Vasemmistoanarkistit hyökkäsivät jälleen Trumpin kannattajien kimppuun kepein, pippurisumuttein ja nyrkein

Naamioituneet vasemmistoanarkistit hyökkäsivät väkivalloin laillista ja rauhallista mielenilmausta järjestäneiden Trumpin kannattajien kimppuun

Ulkomaat su 16.04.2017 08:45

Pari kymmentä pidätystä on tehty Lauantai-iltapäivällä lähellä Berkeleyn yliopistoa Kaliforniassa, jossa presidentti Trumpin kannattajien rauhallinen mielenilmaus kohtasi väkivaltaisen vastamielenosoittajien joukon. Paikalle ilmestynyt naamioituneiden vasemmistoanarkistien joukko yritti hajoittaa ja estää laillisen ennalta ilmoitetun mielenilmauksen.

Sadat Trumpin kannattajat olivat kokoontuneet Martin Luther King Jr. Civic Center Parkiin Berkeleyn ydinkeskustassa, noin kahden korttelin päässä Berkeleyn yliopiston kampuksesta. Tapahtuma oli rauhallinen ja järjestetty kansallisena "isänmaanystävien päivänä". Mutta rauhallinen tapahtuma ei jatkunut kauan, kun paikalle ilmestyi mustiin vaatteisiin pukeutuneita, kasvonsa huivein peittäneitä mellakoijia, jotka heiluttivat punamustia anarkistilippujaan ja aloittivat heti väkivaltaisuudet.

Los Angeles Timesin mukaan, 250 poliisia oli tuotu paikalle varmistamaan, että tapahtuma voidaan järjestää rauhassa. Poliisi yritti eristää anarkistiporukan omalle alueelleen oranssein muoviestein, mutta ne eivät lopulta estäneet anarkisteja hyökkäämästä tapahtuman osallistujien kimppuun.

Kuusitoista ihmistä pidätettiin, kertoi Jennifer Coats Berkeleyn poliisista Timesille. Yhdeksän ihmistä haavoittui, kuusi vietiin sairaalahoitoon joista yksi oli puukotuksen uhri, hän kertoi.

AJ Alegria, 31, Sacramentosta, kertoi Timesille että hän tuli tukemaan Trumpin kannattajia tapahtumaan ja heti hänet piiritti pari kymmentä mustiin naamioitunutta vasemmistoanarkistia kepein ja pippurisumuttein.

“Nämä häiriköt luovat väkivaltaa joka kerta ... joidenkin täytyy nousta vastustamaan heitä", sanoi Alegria, joka loukkaantui vasemmistoanarkistien väkivaltaisessa hyökkäyksessä. Trumpin kannattajat sitoivat hänen haavojaan ja huuhtelivat pippurisumutetta silmistään. 

Eräs toinen Trumpin kannattaja, Ben Bergquam Fresnosta, haavoittui myös verisesti tapahtumassa. Hän kantoi kylttiä, jossa luki “Stop Liberal Intolerance”, liberaalin suvaitsemattomuuden täytyy loppua.

“Minua lyötiin päähän kepeillä”, Bergquam kertoi San Francisco Chronicle-julkaisulle kun hänen haavojaan sidottiin ensiapukäärein. “En ole samaa mieltä kaikesta mitä Trump sanoo, mutta en hyväksy tällaista väkivaltaa”

Tällä kertaa Berkeleyn poliisi oli pyytänyt vahvistusta Oaklandista ja he saivat tilanteen hallittua paremmin kuin edellisellä kerralla, jolloin väkivaltaiset vasemmistoanarkistit sytyttivät tulipaloja ja tuhosivat omaisuutta yli 100 000 dollarin arvosta. Väkivaltaisuudet johtivat silloin Milo Yiannopouloksen esiintymisen peruuttamiseen Berkeleyn yliopistolla.

Chronicle raportoi, että useat "liberaalit" ryhmittymät suunnittelivat ennakolta tämän tapahtuman väkivaltaista häirintää, tarkoituksenaan estää koko tapahtuma.

 

Breitbart.

 

KOMMENTTI: Yle uutisoi tapahtumasta yhteenottona, ikäänkuin symmetrisenä tilanteena, jossa molemmat osapuolet esitettään yhtä syyllisinä väkivaltaisuuksiin. Se on tuttua Ylen uutisointitapaa, jossa kokonaistilanteen ymmärämiseksi välttämättömiä tosiasioita jätetään lukijoille kertomatta: Trumpin kannattajat järjestivät rauhallisen ja laillisen tapahtuman, jonka kimppuun väkivaltaiset vasemmistoanarkistit hyökkäsivät.

Yle kirjoittaa: "Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin kannattajat ja vastustajat ottivat lauantaina yhteen Berkelyn kaupungissa Kalifornian osavaltiossa. Ainakin 21 ihmistä pidätettiin." 

Tosiasiat: Jo kolmatta kertaa Trumpin kannattajat järjestivät laillisen ja alkujaan rauhallisen tapahtuman, jonka kimppuun väkivaltaiset vasemmistoanarkistit hyökkäsivät. Yle tarkoituksella jättää olennaisia taustatietoja kertomatta. Ja vakuuttaakseen lukjoita, kertoo yhden faktankin: "21 ihmistä pidätettiin".

Yle kirjoittaa: "ryhmien välille puhkesi nyrkkitappeluita. Osapuolet olivat heittäneet toisiaan kivillä, kepeillä, pulloilla ja liikennemerkeillä. Myös ilotulitteita ja savupommeja heitettiin väkijoukon sekaan."

Tosiasiat: Trumpin kannattajat olivat rauhallisesti kokoontuneet lailliseen ja ennakolta viranomaisille ilmoitettuun tapahtumaansa. Vasemmistoanarkistit hyökkäsivät väkivalloin rauhallisen tapahtuman osallistujien kimppuun, jolloin osa hyökkäyksen kohteeksi joutuneista on oikeutetusti puolustautunut. Yle käyttää erästä propagandansa tutuista keinoista: Esittää molemmat ryhmät yhtä syyllisinä väkivaltaan. Vain vasemmistoanarkistit heittelivät ilotulitteita ja savupommeja.

Yle kirjoittaa: "Kysessä oli jo kolmas mellakka Trumpin kannattajien ja vastustajien välillä Berkleyssä hiljattain."

Tosiasiat: Kyseessä oli jo kolmas kerta kun väkivaltaiset vasemmistoanarkistit hyökkäsivät Trumpin kannattajien järjestämän laillisen ja rauhallisen tapahtuman kimppuun. 

 

Jukka Rahkonen su 16.04. 08:45

Kommentit: 1

Juha. su 16.04.2017 09:29 2

Vasemmistoanarkistien toimintatapa on tuttu myös Europassa ja Pohjoismaissa, joissa tosin ns. "poliisi" eli Valpo ei ole puuttunut millään tavoin niskalaukaus-humanistien yksipuoliseen hyökkäykseen kansallismielisiä tai multikulturalismia kyseenalasitaneiden mielenilmaisijoiden kimppuun. Päinvastoin ns. poliisi on pidättänyt ja hakannut "äärioikeistolaisia" kuin vierasta sikaa purkaen turhautumiaan ja ilmeisesti kotioloissaankin tossun alla olemisen sekä laittomien haittamaahanmuuttajien perin tylyä ja nöyryyttävää "käskynjakoa" näiden teltta mielenosoituspaikalla Helsingissä, jossa leijonan pään ritarikunnalle on näytetty "kaapin paikka" ja se kuka täällä loppujen lopuksi määrää. Luonnollisesti YLE ja muu valtamedia on esittänyt "oman näkemyksensä" paskahousujen järjestämästä rähinästä, jossa nämä pirun enkelit ovat olleet natsistisen väkivallan kohteena syyttä suotta kuin käsi kättä hyppelevät pikku-tytöt.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Professorin Ajatuksia

Kotouttamisen haaveet

Klo 18:27.

Reijo Tossavainen

Punavihreän agendajournalismin kesäteatteri

ke 20.06. 21:15

Jukka Hankamäki

Kultaranta-keskustelut: paljon puhetta, vähän asiaa

ke 20.06. 17:44

Juha Ahvio

Amerikkalaiset konservatiiviset kirkkokunnat Soros-solutuksen kohteina

ke 20.06. 17:42

Timo Vihavainen

Enkeleitä on

ke 20.06. 17:40

videot