Vapaavuori lupaa tehdä töitä sen eteen, ettei suurmoskeijaa rakenneta

Helsingin tuleva pormestari Jan Vapaavuori sanoi, että hänen valintansa heikentää merkittävästi suurmoskeijan rakentamishaaveita.

Kotimaa ma 10.04.2017 14:11

Helsingin tuleva pormestari Jan Vapaavuori (kok) kertoi ISTV:n haastattelussa, että hänen valintansa heikentää merkittävästi suurmoskeijan rakentamishaaveita.

Varsinaisella äänivyöryllä Helsingin pormestariksi nouseva Jan Vapaavuori lupaa tehdä töitä sen eteen, ettei suurmoskeijaa rakenneta.

"En ole koskaan muuttanut kantaani vaaliyönä. Minulla on samat kannat vaalien jälkeen kuin ennen niitäkin. Minusta tällaista moskeijaa ei Helsinkiin tarvita. On selvää, että omalta osaltani tulen tekemään töitä sen eteen, ettei moskeijaa Helsinkiin rakenneta. Viime kädessä siitä päättää valtuusto", Vapaavuori sanoo IltaSanomien haastattelussa.

Kokoomuksella on Helsingissä suuri valtuustoryhmä, ja sen keskuudessa henki on sama kuin Vapaavuorella.

Haastattelussa Vapaavuorelta kysyttiin "Heikkenivätkö suurmoskeijan rakentamishaaveet merkittävästi viime yön aikana?" 

"Näin voi varmasti sanoa", Vapaavuori vastaa.

Persianlahdella sijaitseva saarivaltio Bahrain on luvannut järjestää 100–140 miljoonan euron rahoituksen suurmoskeijaan ja siihen liittyvään muslimien monitoimikeskukseen.

"Bahrainilla on tiiviit yhteydet Saudi-Arabiaan, jossa vallitsevassa asemassa oleva vanhoillinen sunni-islamin suuntaus suhtautuu jyrkästi shiioihin. On hyvin mahdollista, että ainakin osa suurmoskeijan rahoituksesta tulisi Saudi-Arabiasta", todetaan IltaSanomien artikkelissa.

Lähteen mukaan suurmoskeijan rahoittaminen ”terroristivaltioiden” rahoilla olisi ”historiallinen virhe”. 

Oikean Median blogistina toimivan, Menatto-konsultointiyrityksen johtaja ja geopoliittisiin konflikteihin erikoistunut tutkija Alan Salehzadeh on kertonut aiemmin Iltalehden verkkosivuilla julkaistussa artikkelissa uskovansa, että Kalasatamaan kaavailtu suurmoskeija on Muslimiveljeskunnan ajama hanke. Hän kuitenkin myöntää, että selkeitä todisteita on vaikea esittää, koska Muslimiveljeskunta toimii suureksi osaksi julkisuudelta piilossa ja osaa kierrättää varoja eri järjestöjen kautta, hämärtäen yhteydet.

Salehzadehin mukaan Muslimiveljeskunta on levittäytynyt kaikkaille maailmaan, missä on sunni-muslimeita, siis myös Suomeen. Heidän ideologiaansa Salehzadeh kuvailee naisten oikeuksien, yksilönvapauksien ja tasa-arvon vastaiseksi. Hänen mukaansa erityisesti Bahrain, Turkki ja Qatar ovat pääosassa Muslimiveljeskunnan agendan ajamisessa ja ideologian levittämisessä. Bahrainin kuningaskunta on tarjoutunut rahoittamaan Helsingin suurmoskeija-hanketta.

Salehzadehin mukaan valtaosalla Suomen moskeijoista on jo nyt suora yhteys erinäisiin islamistisiin järjestöihin tai valtioihin. Hänen mukaansa näiden moskeijoiden toiminta estää muslimien integraatiota ja antaa vieraille valtioille ja ulkomaisille järjestöille vaikutusvaltaa Suomen sisällä. Hän nostaa esimerkkinä Iranin ja Saudi Arabian, alueelliset kiistakumppanit, jotka eivät salli toistensa rahoittaa tai perustaa moskeijoita omiin maihinsa juuri poliittisen vaikuttamisen estämiseksi.

Jukka Rahkonen ma 10.04. 14:11

Kommentit: 1

Juha. ma 10.04.2017 22:17 1

Saas nähdä. Kun tämä puliveivari valitaan virkaansa ei edes kissa ehdi aivastaa kun tuo mies ahmii sanasa ja tekee kaupat vihreiden kanssa. Sitten sunneilla on niin mukavaa. Vapaavuoren Kauppa- ja teollisuusministeri ajoilta on monta "hyvää kauppaa" tehtynä, jolla kettu repolaisen oveluudella on Suomen kansallisomaisuutta myity ulkomaille kertomatta juuri mitään ja nekin puolitotuuksia. Kokoomuksen kykypuolueen "kavereita" löytää puutarhaa kaivamalla kun ongelle aikoo lähteä. Suomessa ei varsinkaan suurten kaupunkien päättävässä elimissä ole muuta vastuunkantoa kuin "kataisen". Kulissien takaisia sopimuksia vapaamuurareiden ja sosialistien sekä vihervasemmiston yhteishankkeita, joita suhmuroidaan ja tuodaan kaupungin valtuuston kokoiuksiin ryhmäkuri ukaasein juntattuina päätöksinä, jossa sen yksittäisen vaalimainoksen "sydänystävän" ja kädestä kiinni pitäjän sanalla ei ole sen arvoa, jolla on tapana "pysyä" seinässä. Näissä tapauksissa idealistien untivikko -poliitikko on yhtä suuri uhri kuin häntä äänestänyt tavis, joka onnekseen ei ole korruptoitunut tai menettänyt nimeenomaan sitä "moraalia", jota tässä maailmassa ei ensinnäkään tarvita, jos meina syödä tryffeleitä ja kaviaaria laatuviinin kera. Lasinpesunesteet joutavat jäämään "pohjasedimentin" käyttöön.Kommentoidaksesi sinun
täytyy ensin kirjautua:


Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit liittyä joukkoomme ostamalla kommentointioikeuden:
Oikea Kommentointi 6kk, 19,90 €
Voit halutessasi kommentoida nimimerkillä.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Oldies but goldies 10, Miksi Viro?

Klo 17:21.

Petteri Hiienkoski

Suomea integroidaan Euroopan yhteiseen puolustukseen millä mandaatilla?

Klo 10:51.

Professorin Ajatuksia

Bussikuskit jälleen lakossa

Klo 10:48.

Reijo Tossavainen

Matkailuautolla Malagaan, 19. päivä: Toscanan Siena on hieno kaupunki

Klo 07:31.

Matti Viren

Vihapuhe mallia DDR

ke 20.09. 14:02

videot