Blogi: Janne Suuronen, ke 05.04.2017 16:06

Kohua tyhjästä - ihmisvirrat Afganistanista

Kohua tyhjästä – ihmisvirrat Afganistanista

Vihervasemmisto nosti sunnuntaina 2.4 ja maanantaina 3.4 median myötämielisellä avustuksella kohun Afganistaniin palautettavista turvapaikanhakijoista. Kyse ei ollut mistään itsestään nousseesta kohusta, vaan tietoisesta poliittisesta kampanjasta kunnallisvaaliemme keskellä.

Me tavalliset ihmiset näimme mielikuvissamme suuren joukon yhdellä lennolla palautettavia ihmisistä. Mukana kuulemma oli, oikein monikossa, raskaina olevia naisia ja lapsia. Kyynisyydestäni huolimatta, lasten ja raskaana olevien naisten mainitseminen kieltämättä sai minunkin korvat hörölle.

Samaiseen kohuun liittyen vihervasemmisto lähti kaduille protestoimaan mellakoita lähentelevine ilmentymineen. Vastustamaan palautuksia. Häiriten fyysisesti poliisin työtä (hälytysajoihin lähtemistä) ja jopa lentokentallä aitojen yli kiipeillessään vaarantaen lentoturvallisuutta.

 

Toimittaja Matti H Virtanen ihmetteli facebook –seinällään, ihan aiheesta, että miksi tämä mökä ja kohu juuri nyt ?

"Vuonna 2015 poliisi osallistui noin 3 100 maasta poistamispäätöksen täytäntöönpanoon ja vuonna 2016 vastaava luku oli noin 6 000." - Miksi vasta nyt some repesi?"

 

Maanantaina 3.4 saimme sisäasianministeriön tiedotteen myötä palautuksista oikeaakin tietoa:

Mistä oli kyse Helsinki-Vantaalta 3.4. Afganistaniin lähteneessä palautuslennossa?

Kyseessä oli täysin normaali palautuslento. Vastaavia lentoja tehtiin 2016 noin 30 kpl ja tänä vuonna on tehty 6, joista kolme Afganistaniin. Tämä ei ollut ensimmäinen lento Afganistaniin. Eilinen lento sujui hyvin ja rauhallisesti. Lennolla oli 10 palaavaa ihmistä.

Kaikki palautettavat pääsivät hyvin kotimaahansa ja heidät otettiin siellä vastaan.

Koneessa ei ollut alaikäisiä eikä poliisin tietojen mukaan raskaana olevia.

Koneessa oli mukana lääkäri - jota ei tarvittu - sekä yhdenvertaisuusvaltuutetun tarkkailija ja Frontexin tarkkailija. Kukaan palautettavista ihmisistä ei vaatinut suomalaisen avustajansa tai edustajansa tapaamista. Kabulissa palaajia oli vastassa Suomen suurlähetystön edustaja sekä IOM:n (Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö) edustaja.

Siis ei raskaana olevia naisia. Ei lapsia. Ei perheitä. Tällä lennolla palautettujen määrä oli 10 henkeä. Vastaanotto järjestetty.

 

Afganistanin turvapaikanhakijat ja turvallisuustilanne ?

Suomen Afganistanin suurlähettiläs Anne Meskanen kertoi vuoden 2015 loppupuolella, että suurin osa Afganistanista Suomeen tulleista on elintasopakolaisia:

– Henkilöt, joiden pitäisi tehdä töitä oman maansa rakentamiseen, lähtevät puhtaasti paremman tulevaisuuden perässä EU-Eurooppaan.

Ykkösaamun juontaja Päivi Neitiniemi kysyi, tarkoittaako Meskonen elintasopakolaisuutta.

– Nimenomaan.

 

Voice of America uutisoi vuoden 2016 loppupuolella, että Afganistanin hallituksen mukaan yli miljoona Afganistanilaista teki vuoden 2016 aikana paluumuuton:

”ISLAMABAD —

The Afghan government revealed Monday that more than one million refugees have “voluntarily” returned home from Pakistan and Iran in 2016, representing the highest number of returnees in 14 years.

 

Migrin mukaan:

Maan turvallisuustilanne vaihtelee voimakkaasti alueittain ja jopa vuodenajoittain.”

Migri ja hallinto-oikeus ovat yksimielisiä siitä, että sisäinen pako Kabuliin on mahdollista.”

sisäinen pako kaupunkeihin on pääsääntöisesti mahdollista”.

Lähde 2.

 

Migrin mukaan Afganistanilaisten kohdalla turvapaikanhakuprosessien päätöksissä tulee korostua maa-arvion rinnalla ihmisten yksilöllinen turvallisuustilannepunninta. Voi tosiaankin kuvitella, mikä vaikkapa kristittyjen ihmisten turvallisuustilanne on Afganistanissa.

 

Miksi siis kansalaisemme kirjoittelivat jopa kuoleman lennoista ?

Lainaus eräältä facebook-seinältä 3.4.2017: ”Kuolemanlento lähti. Mukana kokonaisia perheitä, ja nuoria ihmisiä, jotka eivät koskaan kyenneet kertomaan tilanteistaan kunnolla, koska Migri on käyttänyt tulkkeina milloin ketäkin.

Tässä on kyse politiikasta ja tarkoituksellisesta harhaanjohtavien mielikuvien luomisesta. Suoranaisesta valehtelusta. Valehtelu, mihin joko vilpillisesti tai huomaamattaan media lähti mukaan. Vihervasemmiston disinformaatiokampanjaan.

[ Yle retostelee olevansa luotettava tiedon lähde - vaan tähänkin disinformaatiokampanjaan lähti mukaan moni Ylen sananvapaudestaan huolestunut toimittaja. Joukko niitä toimittajia, jotka taannoisella kiristyskampanjallaan hankkiutuivat eroon normaaleihin työympäristöihin kuuluvasta työnohjauksesta ]

 

Sisäministeriön kansliapäällikko Päivi Nerg Aamulehdessä:

Väärä tieto palautuslennosta lähti liikkeelle organisoidusti ja voimakkaasti.

Poliittisesti korrektina Nerg ei tietenkään suostu, eikä virkamiehenä voikaan nimetä mediankin levittämän valetiedon lähdettä.

Nerg uskoo kyseessä olevan keskitetysti organisoitu viesti, mutta tiedon levittämisen aloittaneesta tahosta hänellä ei ole tietoa.

Mutta kyllähän valetiedon lähteen suunta on meille kaikille itsestään selvä asia. Pahat äärioikeistolaiset valemediaa ylläpitävät natsit taas, eh vai ?

 

Valtioneuvoston teettämän ja julkaiseman tutkimuksen mukaan valtaenemmistö Suomalaisista kannattaa laittomasti maassamme olevien palauttamista. Siis kannattaa sitä, mitä nyt pieni vihervasemmistolainen aktivistiryhmä lähti vastustamaan. Lakeja rikkoen.

 

Tässä kielteisen turvapaikan saaneiden kotiin lähettämistä vastustavassa kampanjassa on kyse sen suomalaisen vähemmistön tempauksesta, joka ihan aidosti kannattaa Suomen rajojen avaamista kaikille maailman ihmisille. Ja Suomen muuttamista maailman sosiaalitoimistoksi: Samojen vihervasemmistolaisten piirien toisena silmätikkuna on ollut ihmisten yhdenvertainen kohtelu. Sosiaalietuineen. Ei pelkästään ole pidetty huoli, että viranomaiset viimeisen päälle myöntävät haettuja sosiaalietuuksia väliaikaisestikin massamme oleskeleville, vaan toisella puolella aktiivisesti neuvotaan ja kannustetaan maahamme tulleita sosiaalietuuksien hakemisessa. Neuvontaan on saatu oikein valtion rahoituskin. Tiivistäen: Ketään ei karkoteta - samat sosiaalietuuden kaikille.

Jo vuoden takaisessa "nyt riitti"-tempauksen yhteydessä nähtiin, kuinka valitettavan moni tempaukseen mukaan lähtenyt vilpittömästi hyvää tarkoittava ihminen ei ymmärrä, mistä näissä mölyissä ja kampanjoissa pohjimmiltaan on kyse. Kyse on paljon muusta, kuin millekuvittelevat olevansa antamassa tukeaan. 

ps. Kohun keskellä Ylen uutisissa surkuteltiin, kuinka Suomi lähettää rahattomia ihmisiä matkoihinsa. Yhden haastateltavan suulla ja ilman mitään kritiikkiä. No jos ajattelee asiaa hieman tunnetasoa pidemmälle, niin samaisen Ylen mukaan nämä rahattomat ihmiset ovat vaeltaneet Suomeen Euroopan lävitse erilaisia reittejä myöten. Kuka vähemmällä rahalla, kuka jopa kymmeniä tuhansia euroja salakuljettajille maksaen. Nyt sitten läksiäislahjaksi Suomen valtio ostaa lähtijöille lentolipun ja antaa nipun riihikuivaa rahaa kouraan. Että se tästäkin "lähetetään rahattomat [avuttomat] ihmiset matkoihimme"-mielikuvan luomisesta.

psps. Totesin sunnuntaina facebookissa:

”Minäkään en palauttaisi yhtään Kristittyä ihmistä Afganistaniin, Somaliaan tai edes Syyriaan. Ketään niistä ehkä 20 ihmisestä, jotka Suomessa kuuluvat tähän joukkoon. Asiasta voitaisiin tehdä vaikka poikkeuslaki, mutta mikä taitaisi olla perustuslain ja ainakin yhdenvertaisen kohtelun vastaista. Siksi siis pienillä esimerkkiryhmillä, kuten Kristityt tai raskaana olevat äidit, ajetaan rajojemme aukaisemista kaikille. ”

Janne Suuronen ke 05.04. 16:06

Kommentit: 0Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Janne Suuronen

Aktiivinen yhteiskunnallisten ilmiöiden havainnoija jo useiden vuosikymmenten ajalta. Mielellään rasisti, fasisti, konservatiivi ja muidenkin paheksuttujen arvojen kannattaja. Nuori kapinallinen uusia muodikkaita ihku-ilmöitä vastaan. Lopultakin kyse on vain termien sisällön määrittelystä poliittista käyttötarkoitusta varten.

tuoreimmat

Perinteiset perhearvot uhka ?

ke 06.06. 14:01

Tunteellinen pakkopaluu kotikonnuilleen

ti 15.05. 17:37

Valehteleva Finlayson - ajan hengessä mukana

to 03.05. 17:08

Ilmastonmuutos ja väestönkasvu

ke 25.04. 22:15

Punikkitoimittajat taas vauhdissa

pe 06.04. 21:32

Kreml-Aho vs EU-Rehn

la 17.03. 13:29

Hurstin valinta

la 27.01. 15:30

Sauli Niinistö uudenvuodenpuhe ja ilmastonmuutos

ma 01.01. 17:10

Helsingin Sanomien missio

su 17.12. 17:21

Teoston Suomi 100 vuotta onnittelut

to 30.11. 11:23

blogit

Vieraskynä

Sananvapaus politisoituneessa oikeusjärjestelmässä: Tommy Robinson

pe 15.06.2018 14:00

Juha Ahvio

Suomalainen sanan- ja mielipiteenvapaus orwellilaisen aivopesun kourissa

la 23.06.2018 17:03

Professorin Ajatuksia

Onko Kreikan kriisi nyt ohi?

pe 22.06.2018 16:00

Jukka Hankamäki

Kultaranta-keskustelut: paljon puhetta, vähän asiaa

ke 20.06.2018 17:44

Petteri Hiienkoski

Kristinusko ja islam X: Allah on Raamatun Jumalan irvikuva

ke 06.12.2017 08:52

Tapio Holopainen

London Calling

to 21.06.2018 18:59

Petri Kaivanto

Vallankaappaus

ke 14.06.2017 09:13

Henna Kajava

Historialliset hetket Euroopassa - sisäministerin ehdotuksessa paljon hyvää

to 21.06.2018 21:14

Piia Kattelus

Hallitsematon maahanmuutto ja liittoutumispolitiikka ovat nostaneet terrorismin uhkaa Suomessa

ke 17.01.2018 08:44

Henry Laasanen

"Syrjäytyneet miehet romuttavat syntyvyyden" -narratiivi

ke 18.04.2018 06:51

Arto Luukkanen

Hallitus sai neljät "ehdot"

ma 18.06.2018 13:22

Mika Niikko

Yksi äiti, kaksi äitiä, kolme äitiä

ke 21.02.2018 20:30

Musta Orkidea

Viimeisen muurin takana on totuus

ke 14.02.2018 10:55

Mikko Paunio

Reuters Institute / Oxford University median luotettavuustutkimus jopa hulvatonta luettavaa - Vahva lukusuositus

su 17.06.2018 12:23

Heikki Porkka

Yhdysvaltain Kansallinen rajavartioviranomaisten liitto nimittää Peter Fondaa terroristiksi

la 23.06.2018 10:26

Olli Pusa

Kojamo - rahastus ja kusetus

ke 23.05.2018 16:40

Alan Salehzadeh

Ei shariaa länteen, vaan länsimaiden tasa-arvoinen lainsäädäntö muslimimaihin

ti 12.06.2018 11:53

Janne Suuronen

Perinteiset perhearvot uhka ?

ke 06.06.2018 14:01

Reijo Tossavainen

Vastarannalla huutaa suomalainen!

pe 22.06.2018 07:55

Jessica Vahtera

Työpaikkoja ei synny tilastotempuilla

pe 27.04.2018 12:59

Pauli Vahtera

Kokonaisuuden hahmottaminen

ti 17.10.2017 12:43

Timo Vihavainen

Huumorinvastuu

pe 22.06.2018 16:01

Matti Viren

Hyvinvointivaltio voi pahoin

ti 08.05.2018 11:28