EU vaatii Unkaria taipumaan pakolaiskiintiöihin tai lähtemään EU:sta

Ranska, Saksa ja jopa 21 muuta maata on asettumassa vaatimaan Unkaria ja Puolaa joko hyväksymään maahanmuuttajakiintiöjärjestelmän tai jättämään Euroopan Unionin.

Ulkomaat ke 05.04.2017 07:15

Unkarissa ja Puolassa kiintiöitä vastustava yleinen mielipide

Unkari ja Puola eivät ole välittäneet Brysselin vaatimuksesta vastaanottaa maahanmuuttajia, joita oleskelee nyt runsaslukuisena Italiassa ja Kreikassa. Myös Unkarin ja Puolan yleinen mielipide vastustaa vahvasti tilannetta, jossa niiden olisi pakko hyväksyä tuhansia maahanmuuttajia Euroopan ulkopuolisista kulttuureista.

Puolan konservatiivinen Laki ja oikeus puolue (puolaksi: Prawo i Sprawiedliwość (PiS)) jyräsi voittoon vuonna 2015, mikä johtui osittain äänestäjien suuttumisesta edelliseen hallitukseen, joka suostui ottamaan maahanmuuttajia kiintiöjärjestelmällä.

Unkarissa pääministeri Viktor Orbán on äänekkäästi vastustanut järjestelmää sen luomisesta lähtien, väittäen että EU:n jäsenmaille pakotettu maahanmuuttajakiintiö on lainvastainen, ja että se ”levittää terrorismia ympäri Eurooppaa”.

EU vahvistanee kiintiöt vuoden loppuun mennessä

Myöhemmin tänä vuonna Unkarille ja Puolalle annetaan uhkavaatimus, jolla katsotaan valitsevatko ne maahanmuuttovastaisen asenteen, joka asettaisi niiden EU-jäsenyyden kyseenalaiseksi. Näin kertoi The Timesille korkea diplomaattilähde, joka edusti yhtä kuudesta EU:n perustajajäsenmaasta.

Lähde kertoi: ”Niiden on tehtävä valinta: kuuluvatko ne eurooppalaiseen järjestelmään vai eivät? EU:ta ei voi kiristää ja yhtenäisyydellä on hintansa.”

Euroopan unionin tuomioistuimen odotetaan lähiviikkoina pitävän kuulemistilaisuuden maahanmuuttokiintiöiden laillisuudesta. Todennäköisesti vuoden loppuun mennessä annettavan päätöksen odotetaan laajalti olevan järjestelmän hyväksyvä.

”Olemme varmoja, että tuomioistuin vahvistaa laillisuuden”, kertoi lähde. ”Sitten heidän on noudatettava päätöstä. Muutoin ne joutuvat kärsimään taloudellisista ja poliittisista seurauksista. Ei enää vastuunpakoilua. Ei ole enää mahdollista pitää ’toista jalkaa sisällä ja toista ulkona’. Aiomme olla erittäin tiukkoina tässä asiassa.”

Länsi-Euroopan kokemaa väestörakennemuutosta ei haluta

Unkari uhmasi tuomioistuinta väittäen, että on kulttuurillisesti ja perustuslaillisesti kohtuutonta kuormittaa vastahakoisia jäsenvaltioita turvapaikanhakijoilla.

Joulukuussa Orbán totesi, että Unkarilla ja muilla Keski-Euroopan mailla ”on ollut mahdollisuus oppia Länsi-Euroopan virheistä”, viitaten politiikkaan, jossa suuria määriä ihmisiä on tuotu kehitysmaista.
”Unkari on vakaa saari myrskyisässä lännessä, koska ihmisten mielipiteitä on kuunneltu täällä ja puolustaudumme laittomalta maahanmuutolta.”

Unkari mainittiin erityisesti kun vuonna 2015 Euroopan komission varapuheenjohtaja Frans Timmermans vaati Itä- ja Keski-Euroopan EU-maita käymään läpi samanlaisen väestöllisen muutoksen kuin Länsi-Eurooppa.

”Mikä tahansa yhteiskunta missä päin maailmaa tahansa on monimuotoinen tulevaisuudessa – se on maailman tulevaisuus” Timmermans sanoi. ”Joten [Keski-Euroopan maiden] on totuttava siihen. He tarvitsevat poliittisia johtajia, jotka uskaltavat kertoa tämän kansalleen, sen sijaan että pelaisivat peloilla kuten olen huomannut Viktor Orbánin tekevän parin viimeisen kuukauden aikana.”

6 miljoonaa siirtolaista Afrikasta ja muualta

Breitbart London raportoi, että Euroopan Unioni avaa turvapaikankäsittelykeskuksia Länsi-Afrikkaan ja Välimeren eteläpuolisiin maihin, koska Eurooppa ”tarvitsee kuusi miljoonaa maahanmuuttajaa”, sanoi maahanmuuttoasioista vastaava EU-komissaari Dimitris Avramopoulos viime kuussa.

Virginia Hale / Breitbart 4.4.2017

Artikkeli julkaistu Kansalaisessa.

Jukka Rahkonen ke 05.04. 07:15

Pääuutiset

blogit

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

Klo 13:04.

Tapio Puolimatka

Pedoseksuaalisten fantasioiden varaan rakentuva seksuaalikasvatus

ke 20.03. 08:51

Petteri Hiienkoski

Puhkeaako globalismin kupla Ukrainaan?

pe 15.03. 23:04

Mikko Paunio

USA:sta johdettu sensuuriteollinen kompleksi ulotettiin Suomeen vuonna 2015 - Tucker Carlson haastatteli USA:n ulkoministeriön entistä kyberjohtajaa Mike Benziä

la 24.02. 12:33

Juha Ahvio

Onko historialla merkitystä?

su 18.02. 17:41

videot