Soini kertasi Ville Niinistölle miten oikeusvaltio toimii

"Ei oikeusvaltio toimi niin, että jos saat kielteisen päätöksen, meet istuun Senaatintorille kuukaudeksi ja sitten saat myönteisen päätöksen."

Kotimaa ke 05.04.2017 14:21
Timo Soini, ulkoministeri (ps.)

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) peräänkuulutti eilisiltaisessa MTV:n puheenjohtajavaalitentissä Suomen turvapaikkajärjestelmän ja oikeuslaitoksen uskottavuutta, kun kaksituntisessa tentissä väiteltiin kohutuista turvapaikanhakijoiden palautuslennoista.

Soinin mukaan Vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön ja muiden vihreiden valeuutisten levittäminen ja niiden kautta ihmisten kiihottaminen on ennenkuulumatonta, kun oikeuden päätöksiä ja poliisin tekemää työtä tällä tavalla arvostellaan ja kyseenalaistetaan. Hän korosti, että oikeusvaltioon pitää luottaa ja turvapaikkajärjestelmässä on vielä valitustiet oikeuden päätöksiä varten.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Soini muistutti vielä, miten Vihreät ovat perussuomalaisiin aina suhtautuneet.

”Joskus jos joku perussuomalainen on valittanut oikeuden päätöksestä, niin täällä on ollut hirveä huuto, että kuinka oikeuslaitosta halveksitte.”

Kun Ville Niinistö edelleen intti ja yritti selittää parhain päin vääriä tietojaan Afganistanin eilisestä palautuslennosta ja anteeksipyyntöään, Soini neuvoi Niinistöä tarkistamaan aina lähteet. Lisäksi Soini kritisoi tiukasti vihreiden toimintatapaa laillisten päätösten ja esivaltaa vastaan asettumisessa. Hän painotti, että oikeusvaltio ei toimi sillä tavalla.

”Kun oikeus tekee esimerkiksi myönteisen päätöksen, niin te ette semmoista arvostele koskaan, mutta jos oikeus tekee kielteisen päätöksen, niin te nostatte metelin.

Eihän tämä niin voi olla, että että jos sä saat kielteisen päätöksen, sä meet istuun Senaatintorille kuukaudeks ja sitten saat myönteisen päätöksen.”

Tytti Salenius ke 05.04. 14:21

Kommentit: 2

Saara to 06.04.2017 15:33 0

Soinille 10 pistettä ja papukaijamerkki! Oli paikallaan antaa vihreiden maistaa omia lääkkeitään. Hekään eivät ole koskaan kuunnelleet kenenkään perussuomalaisen selityksiä.

Se on kuitenkin hienoa, että Ville Niinistö on pyytänyt anteeksi väärien tietojen levittelyä. Om myös hienoa, että OM on rehellisesti kertonut jo useammassakin jutussa anteeksipyynnöstä, vaikka virheiden tunnustaminen ja anteeksipyytäminen on omiaan tuomaan sympatiaääniä anteeksipyytäjälle.

Juha. to 06.04.2017 22:22 0

Vihreä puolue sikisi rikoksesta Koijärvellä v. 1979. Kyse oli "kansalaistottelemattomuudesta", eli se ensi askel järjestäytyneen yhteiskunnan ja lain kunnioittamisen rapauttamiselle sekä esivallan myöskin. Koijärveen asti ei kaiketi koskaan oltu tehty tuon kaltaista haittaa omistusoikeudella ja lain suoman oikeuden vastaisesti ja sabotoitu yksityisyrittäjän työtä. Siitä lähtien pala palalta onkin ollut alamäkeä mitä moraalliin tulee yhteiskunnallisesti ja ihmisten tapakulttuuriin. Vielä tuohon aikaan, syrjäisimmissä osissa Suomea avioerokin oli melkeinpä tabu ja AU-lapsi (Avioliiton ulkopuolinen lapsi) oli "uusi" käsite, joka nyt on kuopattu dinosaurus. Jos tenava tuli "ennen aikojaa", sitten naimisiin kiireen vilkkaan. Ei tullut kysymykseenkään mikään "avoliitto", jos niin elettiin puhuttin, "susiparista". Oi, aikoja. oi tapoja. Ensimmäinen Seura -lehdessä paltaa pitänyt "seksiterapeutti" oli sukunimeltään Salmies, sen aikanen julkkis ja vakio haastateltavat häveliäässä Suomessa , jossa punasteltiin mokoman mihen puheita. Huomaan olevani jo tarpeeksi wanha, mutta sekään ei vielä riitä.Kommentointi on tilapäisesti pois käytöstä ohjelmistopäivitysten vuoksi. Palvelimille tehtiin DDoS hyökkäys 26.10.2017 jonka johdosta palvelimet asennettiin uusiksi ja kommenntointiratkaisu joudutaan toteuttamaan eri tavalla. Pahoittelemme keskeytystä kommentoinnissa. Sillä välin kirjoituksia voi kommentoida Facebook sivullamme.

Pääuutiset

blogit

Reijo Tossavainen

Median kenttäoikeus unohtaa kohtuuden. Tärkeintä ovat punavihreät klikkiotsikot.

ti 20.03. 11:43

Arto Luukkanen

ÄsDeePee - sun rahaas himoitsee??

ti 20.03. 10:06

Timo Vihavainen

Jussi Juonion nauru

ti 20.03. 10:03

Professorin Ajatuksia

Koiran vastuu raiskauksista

ti 20.03. 10:02

Henna Kajava

Islam - yhdestoista vitsaus -kirjan julkistamistilaisuus

ma 19.03. 00:47

videot