Mike Pence:"Strategisen kärsivällisyyden aikakausi Pohjois-Korean suhteen on päättynyt"

Yhdysvaltojen varapresidentti Mike Pence julisti "strategisen kärsivällisyyden" Pohjois-Korean suhteen loppuneen.

Ulkomaat ma 17.04.2017 10:23
Mike Pence, Yhdysvaltojen varapresidentti. Kuva: twitter

Yhdysvaltojen varapresidentti Mike Pence julisti "strategisen kärsivällisyyden" loppuneeksi Pohjois-Korean suhteen yllätysvierailullaan Etelä- ja Pohjois-Korean rajoilla olevalla demilitarisoidulla vyöhykkeellä Etelä-Korean vierailunsa yhteydessä, kertoo ABC news.

"Strategisen kärsivällisyyden kausi on ohi", Pence sanoi. "Presidentti Trump on tehnyt selväksi, että Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten kärsivällisyys alueella on nyt loppunut ja haluamme nähdä muutoksen. Haluamme nähdä Pohjois-Korean luopuvan ydinaseen kehittelystään. Ballististen ohjusten kehittäminen ei myöskään ole hyväksyttävissä."

Mike Pence laskeutui helikopterilla Camp Bonifas nimellä tunnetuun YK:n entiseen tukikohtaan, joka on 400 metriä etelään maiden välissä olevalta noin 250 kilometrin pituiselta demilitarisoidulta vyöhykkeeltä. Hän vastaanotti lyhyen turvallisuusselonteon kenraali Vincent Brooksilta, Yhdysvaltojen Korean joukkojen komentajalta, ja vieraili sen jälkeen Freedom Housen tarkkailupisteellä demilitarisoidun vyöhykkeen puolella.

Pence vieraili Etelä-Koreassa yhtenä välipysähdyksenä virkakautensa ensimmäisellä Tyynenmeren alueen kiertueellaan. Hänen vierailunsa Etelä-Koreaan osui juuri päivä sen jälkeen kun Pohjois-Korea suoritti epäonnistuneen ohjuskokeensa.

Lehdistölle pitämässään puheessa Camp Bonifasin tukikohdassa, Pence ylisti Yhdysvaltojen ja korealaisten "pysyvää liittolaisuutta".

"Isäni palveli Korean sodassa Yhdysvaltojen armeijassa, ja matkalla tänne, näimme joitakin niitä alueita, joissa isäni taisteli yhteisessä rintamassa Korean joukkojen kanssa vapautenne puolesta", Pence sanoi. 

Donald Trumpin kansallisen turvallisuuden neuvonantaja H.R. McMaster totesi The Guardianin mukaan: “Me teemme yhteistyötä kaikkien liittolaistemme kanssa ja myös Kiinan johtajien kanssa löytääksemme useita ratkaisuvaihtoehtoja. On olemassa kansainvälinen konsensus siitä, mukaanlukien Kiinan ylin johto, että tämä tilanne ei yksinkertaisesti voi jatkua”.

Jukka Rahkonen ma 17.04. 10:23

Kommentit: 1

Juha. ma 17.04.2017 20:34 0

Joopa joo. Kun sotilaat lähtivät kautta Euroopan WWI oli juhlat ylimmillään, soittokunnat soittivat, paraateja järjestettiin karnevaalihengessä iloitsevien ihmisten massojen aaltoillessa kussakin Euroopan maassa syvän innostuksen vallassa. Aivan kuin ihmiset olisivat juhtlineet kuin WWII loppumista New Yorkin Times Square aukiolla. "Sota on helppo aloittaa, mutta vaikea lopettaa". 10 000 sotilaita ja siviilejä tulee kuolemaan taas Korean niemimaalla kuten Korean sodassa v. 1950, joka raivosi kuin ruttotauti edestakaisin läpi molempien Koreoiden tappaen miljoonia korealaisia siviielejä naisia ja lapsia ja jätti jälkeensä hävitetyn raunioituneen maan. On aina helppo mennä sotimaan toisten maille tietäen sen, että oma kotimaa on turvassa ihmisineen ja taloudellisine voimavaroineen ilman sitä raskasta jälleenrakentamisen rasitetta jo tyhjiin pumpatun miesvoiman ja maataloustuotteiden rauhanaikaisen normaalin jakelukyvyn ja viljantuoton tonnistoa. Yhdysvallat huumaa joka kevät ja jokaisen presidentin aikakaudella se "sotakuume", joka on kuin jokaisen miehen keväinen autokuume vain sen vuoksi, että on syy ja mahdollisuus päästä kokeilemaan sotateknologiaa ja uusia aseita. Jokainen valtion päämies poislukien Euroopan erääksi päiväuneksi muodotuu se, että hän saa käydä edes yhden sodan ja kirjata nimensä historian kirjoihin voimakkaana kykenevänä rohkeana sotilasjohtajana ja poliitikkona, jolla eivät puntit tutisseet silloin kuin vaadittiin miestä talossa. Tosimies on hyvä ominaisuus ja kyky sekä uskallus puollustaa etujaan, mutta sotateknologian yhä kehittyessä voi kaikesta muodostua ennalta arvaamattomasti Pandoran lipas, jonka tuhoa sen kerran avattuaan enää kykene hallitsemaan vaan se hallitsee maailmaa ja olemme kaikki vain "matkustajia", emme ohjaajia.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Jälkidemokraattinen maailma

ma 21.05. 11:11

Professorin Ajatuksia

Miten marjanpoiminnasta saisi kiinnostavaa?

ma 21.05. 11:10

Reijo Tossavainen

Yle-veron tilalle mediavero lisäämään sananvapautta

su 20.05. 17:02

Heikki Porkka

Aku Louhimies Yleisradion maalitauluna

la 19.05. 17:26

Vieraskynä

Länsimainen media vastuussa Hamasin nostamisesta Gazan mellakoiden voittajaksi

la 19.05. 12:53

videot