Halla-ahon vaalianalyysi: Haittamaahanmuutto ja laittomien hyysääminen jatkuvat pidäkkeittä

Luvassa runsaasti pöyristymisiä, järkyttymisiä sekä puhetta rasismista

Kotimaa ke 12.04.2017 21:09
Jussi Halla-ahon blogi

Maahanmuuttokriittiselle ja kansallismieliselle puolueelle on kysyntää ja tarvetta enemmän kuin koskaan, analysoi Jussi Halla-aho blogissaan

vaalituloksia ja toteaa tulevaisuuden näyttävän huonolta vihervasemmiston "absoluuttisen enemmistön" tukemien talouden ja yhteiskuntarauhan kannalta haitallisten hankkeiden takia.

"Haittamaahanmuutto, kerjäläisten ja paperittomien hyysääminen, lähiöiden ja koulujen ghettoutuminen sekä rahan kippaaminen globaalin vastuun kaivoon jatkuvat pidäkkeittä."

Halla-aho korostaa, että tappiot kuuluvat politiikkaan - niihin ei vain ole vielä totuttu perussuomalaisten kohdalla.

Hän huomauttaa, että perussuomalaisten ensimmäistä "yksiselitteistä vaalitappiota on odotettu kuin kuuta nousevaa".

"Toimittajien ilmaisuvarat eivät ole olleet riittää tappion kertakaikkisuuden ja perinpohjaisuuden kuvaamiseen."

Halla-ahon mielestä oman potentiaalisen äänestäjäkunnan saavuttamiseksi perussuomalaisten on tehtävä asioita paremmin.

"Menestys on vastedes ansaittava työllä ja näytöillä, että vaalipaikalle vääntäytyminen on vaivan arvoista. Tappiossa on uuden nousun siemen."

Halla-aho vakuuttaa, että vaikka valtuutettuja on jatkossa vähemmän, he ovat entistä pätevämpiä ja sitoutuneempia ihmisiä.

"Puolue ei enää tarjoa onnenonkijoille oikotietä onneen, suurin osa valtuutetuistamme on yhtä vaalikautta kokeneempia."

Halla-ahon mielestä äänimääriin ei kannata kiinnittää huomiota - edes maine ja menneisyys eivät kanna pitkälle.

"Tulee ymmärtää, miten vaikeaa ääniä on saada: ellei ole mitään järkevää sanottavaa, minkä sai huomata entinen kansanedustaja, puoluesihteeri ja Ylen pääjohtaja Mikael Jungner 373 äänellään."

Vihreiden Emma Kari, joka sai enemmän ääniä kuin Halla-aho, ilmoitti jälkikäteen hänellä olleen tavoitteena saada enemmän ääniä kuin Halla-aho.

"Toisaalta kun hän edellisissä vaaleissa sai vähemmän ääniä kuin minä, hän ei ilmoittanut tällaisen tavoitteen olemassaolosta. Sen sijaan Paavo Arhinmäki, joka voitti minut edellisissä vaaleissa niukasti, piti asiaa tuolloin merkityksellisenä. Nyt, kun hän hävisi minulle niukasti, tuloksella ei näytä olevan vastaavaa symboliarvoa."

Somalien edustamien vasemmistoliiton Suidaan Said Ahmedin ja sosiaalidemokraatteihin keskustasta siirtyneen Abdirahim Mohamedin sekä vihreiden turkkilaistaustaisen Ozan Yanarin valinta Helsingin valtuustoon lupaa Halla-ahon mukaan runsaasti "pöyristymisiä, järkyttymisiä sekä puhetta rasismista".

Tytti Salenius ke 12.04. 21:09

Kommentit: 2

Reijo Tossavainen3402 to 13.04.2017 08:20 0

Pidemmällä aikavälillä en ole huolestunut Perussuomalaisten kannatuksesta. Vuoden 2023 eduskuntavaalien jälkeen tilanne korjaantuu. Sen sijaan olen "huolissani" demareista. Kannattajien ikärakenne on puolueen tulevaisuuden kannalta erittäin huono. Kannatusta nakertavat tehokkaasti erityisesti Vasemmisto, Vihreät ja Perussuomalaiset. Demareilla on edessä samanlainen kuihtumiskierre kuin mikä on toteutunut SKDL/Vasemmistolla.

Juha. to 13.04.2017 16:23 0

Miksi ihmetellä kun Kim valitaan Pohjois-Koreassa maan suureksi johtajaksi. Vihreiden voittokulun takasi ja takaa vihervasemmiston hegemonia koko yhteiskunnassa YLE:stä kaikkiin Suomessa toimiviin Yliopistoihin, jotka ovat vihreiden bunkkereita ja niiden "kampukset" eivät ole turvallisia isänmaallisille,kansallismielisille ja EU vastaisille opiskelijoille, jotka eivät kannata Euroopan Liittovaltiota. Kaikki suomalaiset sanomalehdet ovat punavihervasemmisto toimittelijoiden suojatyöpaikkoja, jossa kirjoitellaan fiktiota ja jauhetaan täyttä palturia (huomenna pitkäperj.) Suomi on siinä vessanpöntössä, josta Ruotsi on jo vedetty alas. Nyt kohtalon välinpitämätön käsi viipyilee hermoja raastavasti "nupilla" kuin ydinsukellusveneen kometava kapteeni ydinohjuksen laukaisu avainta.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Aku Louhimies Yleisradion maalitauluna

la 19.05. 17:26

Vieraskynä

Länsimainen media vastuussa Hamasin nostamisesta Gazan mellakoiden voittajaksi

la 19.05. 12:53

Alan Salehzadeh

Miksi Trump sanoi Yhdysvallat irti Iranin ydinsopimuksesta ja mitä siitä seuraa?

la 19.05. 12:49

Arto Luukkanen

MTV 3 - Palkinto hyvästä journalismista?

la 19.05. 12:42

Timo Vihavainen

Tunnettu sotilas

la 19.05. 12:41

videot