Naisten pikajuoksujoukkue toivottaa tervetulleeksi tiimiin pojan, joka ajattelee olevansa tyttö - Hän on tosi nopea

15-vuotiaalla jo suunnitelmissa hormonit, murrosiän salpaajat ja sukupuolenvaihdos

Ulkomaat pe 14.04.2017 15:17

Cromwellin lukio Connecticutissa hyväksyy tytöksi identifioituneen pojan tyttöjen yleisurheilujoukkueeseen, kertoo Daily Wire.

Poika nimeltä Andraya Yearwood, pinkaisi erittäin hyvin 100 metriä tyttöjä vastaan ja olisi sijoittunut toiseksi viime vuoden osavaltion Openissa.

Yearwoodin vanhemmat Rahsaan Yearwood ja Ngozi Nnaji ilmoittivat, että hän oli transsukupuolinen jo yläasteella. Aikaisemmin hän on juossut koulun poikien joukkueessa, ennen kuin sai luvan osallistua tyttöjen joukkueeseen. Syksyllä Yearwood osallistui tyttöjen cheerleadingiin.

15-vuotiaalla on jo suunnitelmissa ottaa hormonia, murrosiän salpaajia ja hän harkitsee sukupuolenvaihdosta tulevaisuudessa.

"Hienoa kun on tyttö joukkueessa, joka vielä juokseekin melko nopeasti. Se tulee olemaan positiivinen asia koko joukkueelle”, sanoi tyttöjen valmentaja, Brian Calhoun.

Pojan joukkuetoveritytöt toivottavat myös Yearwoodin avosylin tervetulleeksi joukkueeseen.

"Olen ehdottomasti sitä mieltä, että hän tulee olemaan inspiraatio ihmisille. Andraya on hyvin rohkea ja hänellä on paljon kanttia ja sisua pärjätä maailmalla, jossa ei aina olla niin kannustavia ja positiivisia", kertoi Sophia Ehsub, Yearwoodin joukkuetoveri.

Kysyttäessä Yearwoodin äidiltä, onko epäreilua kilpailla poikana nuoria tyttöjä vastaan, hän vastasi, että "tietää sen olevan epäoikeudenmukaista ja väärin, mutta miksi hän ei voisi kilpailla".

"Hän kilpailee, harjoittelee ja loistaa suorituksillaan ja kyvyillään. Eikö siinä ole tarpeeksi? Riittäkööt se. Antaa hänen tehdä niin ja ollaan ylpeitä siitä."

Nuori poika haluaa innostaa muita transihmisiä.

"Toivon todella inspiroivani ihmisiä, mutta en ainoastaan kilparadalla", vakuutti Yearwood.

Tytti Salenius pe 14.04. 15:17

Pääuutiset

blogit

Juha Ahvio

USA:n ääretön valtionvelka ja keskuspankkirahoitus

la 11.05. 19:26

Olli Pusa

Kompassi hukassa?

su 05.05. 00:58

Vieraskynä

Tutkintapyyntö Suomen journalismista

su 28.04. 17:57

Tapio Puolimatka

Miksi lähdin ehdolle europarlamenttivaaleihin?

ti 23.04. 22:16

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

videot