Tuore raportti: Kielteisiä turvapaikkapäätöksiä yli puolet vuonna 2016

Suurin turvapaikanhakijaryhmä irakilaiset, afganistanilaiset ja syyrialaiset

Kotimaa to 06.04.2017 16:27

Turvapaikkaa vuonna 2015 haki peräti 32 476 henkilöä.

Vuoden 2015 poikkeuksellisen suuri turvapaikanhakijamäärä, 32 476 henkilöä, näkyi viime vuonna piikkinä päätöstilastoissa, ilmenee Euroopan muuttoliikeverkoston (EMN) tuoreesta vuoden 2016 tilastokatsauksesta ja Suomen vuoden 2016 maahanmuutto- ja turvapaikkaraportista.

Maahanmuuttovirasto teki vuonna 2016 ennätysmäärän eli 28 208 turvapaikkapäätöstä.

Hakijoista 27 prosenttia sai myönteisen oleskelulupapäätöksen, kun kielteisten päätösten osuus kaikista päätöksistä oli 51 prosenttia.

14 prosentissa tapauksista hakija peruutti hakemuksensa tai katosi vastaanottokeskuksesta, jolloin tämän hakemus raukesi. 8 prosenttia hakemuksista jätettiin tutkimatta. Tutkimatta jättäminen tarkoittaa yleensä sitä, että henkilö on siirretty niin kutsutun Dublin-menettelyn perusteella siihen sopimusvaltioon, joka on vastuussa turvapaikkahakemuksen käsittelystä.

Viime vuoden suurimman turvapaikanhakijaryhmän muodostivat jälleen irakilaiset (1 247), afganistanilaiset (757) ja syyrialaiset (602).

5 651 henkilöä haki Suomesta kansainvälistä suojelua. Eniten kansainvälisen suojelun perusteella myönnettyjä oleskelulupia saivat irakilaiset.

Merkittävin muutos tilastoissa koskee kansainvälisen suojelun perusteella oleskeluluvan saaneita, joiden määrä nelinkertaistui edelliseen vuoteen verrattuna.

Viime vuonna yhteensä 39 317 henkilölle myönnettiin ensimmäinen oleskelulupa tai heidän oleskelunsa Suomessa rekisteröitiin. Lukumäärä on edellisvuotta selvästi korkeampi: vuonna 2015 oleskeluluvan sai 33 568.

EMN tuottaa Vuosittaisen maahanmuutto- ja turvapaikkaraportin, joka on ainoa maahanmuuttoasioiden kehityskulkuja kootusti esittävä dokumentti Suomessa. Myös vuosittain tehtävä EMN-tilastojulkaisu Maahanmuuton tunnusluvut on koostettu Maahanmuuttoviraston, poliisin, Rajavartiolaitoksen sekä Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön (IOM) tilastoista.

Tytti Salenius to 06.04. 16:27

Kommentit: 1

Juha. to 06.04.2017 20:49 0

Ensin sytytetään nurkka palamaan, sitten kutsutaan palokunta. Kaikki ovat "tyytyväsiä". Oikein sammutettu! Veronmaksajain rahaa poltettiin näin pääsiäisen tullessa oikein kunnolla. Ei ollut mikään "rakovalkea". Kröhöm.. 30 000 "Unelmien "poikamiestä", saapui "linnun lailla". On valtavasti todalla mieluisia tulijoita pellolla. Nimittäin Joutsenia. Eikä niitä edes syödä, siis ilo on vilpitön. SPR:n naiset lauloivat suohon "Kauppaopiston naiset" tuo "hyvinvointijärjestön" toiminta ansaitsee joskus oman "historiansa" ja perinpohjaisen paljastuskirjan siinä missä "Tamminiemen pesänjakajatkin" oli. Tosin tiettäväksi on tehtävä, että Suomeen lennätetään Eritreasta EU:n sisäisinä siirtoina katkeamattomana ilmasiltana kuin konsanaan v. 1948 Berliinin saarron aikana. Eritrealaiset ovat "pakolaisia", vaikka eivät sitä ole. Nyt onkin kyseellä globalistien sulhaskuljetuksista, jolla Eurooppalaisten maiden yhteiskuntia pyritään sotkemaan peräänatamattomasti tuon operaation hetkittäisistä takaiskuista huolimatta. George Soros ja EU:n elitti ei anna periksi. Suomen työnatajajärjestötkin kaipaavat kovasti työmiehiä Afrikasta. Menisivät itse sinne! Eritrealaisista mainittakoon, että tuo väki komistaa jälleen Suomen rikostilastoja ja poliisin "puhumattomuus" tulee olemaan luostari -luokkaa. Taivas ei tule olemaan täynnä munkkeja, vaan suomalaisia poliiseja.Kommentoidaksesi sinun
täytyy ensin kirjautua:


Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit liittyä joukkoomme ostamalla kommentointioikeuden:
Oikea Kommentointi 6kk, 19,90 €
Voit halutessasi kommentoida nimimerkillä.

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Oldies but goldies 10, Miksi Viro?

Klo 17:21.

Petteri Hiienkoski

Suomea integroidaan Euroopan yhteiseen puolustukseen millä mandaatilla?

Klo 10:51.

Professorin Ajatuksia

Bussikuskit jälleen lakossa

Klo 10:48.

Reijo Tossavainen

Matkailuautolla Malagaan, 19. päivä: Toscanan Siena on hieno kaupunki

Klo 07:31.

Matti Viren

Vihapuhe mallia DDR

ke 20.09. 14:02

videot