Kiinan ulkoministeri: "tilanne voi kehittyä sellaiseksi ettei paluuta ole"

Kiinan ulkoministeri Wang Yi varoittaa konfliktista Korean niemimaalla

Ulkomaat pe 14.04.2017 15:54

Kiinan ulkoministeri Wang Yi varoittaa konfliktista Korean niemimaalla.

"Konflikti voi puhjeta millä hetkellä hyvänsä. Jos sota syttyy, tuloksena on tilanne, jossa kaikki häviävät, eikä voittajia ole", Yi sanoi tiedotustilaisuudessa uutistoimistojen ja The Independentin mukaan. "Tilanne voi kehittyä sellaiseksi, ettei paluuta ole".

Pohjois-Koreaa seuraava yhdysvaltalaisen Johns Hopkins -yliopistoon kuuluvan kansainvälisten suhteiden laitoksen Korea-instituutin verkkosivusto 38 North varoitti torstaina, että Pohjois-Korea valmistautuu uuteen ydinkokeeseen. Ydinkokeen on epäilty tapahtuvan huomenna lauantaina, tulee kuluneeksi 105 vuotta maan entisen johtajan Kim Il-sungin syntymästä.

Yhdysvaltalainen uutiskanava NCB kertoi viime yönä, että Yhdysvallat on valmiina tekemään iskun Pohjois-Koreaan, jos ydinkoeaikeet varmistuvat.

NBC:n lainaamien tiedustelulähteiden mukaan Yhdysvallat on sijoittanut kaksi hävittäjäalusta Pohjois-Korean lähelle. Myös Yhdysvaltojen raskaiden pommikoneiden kerrotaan olevan Guamilla valimiina iskemään Pohjois-Koreaan, NBC kertoo.

Pohjois-Korean varaulkoministeri Han Song Ryol on vastannut "Olemme valmiit sotaan, jos he niin haluavat", Independentin mukaan.

"Siviilisatelliitin keskiviikkona ottamien kuvien perusteella Joseph Bermudez ja Jack Liu päättelevät, että Pohjois-Korea on valmis seuraavaan ydinkokeeseen Punggye-rin tukikohdassa. Bermudez ja Liu kirjoittavat, että tukikohta on ”viritetty ja valmiina” seuraavaa koetta varten. Satelliittikuvat löytyvät täältä (38North.org).

Viimeisen kuuden viikon aikana havaittu toiminta viittaa kokeen viimevalmisteluihin, Bermudez sanoo CNN:lle.", kertoo UusiSuomi.

Kansainvälinen yhteisö on hyvin huolissaan Pohjois-Korean ohjuskokeista, joita maa on jatkanut YK:n kielloista huolimatta. Pohjois-Korea on ydinasevalta.

Ihmisoikeudet ovat Pohjois-Koreassa lähes olemattomat. Pohjois-Koreassa rikotaan ihmisoikeuksia jatkuvasti ja järjestelmällisesti, ja siihen kuuluvat poliittiset vangitsemiset, kidutus ja kuolemantuomiot. Kaikenlainen tottelemattomuus, kuten maasta poistuminen tai luvaton kokoontuminen tai yhdistyminen, on ankarasti rangaistua ja tiedotusvälineitä kontrolloidaan tiukasti, kansainvälisen ihmisoikeusjärjestön raportin mukaan.

Jukka Rahkonen pe 14.04. 15:54

Kommentit: 1

Juha. pe 14.04.2017 16:52 0

Täysin tarpeeton "veren kaivaminen nenästä". Jo Adof Hitlerin taktiikka oli välttää "kahden rintaman sotaa", tosin siinä onnistumatta. Yksi pystytukkainen "jatketuilla" kengillä kävelä pojan kloppi, joka tappaa itse kommunistisen yläluokan ja syö tuon köyhän punaniskan takapihan täytteisen takapihan wanhalla teknoloigialla leikkivän aikamiespojan lelut olemattomiin. Uskoisin, että Kimin mieliksi järjestetyt lukuisat "sotaharjoitukset" ovat kuluttaneet konventionaalisten aseiden ammukset "varatankille" ja wanha sotakalusto kitisee liitoksissaan YK:n kauppasaarron vuoksi niin pahoin, että ne ovat tonnikalapurkeilla paikattuja koristeita pöydän päällä. On turhaa murhata Pohjois-Korean nälkää näkevää kansaa, joka elää puutteessa sekä joka päiväsessä kurjuudessa. Kim vie koko maan mukanaan haluten tuhota sen itse kuten Adolf Hitler messiaasisena Führeninä tahtoi tehdä, hänen loppunsa on oleva myös Saksan kansakunnan loppu. Kuvitteleeko Donald Trumh saavansa "naisia" uhittemalla lastentarhan nörtille.

Kauppalista. Ensin muslimit ja Arabimaat. Sitten lakaistaan kunkin maan oma rappupää ensin. Pohjois-Korea saa kuivua pois ja lopulta tipahtaa kuin kuiva oksa.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Jälkidemokraattinen maailma

ma 21.05. 11:11

Professorin Ajatuksia

Miten marjanpoiminnasta saisi kiinnostavaa?

ma 21.05. 11:10

Reijo Tossavainen

Yle-veron tilalle mediavero lisäämään sananvapautta

su 20.05. 17:02

Heikki Porkka

Aku Louhimies Yleisradion maalitauluna

la 19.05. 17:26

Vieraskynä

Länsimainen media vastuussa Hamasin nostamisesta Gazan mellakoiden voittajaksi

la 19.05. 12:53

videot