Puola harkitsee unkarilaistyylisiä keskuksia turvapaikanhakijoille

Puolan sisäministeri sanoo, että maa harkitsee konttikylien rakentamista turvapaikanhakijoille, ottaen mallia Unkarin hallituksen käytännöistä.

Ulkomaat ma 17.04.2017 08:31

Puolan sisäministerin Mariusz Błaszczakin mukaan järjestelmä toimii hyvin Unkarissa. Koko ajan lisääntyvien venäläisten ja valkovenäläisten turvapaikanhakijamäärien vuoksi Puola ryhtyy määrätietoisiin toimiin laitonta siirtolaisuutta vastaan.

Błaszczak kertoi torstaina Radio ZET:n haastattelussa:”Jos tulee hätätilanne, meidän täytyy olla varautuneita kaikkiin vaihtoehtoihin … Pahin vaihtoehto olisi, että siirtolaisvirta pyyhkäisisi yli Puolan.”

Hän mainitsi myös, että vastikään tapahtunut ranskalaisen Grande-Synthen siirtolaisleirin palo on esimerkki siitä, miksi leireille tarvitaan vartijat.

Błaszczak totesi että väite siitä, että muslimeilla ei ole mahdollisuuksia saada turvapaikkaa Puolasta, on totta: “Se on totta, me välitämme turvallisuudestamme. Me olemme tietoisia siitä, että siirtolaiskriisi on tosiasia, ja kriisi vahvistaa Länsi-Euroopalle tapahtuvaa pahaa edistäen terrori-iskuja.”

Ministeri arvosteli voimakkaasti Euroopan unionin uudelleensijoitusohjelmaa, jonka mukaan siirtolaisia uudelleensijoitetaan Kreikasta ja Italiasta unionin jäsenmaihin:”Me emme hyväksy houkuttimena toimivia mekanismeja, ja juuri tämä on ydinkysymys.”

EU on uhkaillut Unkaria ja Puolaa maiden siirtolaispolitiikan vuoksi poliittisilla ja taloudellisilla seuraamuksilla. Diplomaattilähteiden mukaan Viségrad-maita uhkaa jopa Euroopan unionista erottaminen, jos maat kieltäytyvät ottamasta vastaan siirtolaisia.

Breitbart

Artikkelin käänsi suomeksi Kansalainen.fi

Jukka Rahkonen ma 17.04. 08:31

Pääuutiset

blogit

Tapio Puolimatka

Miksi lähdin ehdolle europarlamenttivaaleihin?

ti 23.04. 22:16

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

videot