Ruotsin pääministeri saamassa tarpeeksensa maahanmuuton rikkauksista

"Jokainen jolla ei ole oleskelulupaa, pois maasta"

Ulkomaat pe 14.04.2017 07:28
Stefan Löfven, Ruotsin pääministeri.

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven on luvannut muuttaa maansa liberaalia maahanmuuttoasennetta, kertoo Daily Mail.

Hän vaatii nyt, ettei vuoden 2015 massiivinen maahanmuuttohyökyaalto enää koskaan toistu; ja jokaisen, jolta on evätty lupa, pitää palata kotiin.

Mielipide muuttui kertaheitolla sen jälkeen, kun uzbekistanilainen turvapaikanhakija Rakhmat Akilov kaappaamallaan 30-tonnin kuorma-autolla ajoi jalankulkijoiden päälle surmaten neljä Tukholman keskustan pääostoskadulla viime perjantai-iltapäivänä.

Loukkaantuneita uhreja on 15 ja yhdeksän heistä on edelleen sairaalahoidossa, joista neljä vakavassa tilassa ja kaksi tehohoidossa.

Akilov oli saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen viime joulukuussa ja hänelle oli annettu neljä viikkoa aikaa poistua maasta. Uzbekistanilainen oli kyllä jo aiemmin ollut Ruotsin tiedustelupalvelu SAPOn tutkassa, mutta Ruotsin turvallisuuspoliisi tietoja tutkittuaan ei ollut nähnyt hänestä aiheutuvan vaaraa.

Akilov oli piilotellut iskuunsa asti viranomaisten tavoittamattomissa ja antanut väärän osoitteen, mutta teon tehtyään kertonut viranomaisille avoimesti olevansa tyytyväinen suorittamaansa iskuun ja tehneensä sen islamilaisen valtion määräyksestä. Yhden kerran hän oli sanonut työnantajalleen olevansa ekspertti räjähteiden kanssa.

Hänen lisäksi uskotaan tutkineen ja valmistelleen reittiään päivää aikaisemmin ja kertoneen ystävälle suunnitelmistaan ​​tehdä hirmuteon.

"Huomisiltaan mennessä haluaisin löytää ison auton ja ajaa väkijoukkoon."

Akilov, 39, oli ilmaissut tukensa islamilaiselle valtiolle ja maailmanlaajuiselle ääri-islamistiryhmä Hizb ut-Tahrirille, jonka brittijäsen vihasaarnaaja Anjem Choudary vangittiin.

Hän myös julkisesti tuki Bilal Philipsiä, tunnettua kanadalaista muslimisaarnaajaa, joka hyväksyy itsemurhaiskut ja väittää raiskauksen olevan avioliitossa sallittua.

Akilov saatiin kiinni yleisön vihjeen perusteella, jossa ilmoitettiin sekavasta ja omituisesti käyttäytyvästä miehestä Marstan esikaupunkialueella lähellä kansainvälistä lentokenttää.

Ruotsin poliisin mielestä teko oli selvästi samankaltainen Lontoossa viime kuussa tapahtuneen terroriteon kanssa, jossa myös kuoli neljä jalankulkijaa ja kymmeniä loukkaantui.

Tukholmassa on yli 3000 laittomasti maassa oleskelevaa. Ruotsin poliisilla on suuren turvapaikanhakijamäärän takia auki noin 18 000 toimeenpantavaa käännytyspäätöstä. Kahdessa kolmasosassa tapauksista henkilön olinpaikka ei ole tiedossa.

Ruotsin maanpuolustuskorkeakoulun terrorismitutkimusyksikön johtaja Magnus Ranstorpin mielestä käännytyspäätöstoimenpiteissä pitäisi laittaa ykkössijalle ne kielteisen päätöksen saaneet, jotka ilmenevät turvallisuuspoliisin tiedustelutiedoissa.

Tytti Salenius pe 14.04. 07:28

Kommentit: 2

Reijo Tossavainen3402 pe 14.04.2017 07:34 0

Kyllä nyt pastori Toiviaisella riittää työmaata. :-)

Juha. pe 14.04.2017 12:28 0

Muistaakseni Ruotsissa on ainakin yksi parlamenttipuolue, jolle tuo asia on "valistunut" jo aikaa sitten ja vieläpä ilman ruumiita. Suomen valtamedia ja valta-tärähtäneistö piisaa hommia kuin innokkaalla koiratarhanpitäjällä, joka lainkuuliasaisesti noukkivat kaikki koiran paskat pussiin tieltä ja puistikoista. Toisaalta tuo saattoi olla eräänlainen "helpotus" Stefan Löfvenin "ummetukseen" tuo vereltä haiseva ulostuslääke, sillä NYT hänellä on se tuhannen kruunun paikka kaiketi ensikertaa merkillisen elämänsä aikana, jossa hän ei ole kaiketi koskaan tehnyt kärpäsellekään pahaa. Nyt hän voi kääntää HYVÄSTÄ syystä Ruotsin pakolaispolitiikan suuntaa edes vähemmän vaaralliselle tasolle. Mutta koskaa ei pidä sanoa koskaan, sillä oletin tämänkin tulevan olemaan vain "Tekninen vika", joka lakaistaan muslimeja rutistelemalla ja heidän korviaan pureksimalla. Mutta aikapommi tikittää, sillä jos antaa ajan kulua, mikä tunnetusti "parantaa haavat". Kaikki voi jäädä ennalleen, eikä mikään muutu sillä sehän vaatisi hirveästi työtä ja vieläpä ikävää työtä. Pois ottamista, sen sijaan, että "annettaisiin". Ainhan on mukavampi miellyttää kuin tylyttää kilttinä ihmisenä. Kaikki on kiini Ruotsin kansasta ja sen tyrmistyksen määrästä, tervehenkisestä itsesuojeluvaistosta ja ymmärrettävästä vihasta, jota tuo alhainen teko heissä ja maailmassa herätti päättäen lukuisten ihmisten elämän ja vammauttaen vaikeasti muita. Mutta kun on kyse Ruotsista ja Suomesta (Hölmölä) -Kari Suomalainen - olen hyvin sketinen sen suhteen, että kurssia reivataan niin, että laidasta saa pitää kiinni.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Timo Vihavainen

Jälkidemokraattinen maailma

ma 21.05. 11:11

Professorin Ajatuksia

Miten marjanpoiminnasta saisi kiinnostavaa?

ma 21.05. 11:10

Reijo Tossavainen

Yle-veron tilalle mediavero lisäämään sananvapautta

su 20.05. 17:02

Heikki Porkka

Aku Louhimies Yleisradion maalitauluna

la 19.05. 17:26

Vieraskynä

Länsimainen media vastuussa Hamasin nostamisesta Gazan mellakoiden voittajaksi

la 19.05. 12:53

videot