Mike Pence:"Strategisen kärsivällisyyden aikakausi Pohjois-Korean suhteen on päättynyt"

Yhdysvaltojen varapresidentti Mike Pence julisti "strategisen kärsivällisyyden" Pohjois-Korean suhteen loppuneen.

Ulkomaat ma 17.04.2017 10:23
Mike Pence, Yhdysvaltojen varapresidentti. Kuva: twitter

Yhdysvaltojen varapresidentti Mike Pence julisti "strategisen kärsivällisyyden" loppuneeksi Pohjois-Korean suhteen yllätysvierailullaan Etelä- ja Pohjois-Korean rajoilla olevalla demilitarisoidulla vyöhykkeellä Etelä-Korean vierailunsa yhteydessä, kertoo ABC news.

"Strategisen kärsivällisyyden kausi on ohi", Pence sanoi. "Presidentti Trump on tehnyt selväksi, että Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten kärsivällisyys alueella on nyt loppunut ja haluamme nähdä muutoksen. Haluamme nähdä Pohjois-Korean luopuvan ydinaseen kehittelystään. Ballististen ohjusten kehittäminen ei myöskään ole hyväksyttävissä."

Mike Pence laskeutui helikopterilla Camp Bonifas nimellä tunnetuun YK:n entiseen tukikohtaan, joka on 400 metriä etelään maiden välissä olevalta noin 250 kilometrin pituiselta demilitarisoidulta vyöhykkeeltä. Hän vastaanotti lyhyen turvallisuusselonteon kenraali Vincent Brooksilta, Yhdysvaltojen Korean joukkojen komentajalta, ja vieraili sen jälkeen Freedom Housen tarkkailupisteellä demilitarisoidun vyöhykkeen puolella.

Pence vieraili Etelä-Koreassa yhtenä välipysähdyksenä virkakautensa ensimmäisellä Tyynenmeren alueen kiertueellaan. Hänen vierailunsa Etelä-Koreaan osui juuri päivä sen jälkeen kun Pohjois-Korea suoritti epäonnistuneen ohjuskokeensa.

Lehdistölle pitämässään puheessa Camp Bonifasin tukikohdassa, Pence ylisti Yhdysvaltojen ja korealaisten "pysyvää liittolaisuutta".

"Isäni palveli Korean sodassa Yhdysvaltojen armeijassa, ja matkalla tänne, näimme joitakin niitä alueita, joissa isäni taisteli yhteisessä rintamassa Korean joukkojen kanssa vapautenne puolesta", Pence sanoi. 

Donald Trumpin kansallisen turvallisuuden neuvonantaja H.R. McMaster totesi The Guardianin mukaan: “Me teemme yhteistyötä kaikkien liittolaistemme kanssa ja myös Kiinan johtajien kanssa löytääksemme useita ratkaisuvaihtoehtoja. On olemassa kansainvälinen konsensus siitä, mukaanlukien Kiinan ylin johto, että tämä tilanne ei yksinkertaisesti voi jatkua”.

Jukka Rahkonen ma 17.04. 10:23

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

videot