Saarakkala: Perussuomalaisten ei pidä herpaantua punavihreästä kannatuksesta

"Perussuomalaisia ei ole eduskunnan ulkopuolelta yksikään ryhmä kyennyt valtakunnallisesti haastamaan"

Kotimaa ma 10.04.2017 19:06
Vesa-Matti Saarakkala, kansanedustaja (Ps.)

Perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala ruotii blogissaan kuntavaalien tuloksia ja arvioi Vihreiden nyt saaneen "sillanpääasemat" monille paikkakunnille.

Vihreiden eteneminen ja aseman vahvistaminen muistuttaa Saarakkalan mielestä taannoista perussuomalaisten nousua. Vaihtoehtoa vanhoille puolueille haettiin nyt vain uudelta suunnalta ja aika näyttää, onko vihreistä lunastamaan niin suuria odotuksia, kuin mitä perussuomalaiset toimijat ovat monissa kunnissa johtavana vaihtoehtopuolueena saaneet aikaiseksi.

Saarakkala kehottaa perussuomalaisia tekemään yhteistyötä kaikkien sellaisten tahojen kanssa, jotka haluavat puuttua hyvä veli -politikointiin, oli puolueen väri sitten mikä tahansa.

Saarakkala oli uumoillut Vasemmistoliitolta, "kommunistien perillisiltä" kovempaa tulosta. Ilman puheenjohtaja Li Anderssonin "kohtuu hyviä" tv-vaalipaneeleita ei vasemmistoliitto hänen mukaansa olisi päässyt noinkaan pitkälle.

Hallitus on tehnyt rankkoja päätöksiä sen jälkeen, kun Suomen valtio on tuplannut velkamääränsä noin kymmenessä vuodessa. Ei siinä paljon kaikille ilmaisille päivähoidoille ole sijaa, hän tiivistää.

"Vasemmistoliiton vajaan prosenttiyksikön voitto ei päätä huimaa. Ihmiset ovat nykyään onneksi yllättävänkin realistisia."

Vaikka vaalitulokset ennakoisivatkin vihreille valtakunnallista menestystä seuraavissa eduskuntavaaleissa, Saarakkala korostaa ettei perussuomalaisten pidä herpaantua punavihreästä kannatuksesta ja tehdä "poliittista itsemurhaa".

"Perussuomalaisia ei ole eduskunnan ulkopuolelta yksikään ryhmä edelleenkään kyennyt valtakunnallisesti haastamaan."

Saarakkala uskoo pääoppositiopuolue Sdp:n etsivän itseään ja olevan nyt hukassa maahanmuuttoasenteensa kanssa.

"On jopa vähän sääli nähdä vanha valtionhoitajapuolue tuossa tilassa. Liian kritiikitön asenne maahanmuuttoon liittyviin ongelmiin näkyy, sillä ainakaan perussuomalaisten äänestäjät eivät juuri demareihin vaihtaneet."

Tytti Salenius ma 10.04. 19:06

Kommentit: 1

Juha. ma 10.04.2017 22:27 1

"Perussuomalaisia" on niin montaa sorttia, ettei tuo puolueen nimi loppujen lopuksi kerro minulle mitään. Vähän kuin Kameolontti, joka vaihtaa väriään taustansa mukaisesti. Jos itse valtainen Timo Soini, tämä elävä "patsas" jää vetelemään naruja kulisseissa niin nähtäväksi jää pääsevätkö maakuntien karvahattu miehet juurevine mielipiteineen tärväämään persujen salonkikelpoisuuden vieden sen takaisin humisevien kuusten kuppiloihin ja kauppojen edustojen turpakäräjille, jotka ovat valovuosien päässä Helsingin kirkonkylän uusista tuulista.Kommentoidaksesi sinun
täytyy ensin kirjautua:


Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit liittyä joukkoomme ostamalla kommentointioikeuden:
Oikea Kommentointi 6kk, 19,90 €
Voit halutessasi kommentoida nimimerkillä.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Oldies but goldies 10, Miksi Viro?

Klo 17:21.

Petteri Hiienkoski

Suomea integroidaan Euroopan yhteiseen puolustukseen millä mandaatilla?

Klo 10:51.

Professorin Ajatuksia

Bussikuskit jälleen lakossa

Klo 10:48.

Reijo Tossavainen

Matkailuautolla Malagaan, 19. päivä: Toscanan Siena on hieno kaupunki

Klo 07:31.

Matti Viren

Vihapuhe mallia DDR

ke 20.09. 14:02

videot