Loikkari varoittaa: Pohjois-Korea aikoo kidnapata länsimaalaisia turisteja

Ung-gil Leen mukaan Pohjois-Korea on valmiudessa kaapata länsimaisia turisteja ja diplomaatteja.

Ulkomaat ma 17.04.2017 09:41

Pohjois-Korea on kouluttanut erikoisjoukkoja, joilla on valmiudet kidnapata länsimaisia turisteja Etelä-Koreassa panttivangeiksi. Panttivankeja olisi tarkoitus ottaa kostotoimena, mikäli Yhdysvallat hyökkäisi Pohjois-Koreaan. Näin kertoo vuonna 2006 Pohjois-Koreasta Etelä-Koreaan loikannut Ung-gil Lee Daily Mailin mukaan.

Ung-gil Leen mukaan Kim Jong-unilla on vahvasti aseistetut erikoisjoukot, joiden tarkoitus on kaapata diplomaatteja ja turisteja Etelä-Korean puolelta.

"Kim aikoo taistella vastaan ja käyttää kaikki mahdolliset keinot. Jos Trump haluaa päästä hänestä eroon", Lee sanoo.

Trump lähetti lentotukiauluksen saattolaivueineen Korean niemimaalle sen jälkeen, kun Pohjois-Korea viime viikolla teki ohjuskokeen. Kim vastasi Yhdysvalloille olevansa "valmis reagoimaan millä tahansa sotamuodolla, jota Yhdysvallat haluaa".

Pohjois-Korea suoritti epäonnistuneen ohjuskokeen sunnuntaina. 

Yhdysvaltojen varapresidentti Mike Pence julisti "strategisen kärsivällisyyden" loppuneeksi Pohjois-Korean suhteen yllätysvierailullaan aseista riisutulla alueella Etelä-Korean vierailunsa yhteydessä, kertoo ABC news.

"Strategisen kärsivällisyyden aikakausi on ohi", Pence sanoi. "Presidentti Trump on tehnyt selväksi, että Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten kärsivällisyys alueella on nyt loppunut ja haluamme nähdä muutoksen. Haluamme nähdä Pohjois-Korean luopuvan ydinaseen kehittelystään. Ballististen ohjusten kehittämistä ei myöskään ole mahdollista hyväksyä."

Jukka Rahkonen ma 17.04. 09:41

Kommentit: 0Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Jälkidemokraattinen maailma

ma 21.05. 11:11

Professorin Ajatuksia

Miten marjanpoiminnasta saisi kiinnostavaa?

ma 21.05. 11:10

Reijo Tossavainen

Yle-veron tilalle mediavero lisäämään sananvapautta

su 20.05. 17:02

Heikki Porkka

Aku Louhimies Yleisradion maalitauluna

la 19.05. 17:26

Vieraskynä

Länsimainen media vastuussa Hamasin nostamisesta Gazan mellakoiden voittajaksi

la 19.05. 12:53

videot