina jihadistien pommitukset kahdessa egyptiläisessä kirkossa tappoivat ainakin 45 ja haavoittivat yli 100 viimeisimmissä kristittyihin kohdistuvissa jatkuvissa hyökkäyksissä kautta maailman.

Iskut kohdistuivat nimenomaan kristittyihin ja heidän jumalanpalveluksiinsa. Ne olivat ja ovat aina suunnattuja nimenomaan kristittyjä kohtaan, "koska he ovat kristittyjä".

Pääsiäissunnuntaina vuonna 2016 islamistinen militantti tappoi yli 70 ihmistä ja yli 320 loukkaantui, kun itsemurhapommittaja kantoi liiveissään pommia ja räjäytti itsensä Lahoressa Gulshan-e-Iqbalin puistossa. Puisto oli täynnä kristittyjä perheitä juhlimassa ja uhrien joukossa oli yli 30 pientä lasta, jotka olivat urheilemassa ja pelaamassa ulkopelejä.

Viimeisen kalenterivuoden aikana noin 90 000 kristittyä on julmasti surmattu heidän uskonsa takia ympäri maailmaa. Kristityt ovat ylivoimaisesti vainotuin ryhmä maailmassa tutkimuskeskus the Center for Studies on New Religionsin mukaan (CESNUR).

CESNURin johtaja, tohtori Massimo Introvigne kertoo ateististen kommunistihallintojen olleen suurimmat kristittyjen vainoajat viime vuosisadalla, mutta nyt ”islamilainen fundamentalismi” on ottanut sen paikan olemalla sortaja numero yksi.

Tutkimuskeskuksen tulokset vahvistavat ja tukevat muiden tutkijoiden ja ihmisoikeusjärjestöjen havaintoja. Esimerkiksi vuonna 2016 Open Doors -järjestön julkaisema World Watch List kertoo vuonna 2016 yhdeksässä maassa kymmenestä kristittyjen kärsivän äärimmäistä vainoa. Juuri niissä maissa, joissa väkiluvultaan vähintään 50 prosenttia on muslimeja.

World Watch List -raportti paljasti, että 40:ssä maassa 50:stä kristityt ovat vainotuimpia nykymaailmassa ja ääri-islamilaisuus on ylivoimaisesti merkittävin vainon "moottori”.

Vuoden aikana lähes kolmasosa kristityistä surmataan heidän uskonsa vuoksi ja teloittajina toimivat islamilaiset ääriryhmät, kuten islamilainen valtio tai Boko Haram.

Vaikka kymmeniä tuhansia kristittyjä tapetaan, se on vain jäävuoren huippu ja paljon vainoa tapahtuu päivittäin, joista ei koskaan uutisoida, Introvigne sanoo.

Surmattujen lisäksi monia kristittyjä, peräti 600 miljoonaa estettiin harjoittamasta uskoaan vuonna 2016.

Tytti Salenius ma 17.04. 10:53

Kommentit: 2

Juha. ma 17.04.2017 20:20 1

Kirjoitin tuosta Suomen Arkkipiispalle, mutta eipä tuo mahtava jumallista valtaa käyttävä "nöyrä" Herran selän raapija virkannut yhtikäs mittään. Toistin saman Irja Askolalle, ihan vain piruuttani, tulos tasan sama.- Ymmärrän kyllä mitä rakkaus saa aikaan. Kuten me kaikki tiedämme se on sokea kuin Allah hämärän laskeuduttua. Siis järjen ääni ei kuulu, eikä edes ihmettely siitä, kuinka uskon sisaret ja -veljet on hylätty kylmästi ja välinpitämättömästi vain sen vuoksi, että muslimien kanssa menee kaikki aika "pusu-kallioilla" auton lasit huurussa kuumien tunteiden ja tuoksujen vallassa. Mutta näinhän se on, että "Kahden kauppa on kolmannen korvapuusti", eivätkä todellisista uskonlujuutta osoittavat vainotut kristityt voi todeta olevansa kuin se "kolmas pyörä". Mutta kristinuskon syvimpiin ja keskeisimpiin opinkappaleisiin kuuluu "marttyyrikuolema", joka tullaan Taivaassa palkitsemaan korkeinpana arvona ja hyveenä, jonka aidosti Jeesukseen uskova kristitty voi vain kokea. Siis he, jotka ovat tämän kärsimyksen Herransa Jeesuksen tavoin läpikäyneet saavat sen suurimman lahjan eli iänkaikkisen elämän sen sijaan kuin Somorana ja Gomoran riettailijat saavat palkkansa, joka on oleva kauhea ja tuskaisa iänkaikkisesta iänkaikkiseen. En ole pappi, mutta ylpeä siitä, etten kuulu enää Kirkon yhteyteen, joka on suomalaisen kristityn ja veronmaksajansa hylännyt lyhytnäköisen maailmankunnian tähden kieltäen ne kaikki pyhimmät sakramentit, jonka tuon laitoksen peruspilarina on ollut alkuajoiltansa lähtien.

Ike Spearman Truitt ti 18.04.2017 11:20 0

Jutussa mainitun Open Doors -järjestön mukaan joka kuukausi keskimäärin 322 kristittyä surmataan uskonsa vuoksi, joka tekisi 3864 vuodessa. Yksikin on liikaa, mutta melkoisesti on eroa tuohon CESNUR:n arvioon nähden.

Kannattaa lukea BBC Newsin sivuilta juttu "Are there really 100,000 new Christian martyrs every year?". Kongon sisällissota (jossa lähinnä kristityt tappavat toisiaan) on johtanut tuon arvion kohtuuttomaan paisumiseen.

"Vuoden aikana lähes kolmasosa kristityistä surmataan heidän uskonsa vuoksi..."

Noin kolmasosa maailman väestöstä on kristittyjä, mutta tuosta virkkeestä voisi jopa syntyä kuva, että n. 33% maailman kristityistä surmataan joka vuosi (tekisi kai n. 800 miljoonaa!). Taitaisi lopullinen ratkaisu häämöttää tuolla tahdilla ja kuka enää haluaisi kirkkoon liittyä, jos kuoleman mahdollisuus olisi kristittynä kaksinkertainen venäläiseen rulettiin verrattuna. Ilmeisesti toimittaja tarkoittaa, että kolmasosa ylipäänsä jostain syystä surmatuista kristityistä menetti henkensä juuri uskonsa vuoksi.

En haluaisi olla pilkunviilaaja, mutta nuo eivät ole mitään pieniä juttuja. Haluaisin Oikea Median olevan uskottava uutisoija, jota vastapuolikaan ei niin vain voi MV-lehden tapaan lytätä faktojen hämärtämisestä.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Trumpin nimittämä tuomari Brett Kavanaugh Soros-vehkeilyn kohteena

pe 21.09. 22:46

Arto Luukkanen

Merkelin auringonpaiste jatkuu lehmänkaupoilla

pe 21.09. 22:43

Timo Vihavainen

Imperialismin kanssa tanssiessa

pe 21.09. 22:40

Professorin Ajatuksia

Mitä tapahtuu eurooppalaisten genetiikalle tulevaisuudessa?

pe 21.09. 22:39

Reijo Tossavainen

Marine Le Pen kertoi totuuden terroristeista. Siksi hänen mielenterveyttä epäillään!

pe 21.09. 11:42

Heikki Porkka

Neuvostoliittolainen Suomi

pe 21.09. 10:18

videot