Puukkointifada jatkuu Israelissa - Nuori naisturisti puukotettiin junassa Jerusalemissa

Noin 20-vuotias nuori brittinainen on puukotettu kuoliaaksi Jerusalemissa

Ulkomaat pe 14.04.2017 17:11
Israelin Yk-suurlähettilas esitti palestiinalaisten levittämää "miten puukotan oikeaoppisesti juutalaista"-kuvaa

Nainen kuljetettiin sairaalaan, mutta hän menehtyi saamiinsa vammoihin. Israelin keskustiedustelupalvelun mukaan hyökkääjä oli 57-vuotias palestiinalainen muslimimies.

Asian tutkinta on kesken.

Pääsiäisuutinen Israelin mediassa on jälleen valitettavan tuttu tapahtuma, puukotus Jerusalemissa. Pitkäperjantaina palestiinalainen puukotti nuoren brittiläisen naisen kuolettavasti itä-Jerusalemissa.

Puukotus tapahtui tavanomaisella välineellä, keittiöveitsellä, kertoo Times of Israelin artikkeli. Välikohtauksessa Jerusalemin Vanhassa kaupungissa loukkaantui myös kaksi muuta lievästi. Tapahtumapaikka oli kevyen liikenteen raitiovaunu. Puukottaja oli itä-Jerusalemista kotoisin oleva palestiinalaismies, joka pidätettiin tekonsa jälkeen.

"Tämä palestiinalaisten ”kansalaistottelemattomuus”, jota presidentti Abbas lanseeraa, samalla siihen kannustaen, ei vieläkään avaa länsimaiden johtajien ns. kahden valtion mallin tavoitelijoiden silmiä. Tätä joka viikkoista puukotuksien tai autolla ihmisten päälle ajamisten sarjaa, ei tuomita länsimaissa millään tavalla.", kommentoi YK:n rauhanturvaamistehtävissä toiminut nimettömänä pysyvä veteraani.

"Voi perustellusti kysyä, miten tämä terroriin kannustaminen korvaa neuvottelupöydän? Kuka tästä järjettömyydestä hyötyy? Tällaisenko rajanaapurin Israelin valtio tulisi saamaan ns. palestiinalaisvaltioista? Onko terrorismi elinkeino, jolla kansantalous ja toimiva yhteiskunta toimii? Jokaisella valtiolla tulee olla elinedellytykset, auttavatko siihen lähes miljardin dollarin apupaketit sittenkään seuraavinakaan vuosikymmeninä?", hän jatkaa.


Terroriaalto, josta ei vielä käytetä nimitystä kolmas intifada, alkoi nostaa päätään syyskuussa 2015, ja siitä lähtien on MDA:lla, Israelin punaista ristiä vastaavalla organisaatiolla riittänyt puukotus-ja päälleajouhrien hoitamista. Uhreja on reipas neljäkymentä israelilaista ja joukossa muutama ulkomaalainen turisti, mm. amerikkaisia. Poliisi pääsääntöisesti joutuu käyttämään asetta hyökääjiä vastaan, jotka menehtyvät koska eivät antaudu. Palestiinalaisuhreja on pari sataa.

"Palestiinalasihallinto kannustaa FB:ssa ja sosiaalisessa mediassa, jakamalla ”anatomista karttaa”, jossa kuvalla kerrotaan ihmisen suuret verisuonet; aortta ja kaulavaltimot, parhaan tuhovaikutuksen saamiseksi. Sosiaalisen median kuvaa jaetaan ahkerasti ja kannustetaan iskuihin. Hyökkääjät usein palkitaan laittamalla heidän kuvansa koulun seinälle tai nimeämällä heidän mukaansa katuja. Tämä kannustaa nuoria oikeiden töiden sijasta terroriin, koska arvostus on suurempi, ja äiti voi olla ylpeä esim. puukottaja-pojastaan.", lähde jatkaa kommenttiaan.

"Puukostusta edeltää aina imaamien kiihotus tekoihin moskeijoiden saarnojen yhteydessä, ja tähän asiaan ei kukaan länsijohtaja sanallakaan puutu. Miten tämä väkivallan kierre saadaan poikki? Mikä on muslimi-johtajien vastuu asiassa?", YK veteraani kyselee.
 

Jukka Rahkonen pe 14.04. 17:11

Kommentit: 1

Juha. pe 14.04.2017 17:22 1

Kuvassa nämmä esitellään muslimien "puuhakirjaa". Kun asia on vain "mieleinen" saadaan muslimitkin kiinnostumaan muustakin kuin Koraanin suureista. Tuota voisi sanoa, eräänlaiseksi "kirjekurssiksi".

"Puukostusta edeltää aina imaamien kiihotus tekoihin moskeijoiden saarnojen yhteydessä,ja tähän asiaan ei kukaan länsijohtaja sanallakaan puutu."

Pääministeri Juha Sipilä: "JEES, JEES. I see. JEES, JEES! Suomen hallitus tukee Helsingin Suur Moskeijaa.

Suur Moskeija on muslimin "Päämaja Mikkelissä". Muhvit loitsivat vihaa vääräuskoisia kohtaan "piripintaan". Sen jälkeen sattuu ja tapahtuu, joka on vielä täysin "epäselvää" ja "epävarmaa" ja poliisikin on "vaitonainen". On mahdollista, että kyseessä on sairauskohtaus, koska henkilö putsatessaan kynnenalusiaan sai sairauskohtauksen ja kaatui puukko edellä mahdollisen vähäpätöisen uhrin päälle haavoittaen häntä pintapuolisesti. On myös mahdollista, että "uhri" itseasiassa nirhautui ruokamyrkytykseen, joka johtui hernekeitosta ja pannarista, jonka päälle tarjottiin mansikkahilloa, Tehän tiedätte kuin sateinen viime kesä oli ja niinpä suuri osa mansikkasadosta homehtui pahoin pellolle. Niin, että "pellolle" ei saa antaa valtaa.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Jälkidemokraattinen maailma

ma 21.05. 11:11

Professorin Ajatuksia

Miten marjanpoiminnasta saisi kiinnostavaa?

ma 21.05. 11:10

Reijo Tossavainen

Yle-veron tilalle mediavero lisäämään sananvapautta

su 20.05. 17:02

Heikki Porkka

Aku Louhimies Yleisradion maalitauluna

la 19.05. 17:26

Vieraskynä

Länsimainen media vastuussa Hamasin nostamisesta Gazan mellakoiden voittajaksi

la 19.05. 12:53

videot