11-vuotias tyttö kuoli Tukholman iskussa

Aiemmin tapahtumahetkellä kadonneeksi ilmoitetun 11-vuotiaan tytön tiedetään nyt olleen yksi iskun uhreista

Ulkomaat su 09.04.2017 08:42

Lauantai-illan aikana tytön omaiset kertoivat ruotsalaismediassa, että 11-vuotias tyttö, joka on ollut kadoksissa perjantai-iltapäivästä lähtien, on kuollut perjantain terrori-iskussa. 

Tukholman terrori-iskusta saakka kateissa ollut 11-vuotias tyttö oli matkalla koulusta kotiin perjantai-iltapäivänä terrori-iskun aikana. Omaiset vahvistavat Expressen-lehdelle, että tyttö kuoli iskussa.

Tyttö jäi terroristin ajaman kuorma-auton alle. Hän oli perjantaina tullut kadulle tavatakseen äitinsä metron luona. Tyttö puhui äitinsä kanssa puhelimessa hieman ennen kolmea iltapäivällä.

"Se jäi heidän viimeiseksi puhelukseen", kertoi Dagens Nyheter.

Pian puhelun loputtua Drottninggatan joutui sekasorron valtaan metron sisäänkäynnin läheisyydessä, kun kuorma-auto ajoi kävelykadulle ihmisjoukkoon.

"Hän tapaa olla aina ajoissa kotona ja hänen koulureittinsä kulkee Drottninggatanin kautta. Hän osaa kulkea siellä oikein hyvin", 11-vuotiaan tytön sukulainen kertoi Expressenille.

Terrori-iskusta epäilty on 39-vuotias Uzbekistanista Ruotsiin tullut turvapaikanhakija, joka oleili maassa laittomasti ja jolla oli useampi osoite ja identiteetti. Mies työskenteli rakennuksilla ja häntä kuvailtiin rauhalliseksi ja mukavaksi kaveriksi. Mies jakoi Isis propagandaa sosiaalisessa mediassa.

Jukka Rahkonen su 09.04. 08:42

Pääuutiset

blogit

Tapio Puolimatka

Miksi lähdin ehdolle europarlamenttivaaleihin?

ti 23.04. 22:16

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

videot