Virkavaltaa ja lakia vastustavia joukkoja Metsälässä, Pasilassa ja lentokentällä

"Epämääräinen aines näyttää nousseen kapinaan laillista esivaltaa vastaan."

Kotimaa ti 04.04.2017 10:51
Metsälän säilöönottoyksikkö 3.4.2017

Metsälän säilöönottoyksikön, Pasilan poliisiaseman ja Helsinki-Vantaan lentokentän terminaalissa on ollut mielenosoittajia häiritsemässä laillisen järjestyksen toteuttamista. Poliisin toimintaa on yritetty estää.

"Epämääräinen aines näyttää nousseen kapinaan laillista esivaltaa vastaan. Vihreät poliitikot, kuten Ville Niinistö ja Emma Kari, sekä vihreät dosentit, kuten Erkka Railo, samoin kuin vaikutusvaltaiset henkilöt luterilaisen kirkon piiristä, lietsovat roskaväkeä tällaiseen toimintaan.", toteaa Jussi Halla-aho Facebookissa.

Kysessä on niiden henkilöiden palauttamisesta Afganistaniin, jotka viranomainen on taustat tutkittuaan todennut olevan Suomessa ilman todellista tarvetta turvapaikalle.

"On erittäin mielenkiintoista, että vaikka kyseisen porukan mielestä myönteinen turvapaikkapäätös on aukoton todiste suojelun tarpeesta, kielteinen turvapaikkapäätös ei näytä kelpaavan osoitukseksi tällaisen tarpeen puuttumisesta. Kielteiset päätökset näyttävät olevan aina vääriä.", Halla-aho jatkaa.

Sisäministeriön teettämässä tutkimuksessa 78% suomalaisista halusi poistaa hylkypäätöksen saaneet turvapaikanhakijat maasta ja vain 6% vastusti palauttamista.

Halla-aho huomauttaa myös: "Merkillepantavaa on myös se, että valtamedia ei esitä poikkipuolista sanaa kapinointiin ja poliisin työn häiritsemiseen. Valtiosääntöprofessorit ovat ihan hiljaa. Kuvitelkaapa sitä itkun, ulinan ja ihokkaiden repimisen määrää, jos perussuomalaiset vaikuttajat yllyttäisivät omia kannattajiaan häiritsemään laillisia tehtäviään suorittavaa poliisia tai kyseenalaistaisivat vastuullisen viranomaisen (Migri) tekemiä ja hallinto-oikeudessa koeponnistettuja ratkaisuja."

Ville Niinistö tweettasi palautuksiin liittyen eilen: "Suomi tänään pakkokäännyttämässä mm raskaana olevia naisia ja lapsia Afganistaniin"

Poliisi kertoo, että lennolla kaikki olivat täysi-ikäisiä ja joukossa ei ollut yhtään raskaanaolevaa.

EDIT: Ville Niinistö katui tänään 11:27 lähettämässään tweetissä eilen levitämiään huhuja.

Jukka Rahkonen ti 04.04. 10:51

Pääuutiset

blogit

Tapio Puolimatka

Miksi lähdin ehdolle europarlamenttivaaleihin?

ti 23.04. 22:16

Mikko Paunio

Koronapandemialla pieni vaikutus kuolleisuuteen huolimatta mediahypetyksestä

su 21.04. 15:30

Juha Ahvio

Frank Herbertin Dyyni ja tekoälyuhka

la 13.04. 00:17

Olli Pusa

Eläkeindeksin leikkaaminen

ti 09.04. 13:56

Heikki Porkka

Suomi sanojen vankina - manipulointia Ylen tapaan

to 28.03. 13:04

videot